Вино з ревеню бродить 10 місяців

— Щосезону готую вино з ревеню, — розповідає 36-річний Олег Дідик із Хмельницького. — Виходить тонізуючий напій з легкою кислинкою і тонким ароматом.

Нарізую дрібно кілограм ревеню і заливаю 4 літри води. Накриваю та настоюю 10 діб, щодня збовтуючи. Проціджую крізь марлю. Додаю 5 кілограмів цукру, сік лимона й цедру, 5 грамів розчиненого желатину. Отриману рідину переливаю в скляний бутель для бродіння. Закриваю гумовою рукавицею. За 10 місяців розливаю по пляшках.

Не менш смачний виходить напій із апельсином.

До 4 кілограмів нарізаного ревеню додаю 7 літрів окропу. Витримую за кімнатної температури чотири дні. Проціджую крізь марлю. Всипаю 2,5 кілограма цукру, столову ложку винних дріжджів, сік лимона й апельсина. Залишаю в теплому місці для бродіння на місяць. Тоді рідину перемішую й за три дні, коли з'явиться осад, проціджую та переливаю в дерев'яну посудину. Накриваю кришкою. Витримую пів року, доки не закінчиться "тихе" бродіння. Вино розливаю по пляшках і зберігаю в прохолодному місці.

Зараз ви читаєте новину «Вино з ревеню бродить 10 місяців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути