вівторок, 28 вересня 2021 13:37

Назвали основні переваги шлюбу

Назвали основні переваги шлюбу
Розлучення може привести до фінансового та емоційного стресу. Фото: pixabay

Хто живе в шлюбі, менше схильні до ризику старечого слабоумства.

У розлучених людей шанси на зниження розумових здібностей у понад двічі вищі, ніж в одружених, пише WebMD.

У розлучених чоловіків імовірність розвитку деменції у 2,6 раза вища, ніж в одружених. У розлучених жінок ризик на 30% вищий, ніж у заміжніх.

"Є безліч теорій про те, чому шлюб може бути корисний для загального здоров'я. Одружені люди фінансово стабільніші за тих, у кого немає чоловіка чи дружини. Але є й інші чинники, крім економіки, які так само сильно впливають на це", 0 розповіла науковиця Хуей Лю.

Розлучення може призвести до фінансового й емоційного стресу. І він може безпосередньо впливати на розумову або когнітивну функцію. А стрес і депресія через розлучення потенційно можуть спричинити деменцію, згідно з дослідженням.

"Кора розвивалася як центр когнітивної обробки. Вона керує нашим рівнем функціонування. Якщо він падає нижче рівня нормального функціонування, розвивається деменція", - пояснила вчена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пацанка і матуся: яких жінок чоловіки люблять найбільше

Емоційна підтримка - основний критерій запобігання деменції. Одружені люди мають менший ризик недоумства, тому що "вони постійно взаємодіють одне з одним, ведуть переговори й спілкуються. І це підтримує кору головного мозку". Водночас за даними вчених, чоловіки зазвичай мають більше користі від шлюбу.

Найголовніший час для пари протягом дня той, який вони проводять у ліжку перед сном. Але часто закохані роблять одні й ті ж помилки, які можуть коштувати їм шлюбу. Одна із них - чоловік і дружина опиняються в ліжку в різний час. Також помилково не зважати на робочий графік одне одного. Тут фахівці радять шукати компроміс, інакше виникнуть сварки.



Зараз ви читаєте новину «Назвали основні переваги шлюбу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути