— Сезон м'яти завершується, тож є остання змога приготувати ароматну настоянку, — говорить 54-річний Ігор Симонюк із Вінниці.
— 50 грамів м'яти приминаю качалкою, щоб вийшов сік. Вливаю 500 мілілітрів горілки й перемішую. Закриваю бутель і витримую 45 днів у темному приміщенні з кімнатною температурою. Раз на п'ять днів струшую. Готову настоянку проціджую крізь кілька шарів марлі. Додаю 50 грамів цукру та перемішую. Накриваю кришкою і настоюю ще тиждень. Повторно фільтрую та розливаю по пляшках. Наливка зберігається рік.
Якщо настоянка потрібна терміново, готую за швидким рецептом.
Подрібнюю 65 грамів м'яти. Додаю дві столові ложки цукру та перемішую. Якщо м'ята свіжа, залишаю на 30 хвилин, щоб листя пустило сік. Заливаю 150 мілілітрів окропу. Під кришкою настоюю 3 години та проціджую крізь марлю. Додаю 500 мілілітрів горілки й розливаю по пляшках. Наливку можна пити одразу, або ж настояти кілька днів — так смак лише покращиться.
Коментарі