четвер, 28 лютого 2019 01:35

Неси сама: чи повинен чоловік тягати сумку своєї дами

  Еволюція жіночої сумки - ХІХ і ХХ століття
Еволюція жіночої сумки - ХІХ і ХХ століття

На вулицях часто можна побачити як молоді хлопці і навіть зрілі чоловіки несуть дамську сумочку. Багато хто думає, що це пристойно, адже робили так в школі, допомагаючи однокласниці нести важкий портфель. Чи повинен чоловік носити жіночий сумку?

Лицар або підкаблучник?

Суперечки з приводу чоловіків, які під час прогулянки, шопінгу, в транспорті і т.д., несуть сумку своєї супутниці, зводяться до двох основних тез:

· Тільки підкаблучник буде ходити з жіночою сумочкою - це принижує і ганьбить чоловіка

· Допомогти жінці - це благородно, так повинен чинити кожен вихований представник сильної статі

 
По-перше, виведемо правило, з яким погоджується більшість: чоловік з клатчем або маленькою сумочкою, а також рюкзаком виглядає смішно і тому ці предмети представник сильної статі носити не повинен. Тут не доводиться говорити про допомогу, причина такої поведінки криється у власницьких звичках дівчат (цей чоловік зайнятий і усі мають це бачити) або хлопця, який дає зрозуміти, що дівчина поруч з ним не просто знайома, їх пов'язують серйозні стосунки.

Вважається, що вага дамської сумочки не може перевищувати 3 кг, але це, звісно, лише в теорії та ідеалі, бо жіноча сумка іноді може вмістити 3 кг картоплі, курку і капусту.

Мода на великі аксесуари перетворила жіночу сумочку в універсальний предмет, який періодично використовується для носіння продуктів, змінного взуття і т.д. Якісні сумочки можуть витримати навіть серйозні навантаження, питання в тому, чи варто їх використовувати таким чином? Звісно, дивлячись, як жінка надривається, тягне на плечі або в руках "сумочку" вагою 5-10 кг, чоловік може лише одне - запропонувати допомогу і правила етикету, а також норми поведінки цього не заборонять. Носити масивні, важкі і великі предмети є обов'язком кожного вихованого "лицаря".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про характер жінки розкаже її сумка

Як же бути? Хлопець повинен допомогти з важкою сумкою (навіть якщо вона явно жіноча), а дівчина, в свою чергу, може позбавити супутника від незручності, просто використовуючи для покупок пакет або господарську сумку, право на носіння яких молодими людьми поки ніхто не оспорює.

Жіноча сумка - це важлива частина образу

 
Не варто плутати моду на аксесуари "унісекс" з банальним обміном речами між подружжям або закоханими. Чоловічі сумки неможливо сплутати з жіночими, тому, коли ви носите річ "іншої статі" - це видно і зазвичай суспільство поблажливо ставиться до дівчат і досить нещадно в подібних ситуаціях з молодими людьми. Навіть якщо вам дуже подобається аксесуар улюбленої, не варто носити його всюди за нею.

Жінкам варто пам'ятати, що сумочка - це елемент образу, її не потрібно набивати під зав'язку, щоб потім просити допомоги у чоловіка. Використання красивих речей не за призначенням призводить до їх швидкого зношування. Купити аксесуар варто заради того, щоб він будь-яке вбрання перетворював в стильний і модний образ і тоді ви в жодному разі нікому його не віддасте.

Отже, дана суперечка зводиться до наступного: жіночі сумки не призначені для носіння важких предметів (навіть великі і об'ємні), якщо аксесуари використовувати за призначенням, то допомога чоловіка не знадобиться, і ви не поставите його в ситуацію, коли він повинен буде вибирати між обов'язком допомогти вам і небажанням виглядати недолуго.

Основні правила етикету

Перебуваючи в гостях або в ресторані, не ставте сумочку на коліна або на стілець збоку. Маленький ошатний клатч допустимо покласти на стіл, об'ємну сумку варто повісити на спинку стільця або поставити на підлогу. А чоловіки завжди повинні ставити портфель на підлогу.

Жінкам дозволяється не знімати в приміщенні капелюх або панамку і рукавички. Однак, це правило не поширюється на шапки та рукавиці.

На вулиці чоловік повинен йти зліва від жінки. Справа можуть йти тільки військовослужбовці, які повинні бути готові віддати честь.

Необхідно підтримати жінку за лікоть, якщо вона оступилася або посковзнулася. Але в звичайній ситуації рішення брати чоловіка під руку чи ні, приймає дама.

На вході і виході в приміщення кавалер відкриває перед дамою двері, а сам йде позаду неї. У ліфт першим заходить чоловік, а на виході ж з нього, вперед слід пропустити даму.

Якщо чоловік і жінка обоє пасажири таксі, їм належить їхати на задньому сидінні. Першою в салоні влаштовується дама, чоловік сідає поруч.

У суспільстві також прийнято не сідати, якщо пані стоять (це стосується і громадського транспорту).

Будь-якій жінці будь-якого віку слід допомагати нести великі предмети і масивні сумки. В їх число не входить дамська сумочка, легка шуба або манто, за винятком тих випадків, коли вона за станом здоров'я не може нести їх сама.

Під час розмови чоловікові не слід складати руки на грудях або тримати їх в кишенях. Так само не варто крутити в руках різні предмети - це неповага до співрозмовника.

Чоловік входить в ресторан завжди першим, головна причина - за цією ознакою метрдотель має право зробити висновки про те, хто є ініціатором приходу в заклад, і хто буде платити. У разі приходу великої компанії - входить першим і платить той, від кого надійшло запрошення в ресторан. Але якщо біля входу відвідувачів зустрічає швейцар, то чоловік зобов'язаний пропустити першою жінку. Після чого кавалер знаходить вільні місця.

Мало відомий той факт, що за міжнародним протоколом загальна кількість прикрас не повинна перевищувати 13 одиниць, включаючи ювелірні гудзики. Пам'ятайте: на рукавички не вдягають кільце, а ось браслет можна. Чим ближче до ночі, тим дорожче прикраси можна надягати. Вдень ходити в діамантах або в золотих кільцях і браслетах вважається моветоном.

Не слід сушити парасольку в розкритому стані - ні в офісі, ні в гостях. Її потрібно скласти і поставити в спеціальну підставку або повісити.

Якщо ви прийшла в театр або кіно, то до свого місця варто йти обличчям до людей, що сидять. Крім того, першим повинен йти чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Неси сама: чи повинен чоловік тягати сумку своєї дами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути