— Ожиновий лікер готується за 17–18 днів. Має насичений червоно-рубіновий колір. Відчувається смак ягоди з цитрусовою ноткою, — каже киянка Марина Ковальова, 34 роки.
— 3-літрову банку промитої ожини заливаю літром горілки. Має повністю покривати ягоди, інакше почнеться бродіння. Додаю цедру лимона й закриваю кришкою. Ставлю в темному приміщенні з кімнатною температурою на два тижні. Кожні два-три дні струшую. Тоді ціджу через чотири шари марлі, добре відтискаю ягоди.
400 мілілітрів води і пів кілограма цукру кип'ячу на слабкому вогні, знімаючи піну. Охолоджую до кімнатної температури і вливаю до ожинового настою. Закриваю кришкою і ставлю в темне прохолодне місце на три-чотири дні. Ціджу через вату, розливаю у пляшки й щільно закриваю.
×
Коментарі