Ексклюзиви
пʼятниця, 25 січня 2019 01:35

Якою має бути ідеальна дружина: шокуючі відповіді українських чоловіків
6

  69% опитаних чоловіків вважають приготування їжі, миття посуду, прибирання та піклування про дітей виключно жіночими обов'язками.
69% опитаних чоловіків вважають приготування їжі, миття посуду, прибирання та піклування про дітей виключно жіночими обов'язками.

В уяві українських чоловіків ідеальна дружина - це ощадлива домохазяйка, яка вміє згладжувати конфлікти, і яку можна іноді побити.

Згідно соцопитування, 38% опитаних впевнені, що "правильна" жінка завжди поступається чоловікові, підтримує його в будь-яких починаннях і ніколи з ним не сперечається, навіть якщо не згодна. В опитуванні брали участь 1520 українських чоловіків у віці від 18 до 59 років, пише kolobok.ua.

Хто повинен вести домашнє господарство?

 

Найважливішою чоловічою функцією опитані вважають фінансове забезпечення сім'ї. Для жінки ж пріоритетним є турбота про сім'ю і особисте життя. 69% опитаних вважають приготування їжі, прання, миття посуду і прибирання будинку виключно жіночими обов'язками. Єдиним суто чоловічим обов'язком по дому 90% опитаних назвали дрібні ремонтні роботи.

63% впевнені, що турбота про дітей, зміна підгузків, купання і годування дитини також є обов'язком виключно їх матері. 36% чоловіків і зовсім заявили, що не знають як це робити. А 24% впевнені, що якщо в сім'ї є діти, жінка взагалі повинна відмовитися від виходу на роботу.

Чи може чоловік вдарити дружину?

 

13% українців впевнені, що в деяких випадках домашнє насильство цілком виправдане. Кожен 5 погодився, що чоловік має право побити жінку, якщо вона його зрадила. 10% вважають, що жінка повинна терпіти насильство з боку чоловіка, щоб зберегти сім'ю, а 5% сказали, що не погано б дати дружині прочухана, якщо вона відмовляється від інтимних стосунків з чоловіком.

Практично кожен третій чоловік зізнався, що здійснює на дружину емоційний тиск, а кожен сьомий - економічний. 13% зізналися, що їм доводилося "давати ляпаса, запотиличника, штовхати або сильно трясти" свою дружину.

Кожен п'ятий чоловік визнав, що здійснював фізичне насильство по відношенню до дружини в нетверезому стані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шість видів кохання: чого чекати від чоловіка?

А як на особистому фронті?

 

65% чоловіків очікують, що дружина повинна відразу ж погодиться на інтим, якщо цього хоче її чоловік.

53% опитаних розповіли, що прагнуть контролювати своїх дружин, хочуть весь час знати, де вони знаходяться.

22% вважають, що мають право не дозволяти дружині робити певний макіяж або надягати той чи інший одяг.

32% вважають свою думку в рішеннях, від яких залежить спільне життя, більш вагомим, ніж думка дружини.

18% впевнені, що саме вони мають вирішувати з ким має проводити час їх партнерка.

Хто годувальник в родині?

 

Згідно з результатами опитування, 60% чоловіків визнали себе головними годувальниками в сім'ї. Приблизно, 18% говорять про те, що заробляють однаково з дружиною, 15% сказали, що фінансове забезпечення сім'ї на їх батьках.

При цьому відповіді різнилися в залежності від віку чоловіків. Серед чоловіків до 30 років тільки кожен 25 зізнався, що сім'ю забезпечує дружина, а серед чоловіків після 50 фінансову перевагу дружини зазначив вже кожен 8.

Ставлення до дітей

 

Близько половини чоловіків розповіли, що були присутні на партнерських пологах. Також більшість чоловіків цікавилися станом здоров'я своїх дружин під час вагітності. Тільки 13% зізналися, що жодного разу не були з дружиною в лікарні за той час, коли вона виношувала дитину. 84% сказали, що народження малюка було їх спільним з дружиною рішенням.

Практично кожен третій чоловік брав відгули або короткострокову відпустку після народження дитини, щоб допомогти дружині. Найчастіше це роблять молодші чоловіки. Тільки один з усіх опитаних сказав, що був рік в декретній відпустці по народженню дитини.

Згідно з даними опитування чоловіки в середньому проводять зі своїми дітьми 22 години на тиждень, а жінки - 49.

Виявляється, найщасливіші подружжя - це не молодята, а ті, хто живуть у шлюбі більше 20 років. Вчені проаналізували стосунки в шлюбі понад двох тисяч пар і з'ясували, як змінювалася з роками їх задоволеність шлюбом. Розглядалися такі параметри, як щастя в шлюбі, спільна діяльність і розбіжності. З'ясувалося, що:

- почуття щастя поступово знижувалося в перші 20 років шлюбу, але потім зміцнювалося;

- участь у спільних справах також знижувалася в перші 20 років подружнього життя, але після цієї позначки йшла вгору;

- розбіжності постійно йшли на спад.

Вчені вважають, що через роки людям простіше стає розставляти пріоритети, приходить розуміння, що дійсно важливо. Цьому сприяють пережиті разом труднощі. Тобто з віком люди починають більш терпимо ставиться до недоліків один одного, проводити більше часу разом і цінувати один одного, пробачати те, що здавалося неприйнятним в перші роки шлюбу.

Зараз ви читаєте новину «Якою має бути ідеальна дружина: шокуючі відповіді українських чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути