Розсаду підживлюють молоком

Автор: ukr.media
  Потрапляння холодної води на стебла уповільнює ріст і збільшує можливість зараження
Потрапляння холодної води на стебла уповільнює ріст і збільшує можливість зараження

Кориця знищує цвіль ґрунту

— Розсаду треба правильно доглядати. Інакше витягнеться в нитку, а не наростить стебло. Заведуться грибки й рослини зачахнуть, — розповідає Ольга Мельничук, 61 рік, із села Солобківці Ярмолинецького району Хмельницької області.

Розсаду раз на два дні обприскує ромашковим відваром, щоб стеблини внизу не буріли та не в'янули. Заливає пів склянки квіток двома склянками окропу. Запарює пів години і цідить. Це не допоможе, коли грибок уже пошкодив рослини. Розсада розвивається міцна, якщо підсвічувати фітолампою не менш як 12 год. на добу.

— Не бійтеся простроченого насіння помідорів. Воно сходить навіть за три роки при кімнатному зберіганні. Решту овочів краще не сіяти після закінчення терміну придатності, — додає Ольга Мельничук.

При потраплянні холодної води на стебла уповільнюється ріст і збільшується можливість зараження. Після посіву краще користуватися спринцівкою, а не пульверизатором. Бо вода йде до коренів. Зверху земля суха, і в рослини не чорніє ніжка. При появі цвілі на ґрунті його посипають меленою корицею.

— Навіть при такому догляді розсада може рости в'яла. Допоможе підживлення молоком після появи двох листків. Пів склянки розводжу в літрі води. Настоюю ніч і вранці поливаю. Розчин прискорює засвоєння корисних речовин.

— Торік тричі пересівала огірки, бо кіт внадився там спати, — розповідає 51-річна Аліна Лимарчук із міста Заліщики Тернопільської області. — Тепер повставляла зубочистки, щоб кололи в лапи.

Запах цитрусових віднаджує котів від розсади. Слід побризкати довкола водою з ефірною олією апельсина, лимона або грейпфрута. Для тривалішої дії намочити ватні диски. Також можна покласти в контейнери з розсадою лушпиння цибулі або часнику, сушений розмарин, лавр або гвоздику.

Зараз ви читаєте новину «Розсаду підживлюють молоком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути