понеділок, 24 травня 2021 12:50

Що треба знати про стосунки до шлюбу

Що треба знати про стосунки до шлюбу
Перед тим, як одружуватися, треба знати деякі принципи і розуміти їх. Фото: pixabay

Уявлення про те, якою має бути справжня родина, часом може бути помилкове.

Любов і сім'я — це поняття не однакові, каже психологиня Олена Єрмоленко.

За її словами, сім'я — це не тільки любов. Любов — це єдність людей на емоційному рівні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відновити стосунки

"А сім'я — єдність двох людей на соціальному рівні, що має на увазі під собою новий тип відносин — партнерство. Уміння разом жити й домовлятися, розв'язувати проблеми, ділити відповідальність", – додала Олена Єрмоленко.

Експертка радить говорити одне з одним, якщо в стосунках настали важкі часи. Не варто мовчки збирати образи та докоряти одне одному, а згадати, для чого пара разом.

Перед тим, як одружуватися, треба знати деякі принципи та розуміти їх. Наприклад, те, що любов у житті між партнерами не завжди буде такою, як у день весілля. Через рік потяг та рівень гормонів дещо знижується. Медовий місяць і гаряча пристрасть не може тривати вічно. Кожна пара переживає злети й спад фізіологічного тяжіння.

Також варто усвідомлювати, що всі люди різні й закохані так само. Кожен - особистість із власним досвідом, думками. Тому розбіжності в поглядах на дещо також норма.

Варто усвідомити й те, що діти — не мета створення сім'ї, а один зі складових елементів. Сім'я цілком може існувати й без дітей. Народження дитини не освіжить почуттів у парі, якщо в ній існують проблеми між чоловіком і дружиною. Якщо цього вчасно не зрозуміти, то розлучення неминуче.

Слід зізнатися, що сім'я не рятує від самотності. Швидше навпаки — у стосунках з коханою людиною загострюються ранні психотравми, отримані в дитячо-батьківських відносинах. Страх самотності, боязнь бути кинутим й емоційна залежність від партнера тягнуть за собою страждання і конфлікти в парі.

Люди, що перебувають у шлюбі, відчувають тривалішу фазу глибокого сну, тобто сон зі швидким рухом очей. Завдяки цьому можна формувати спогади і регулювати емоції. Вчені провели дослідження Sleep Heart Health Study з метою знайти зв'язок між порушеннями сну і серцево-судинними захворюваннями, інсультом та іншими причинами смерті.

Зараз ви читаєте новину «Що треба знати про стосунки до шлюбу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути