— Щосезону готую вино з ревеню, — розповідає 36-річний Олег Дідик із Хмельницького. — Виходить тонізуючий напій з легкою кислинкою і тонким ароматом.
Нарізую дрібно кілограм ревеню і заливаю 4 літри води. Накриваю та настоюю 10 діб, щодня збовтуючи. Проціджую крізь марлю. Додаю 5 кілограмів цукру, сік лимона й цедру, 5 грамів розчиненого желатину. Отриману рідину переливаю в скляний бутель для бродіння. Закриваю гумовою рукавицею. За 10 місяців розливаю по пляшках.
Не менш смачний виходить напій із апельсином.
До 4 кілограмів нарізаного ревеню додаю 7 літрів окропу. Витримую за кімнатної температури чотири дні. Проціджую крізь марлю. Всипаю 2,5 кілограма цукру, столову ложку винних дріжджів, сік лимона й апельсина. Залишаю в теплому місці для бродіння на місяць. Тоді рідину перемішую й за три дні, коли з'явиться осад, проціджую та переливаю в дерев'яну посудину. Накриваю кришкою. Витримую пів року, доки не закінчиться "тихе" бродіння. Вино розливаю по пляшках і зберігаю в прохолодному місці.
Коментарі