четвер, 29 березня 2012 13:50

Шлюби, укладені "по зальоту", недовговічні

Автор: фото: Анна УСІК
  Сваха Роза Сябітова зі своїм чоловіком Юрієм Андреєвим під час тренінгів у Києві. Юрій молодший за Розу на 10 років
Сваха Роза Сябітова зі своїм чоловіком Юрієм Андреєвим під час тренінгів у Києві. Юрій молодший за Розу на 10 років

Кореспонденту Gazeta.ua вдалося поставити кілька питань московській свасі Розі Сябітовій. На російському телебаченні вона веде програму "Давай одружимося". За чотири роки написала книги "Как влюбить в себя кого угодно", "Мужчина мечты". 15 років працює свахою. Одружила півтисячі пар.

У чому проблеми молодих і красивих дівчат, які не можуть вийти заміж?

Проблеми багатьох дівчат - у їхніх матерях, - каже Роза Сябітова. - Мама навіяла доньці, що вона найкраща і її руки достойний тільки казковий принц. А принців на вулиці не зустрінеш. Я допомагаю такій дівчині побачити себе збоку. А маму, якщо приходить з дівчиною за руку, виганяю з кабінету. Вона шукатиме чоловіка не такого, який потрібен її донці. А такого, який потрібен їй самій.

Через який період стосунків парі краще укладати шлюб – кілька місяців, рік, три?

Іти під вінець треба не раніше, ніж через рік після знайомства. Стільки часу потрібно, щоб зрозуміти партнера. Я вийшла заміж через 3 місяці — і порушила закон. Перші місяці ми справляємо одне на одного враження, намагаємося бути не такими як є. Але ми ж не актори, в якісь моменти розслабляємося і наша справжня натура все-таки пролазить. Якщо люди зустрічаються довше, помічають все більше недоліків. Найбільше це відлякує чоловіка і він відкладає рішення про шлюб на пізніше або на ніколи. Якщо хочете, щоб чоловік постійно був біля вас, потурбуйтеся, щоб більше ніде він не знаходив стільки задоволення та ніжності.

На який час варто жінці погоджуватися на цивільний шлюб? Коли і у якому випадку він може закінчитися весіллям?

У цивільному шлюбі жінка ніяк не захищена юридично. Штамп у паспорті її захищає. Об'єднання майна подружжя та народження дітей - це запорука добробуту сім'ї. У шлюбі двоє повинні стати однією плоттю, зростися душами, знайти глибоку внутрішню спорідненість. При цьому головою сім'ї є чоловік, а дружина - його помічницею.

Чому ж жінки таки йдуть на цивільний шлюб?

Вважають для себе це єдиним шансом на створення сім'ї, але часто помиляються. Співжиття без шлюбу вигідно тільки чоловікам. Вони отримують все і ні за що не відповідають. Такі стосунки повинна регулювати жінка. Сім'я - це серйозний життєвий проект. У будь-яких стосунках чуттєвість рано чи пізно поступається місцем душевній близькості. Закоханість - це струмочок, а любов - річка.

Чи вірить сваха Роза Сябітова у кохання? Чи стосунки будуються виключно на взаємовигоді?

Звісно, любов є. Любов – це акт віри. Хто мало вірить, той мало любить. Любов - це турбота один про одного, спільні діти і побут. Не розумію людей, які поєднують свої долі без любові. Також не розумію жінок, які заради шлюбу вагітніють. Щоб отримати любов, треба любити. Даруйте свої почуття іншим і вони обов'язково повернуться вам. Від любові люди виглядають молодшими, красивішими і здоровішими.

Як можна вплинути на чоловіка, аби він захотів повести вас до вінця?

Чоловіка треба приручати хитрістю і терпінням. Не намагайтеся втримати його своєю вагітністю. Завагітнівши наперекір чоловіку, ви ризикуєте залишитися матір'ю-одиначкою. Шлюби, укладені по зальоту, недовговічні.

Зараз ви читаєте новину «Шлюби, укладені "по зальоту", недовговічні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути