Ексклюзиви
четвер, 20 травня 2021 23:46

Чому парі треба спати в одному ліжку

Чому парі треба спати в одному ліжку
Присутність партнера може забезпечувати почуття безпеки протягом ночі, що також може допомогти в регулюванні сну. Фото: pixabay

Люди, що перебувають у шлюбі, відчувають більш тривалу фазу глибокого сну, тобто сон зі швидким рухом очей.

Завдяки цьому можна формувати спогади і регулювати емоції, пише dreams.

Вчені провели дослідження Sleep Heart Health Study з метою знайти зв'язок між порушеннями сну і серцево-судинними захворюваннями, інсультом та іншими причинами смерті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відновити стосунки

Спочатку в експерименті брали участь близько 5800 осіб. Згодом вивчили дві підгрупи людей по 69 осіб. До першої групи увійшли одружені люди, в другу – ті, хто ніколи не був одружений. Згідно з результатами, ті, хто спали в одному ліжку довше були у фазі сну зі швидким рухом очей в порівнянні з людьми, що спали в різних ліжках. Різниця склала близько 10%.

Є кілька пояснень таких результатів. Можливо, на більш тривалий REM-сон впливає тепло, що виходить від тіла партнера. Це допомагає створити більш комфортні умови і забезпечити більш стабільний сон. Присутність партнера може забезпечувати почуття безпеки протягом ночі, що також може допомогти в регулюванні сну.

Поганий сон, згідно з словами науковців, вдвічі збільшує ризик порушення сексуальної функції у жінок. Саме тому дуже важливо приділяти увагу нічному відпочинку. Через брак сну руйнується жіноче лібідо і сексуальне життя може бути незадовільним, особливо в середньому і старшому віці.



Зараз ви читаєте новину «Чому парі треба спати в одному ліжку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути