Ожиновий лікер має цитрусовий аромат

— Ожиновий лікер готується за 17–18 днів. Має насичений червоно-рубіновий колір. Відчувається смак ягоди з цитрусовою ноткою, — каже киянка Марина Ковальова, 34 роки.

— 3-літрову банку промитої ожини заливаю літром горілки. Має повністю покривати ягоди, інакше почнеться бродіння. Додаю цедру лимона й закриваю кришкою. Ставлю в темному приміщенні з кімнатною температурою на два тижні. Кожні два-три дні струшую. Тоді ціджу через чотири шари марлі, добре відтискаю ягоди.

400 мілілітрів води і пів кілограма цукру кип'ячу на слабкому вогні, знімаючи піну. Охолоджую до кімнатної температури і вливаю до ожинового настою. Закриваю кришкою і ставлю в темне прохолодне місце на три-чотири дні. Ціджу через вату, розливаю у пляшки й щільно закриваю.

Зараз ви читаєте новину «Ожиновий лікер має цитрусовий аромат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути