понеділок, 29 травня 2017 01:37

5 секретів щасливого шлюбу
5

Секрети щасливого шлюбу
Фото: goodhouse
Секрети щасливого шлюбу
Секрети щасливого шлюбу
Секрети щасливого шлюбу
Секрети щасливого шлюбу

Психолог Влада Березянська поділилася п'ятьма порадами і секретами, які допоможуть зробити шлюб міцним і щасливим.

Про це пише Ivona

1. Будьте реалістичні в очікуваннях

Романтичне кіно, картинки медового місяця - це добре. Але крім романтики в сімейному житті є і побут, і проблеми зі здоров'ям або грошима, і рішення різних дилем з родичами, ЖЕДом і банком.

Автор: goodhouse
  Секрети щасливого шлюбу
Секрети щасливого шлюбу

Перестаньте вважати, що все ваше сімейне життя буде таким же веселим і красивим, як і ваше весілля.

Є ще розставання з нагоди відряджень, зірвані довгоочікувані поїздки і плани, не успіх дітей у тій чи іншій науці і багато іншого. Проходити все це разом - набагато легше і приємніше, ніж поодинці.

У вас буде дуже багато щастя, але в той же час, якісь дні будуть звичайними, стресовими або сумними. Будьте готові до цього.

2. Умійте просити пробачення і пробачати один одного

Ми всі живі люди, ми всі допускаємо помилки. Часом вони бувають дуже серйозними і неприпустимими. Але люди прощають навіть зраду, усвідомлюють свою неправоту і щасливо живуть далі.

Щасливий шлюб - це милосердя, розуміння і прийняття. Звичайно, якщо вам сіли на голову і постійно вас обманюють - це інше. Але секрет щасливого і здорового шлюбу - це розуміти свого партнера і приймати його помилки, пробачати і самому просити пробачення.

3. Цінуйте один одного і поважайте

Автор: goodhouse
  Секрети щасливого шлюбу
Секрети щасливого шлюбу

Щасливий шлюб - це шлюб, в якому люди живуть в любові, гармонії і взаємоповазі. Вони приймають один одного, не намагаються переробити або образити. У той же час, ми всі різні люди, у нас можуть не збігатися думки на той чи інший рахунок. У щасливому шлюбі партнери вміють зробити зауваження так, щоб воно не здавалося зауваженням. У нещасливому - люди починають лаятися і вказувати на недоліки один одного, ображати один одного і вішати ярлики. Наприклад, один з партнерів не миє посуд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стосунки на відстані закохані об'єднали в неймовірні фото

Образити людину - це сказати: "Я втомився/втомилася від цього! Ти завжди такий неохайний! Завжди залишаєш за собою бруд! Ти невихований! Я так більше не можу!". Зробити зауваження і не образити людину - це сказати: "Ой, а у нас чашка одна не помита. Ти, напевно, випадково забув. Нічого страшного, з усіма буває". А якщо ситуація з немитим посудом продовжує повторюватися, то досить просто сісти і спокійно поговорити - без ярликів і образ.

Автор: goodhouse
  Секрети щасливого шлюбу
Секрети щасливого шлюбу

4. Частіше разом смійтеся

Це дуже дієвий спосіб зберегти тепло стосунків. Якщо ви згадаєте одну із зустрічей з колишніми однокласниками, то помітите, що як тільки мова зайшла про шкільні спогади, то всі згадували одні й ті ж комічні ситуації - як хтось підклав кнопку вчительці на стілець, але в кабінет зайшов директор і вирішив присісти . Як хтось із однокласників забув слова пісні під час виступу на шкільному КВК і почав імпровізувати на сцені й таке інше.

Такі випадки в житті завжди приносять радість. Спогади про них - переносять вас у той же щасливий стан і дарують теплі почуття. Звичайно, підлаштувати комічну ситуацію складно і в цьому немає сенсу. Але спільні перегляди комедій або комедійних шоу, або нешкідливі жарти один над одним - завжди подарують вам приємні емоції і теплі спогади.

Автор: goodhouse
  Секрети щасливого шлюбу
Секрети щасливого шлюбу

5. Частіше обіймайте один одного і говоріть компліменти

Шлюб ніколи не розпадеться і буде щасливим, якщо обидва партнери задоволені один одним, люблять один одного і найголовніше - не забувають про це говорити. Говоріть по 3-5 компліментів на день і ви побачите, як зміняться ваші стосунки. Не варто думати, що ваш чоловік і так знає, що він найсексуальніший партнер у вашому житті. Нагадайте йому про це і зробіть комплімент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Давай одружимося у 2017: 50 чуттєвих фото весіль та заручин

Що стосується обіймів - то це потужний інструмент не лише для щасливого шлюбу, але і для кожної людини окремо. Люди, які часто обіймаються - більш щасливі, упевнені в собі, гармонійні зі світом.

Інтернет підкорює новий тренд: колишні подружжя викладають у соцмережі фотографії з тегом #divorceselfie (селфі розлучених - Gazeta.ua). Знімки змінюють сформовану думку про розлучення як про сумну подію.

Зараз ви читаєте новину «5 секретів щасливого шлюбу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути