— Ще кілька десятків років тому персик вважали екзотикою. Його можна було купити, якщо пощастить лише в пік сезону, — каже селекціонер Андрій Тітов із міста Бахмут Донецької області. — Тепер можна його посадити у власному саду, правильно доглядати й отримувати смачний, соковитий урожай.
Селекціонер ділиться секретами, як вирощувати персики.
— На відміну від інших плодових дерев, при посадці у персика кінчик від зрізу можна значно заглибити, на 20–30 сантиметрів. І тут відбувається перехід на власні корені. Навіть якщо в сувору зиму загине надземна частина, підземна виживе й за один сезон відновиться, — говорить Тітов.
Селекціонер пропонує різні сорти персиків. Наприклад, унікальний білий Айс Піч має смак топленого молока. Ред Робін дозріває у середні терміни. Має великі красиві темно-бордові плоди. Персики Пінк Рінг у формі інжиру, солодкі й соковиті. Платикарпа 2 — новий іспанський сорт. Сагітарія — італійський, надранній. Лаурол дозріває пізно, у другій половині вересня. Дає великі й смачні персики.
Замовити саджанці й отримати консультацію про посадку можна на сайті titovchp.uaprom.net або за телефонами
0(99) 415 00 15, 0(63) 461 88 32, 0(67) 621 40 47.
Коментарі