Ексклюзиви
четвер, 22 жовтня 2020 23:46

Часті сварки у шлюбі шкодять здоров'ю - науковці

Часті сварки у шлюбі шкодять здоров'ю - науковці
Пари, які регулярно сварилися на початку свого шлюбу, ймовірно, збережуть цю закономірність з плином часу. Фото: pixabay

В стосунках більшості пар присутні сварки.

Нове дослідження Університету Джорджії показало, що партнери, які часто конфліктують, з більшою ймовірністю зазнають почуття самотності і погіршення фізичного здоров'я, пише Медикфорум.

В експерименті використовували дані 250 пар протягом майже 20 років. Пари, які регулярно сварилися на початку свого шлюбу, ймовірно, збережуть цю закономірність з плином часу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали 4 фрази, які не можна говорити під час розставання

Партнери, які часто сварилися, частіше відчували себе самотніми. І дослідники виявили, що ці сварки, що виникли на початку шлюбу, можуть мати тривалий вплив на те, як партнери відчувають себе через десятки років. Це почуття самотності збіглося з поганими показниками фізичного здоров'я. Учасники повідомляли, що їхнє здоров'я гірше, ніж у їхніх ровесників.

"Тут мається на увазі важливість раннього попередження та втручання. Чим більше ми зможемо зробити на початку життя для скорочення подружніх конфліктів, тим більше у нас шансів запобігти погіршенню фізичного здоров'я в подальшому", - розповідає Кетрін Уокер О'Ніл, провідний автор дослідження і молодший науковий співробітник коледжу сімейних і споживчих наук Університету Джорджії.

Дослідження з метою визначити найбільш оптимальний вік для шлюбу провела група вченого Ніколаса Вольфінгера. Для цього вони проаналізували тисячі особистих анкет та провели опитування серед сімейних пар різного віку. Науковці дізналися, що для створення сім'ї та укладення шлюбу ідеальним віком є 28 – 32 роки.

Зараз ви читаєте новину «Часті сварки у шлюбі шкодять здоров'ю - науковці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути