Огірки підв'язують до пластикової сітки

— Огірки та квасоля краще в'ються по суцільному каркасу, ніж по кілках. Тоді оголяється стебло знизу й видно, куди поливати, — розповідає Олена Поборська, 46 років, з селища Градизьк Кременчуцького району Полтавської області.

— Якщо лити як попало, вода потрапляє на бадилля і розвивається ідеальне середовище для хвороб.

Без підв'язки рослини під вагою плодів схиляються до землі й можуть зламатися. Їх важко підживлювати та мульчувати. Довше до­зрівають через брак сонця.

— Звикла в'язати стебла стрічками з простирадла. Матеріал підтримує кущі без стискання бадилля. Використовую по разу, щоб не збиралися старі хвороби й інфекції.

Підв'язка потрібна і для помідорів. Використовують каркаси. Найкращі — у формі циліндра чи конуса. Їх можна самостійно скрутити з дроту або купити — ціни від 70 грн за штуку. Каркаси ставлять на рослини й підв'язують. Також кущі помідорів пускають плестися по шпалері, яку треба перев'язувати залежно від росту рослин. Для цього закопують у землю кілки, натягують шпагат у кілька рядів різної висоти. Він має не врізатися в стебло.

— Новим універсальним способом підв'язки для всіх плетючих рослин є встановлення пластикових сіток, які утворюють цілі огорожі.

Шпалерну сітку протягує між рядами городини. Фіксує на стовпчиках і низ закріплює залізними шпильками до землі. Стебла підв'язує шпагатом з різних боків. Така сітка коштує від 60 грн за упаковку 1,5 на 5 м.

Зараз ви читаєте новину «Огірки підв'язують до пластикової сітки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути