неділя, 23 серпня 2020 23:46

Експерти назвали причину розлучення пар

Експерти назвали причину розлучення пар
Коли науковці проаналізували дані, то зрозуміли, що відсутність близькості – ключовий фактор при розставаннях. Фото: pixabay

Для романтичних відносин душевна близькість і взаєморозуміння важливіші за відсутність тривоги та сварок.

Такого висновку дійшли канадські вчені, які опублікували результати дослідження в журналі Social Psychological and Personality Science.

В експерименті брали участь понад 4000 дорослих людей, які заповнювали щотижневі анкети про свої стосунки. З вихідної вибірки близько 100 учасників завершили дослідження після розриву відносин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фрази, які говорять про проблеми у стосунках

Коли науковці проаналізували дані, то зрозуміли, що відсутність близькості – ключовий фактор при розставаннях. Відносини швидше припинялися у тих, хто мало цікавився партнером і неохоче ділився з ним або з нею інформацією про себе. Дослідники зазначають, що людям в парі може не вистачати близькості, і не варто це ігнорувати, навіть якщо немає ознак нерозуміння чи частих сварок.

Втім, ці висновки потрібно сприймати з застереженнями, тому що близькість для кожного різна. Можливо, відносини, які одному партнеру здавалися досить близькими, зовсім не задовольняли іншу людину.

Учені відзначають, що було б цікаво подивитися, як рівень близькості впливає на рішення про розставання, і чи достатньо задоволеності тільки однієї зі сторін, щоб зберігати відносини.

Психологи кажуть, що ми ревнуємо коханих через невпевненість в собі, або через їх характер. Найголовніше – навчитися зберігати спокій і не ревнувати, тому що ревнощі руйнують стосунки.



Зараз ви читаєте новину «Експерти назвали причину розлучення пар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути