четвер, 10 червня 2021 16:01

"Замовлення полилися рікою" - майстриня про прикраси з бісеру
15

Наталя Угрин зі Львова створює унікальні прикраси з бісеру й натуральних каменів у техніці "Вишивка бісером". У цьому їй допомагає чоловік – художник Віталій Дончак. За фахом майстриня - викладачка англійської мови й перекладачка.

Як захопилася дизайном прикрас і хто підтримував на початку, розповіла кореспондентці Gazeta.ua.

"Моя історія з прикрасами почалася ще під час навчання в Дрогобицькій міській гімназії імені Богдана Лепкого. Був предмет "Народні промисли". Учителька, пані Леся, навчала нас різних технік вишивки й бісероплетіння. Першою прикрасою, яку створила власноруч, був крученик із червоного склярусу на білому бісері для мами. Після цього зрозуміла, що мені це подобається, і продовжила плести. Якось до мене підійшли дві старшокласниці й попросили сплести їм браслети. За це заробила шість гривень: один браслет коштував тоді три гривні. Таким був мій перший заробіток у сьомому класі.

Наталя Угрин робить ексклюзивні прикраси з бісеру
Фото: надане Наталією Угрин
Наталя Угрин робить ексклюзивні прикраси з бісеру
Наталя Угрин робить ексклюзивні прикраси з бісеру
Наталя Угрин робить ексклюзивні прикраси з бісеру
Наталя Угрин робить ексклюзивні прикраси з бісеру

Після цього "загорілася" й почала виготовляти силянки, картинки, писанки. Віддавала їх на продаж до магазину "Хобі", тож завжди мала непоганий заробіток як для школярки. Але тоді уявити не могла, що дизайн прикрас стане справою життя", - поділилася Угрин.

Під час навчання в університеті майстриня припинила створювати прикраси.

"Коли познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком-художником, згадала, що теж умію дещо творче робити. Тому відновила заняття бісером. Почала читати матеріали на цю тему, вивчати схеми й техніки, вдосконалюватись і ускладнювати дизайн. Мої прикраси з'являлися на виставках-продажах, і цим я забезпечувала перший стабільний дохід. Згодом виставляла роботи в інтернеті. А 2010 року створила онлайн-магазин, після чого замовлення полилися рікою", - розповіла вона.

Угрин у всіх починаннях підтримував чоловік. Батьки змирилися з її справою через деякий час.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Крокодилові черевики ніколи не куплю" – Місіс України поділилася секретами стилю

"Коли дизайн прикрас я поставила на перше місце, а основну освіту викладачки відклала, батьки мене не підтримали. Вони змирились і почали пишатися мною з роками: коли моя справа стала успішною, а прикраси - високомайстерними. Та я не ображаюся на батьків. Вдячна їм за освіту. Адже крім прикрас, я активно веду студію англійської мови, в якій навчаю понад 40 дітей", - додала майстриня.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от ❤️Exquisite accessories❤️ (@nataly_uhryn_design)

Майстриня Тетяна Шеремет родом із райцентру Гайсин на Вінниччині. У техніці мікровишивки жінка оздоблює наручні годинники й прикраси.

Тетяна вишиває з дитинства, свої вміння їй передали баба і мати. Під час відпусток з догляду за дітьми жінка ще більше вдосконалила власну майстерність - вишила ікони, собі й донькам сукні, сорочки чоловікові. Потім Тетяна взялася виготовляти на замовлення метрики й вишитий одяг.

Зараз ви читаєте новину «"Замовлення полилися рікою" - майстриня про прикраси з бісеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути