Ексклюзиви
субота, 17 березня 2018 01:38

Повільна мода: дизайнер розповіла про нову модну тенденцію

У світі моди набуває популярності нова тенденція свідомого підходу до вибору одягу. Рух отримав назву "slow fashion" - "повільна мода". Він закликає до відмови від надспоживання, імпульсивних покупок та неякісних речей.

Про це розповіла український дизайнер Вікторія Гресь у блозі на "Обозревателі".

Автор: Обозреватель
  Повільна мода: дизайнер розповіла про нову модну тенденцію
Повільна мода: дизайнер розповіла про нову модну тенденцію

Термін "slow fashion" впровадила екоактивістка і журналістка Кейт Флетчер у 2007 році. Рух став альтернативою популярній тенденції до "fast fashion" ("швидка мода") – стилю життя, який пропагує купівлю неякісного трендового одягу, що служить, зазвичай, лише один сезон.

"Я переконана, що якість набагато важливіша за кількість речей в гардеробі, тому не варто забивати свою шафу під зав'язку. Більшість вже забули, як приємна до тіла натуральна тканина, яка не скочується і не псується відразу після прання", - пише Гресь.

Дизайнерка зазначила, що масові покупки неякісних речей зі штучних матеріалів шкодять екології.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальна білизна не відчувається на тілі і робить жінку сексуальною - дизайнер

"По-перше, для виробництва звичайних джинсів використовується величезна кількість води - від 7000 літрів для однієї пари. По-друге, барвники для тканин і принтів містять в собі небезпечні речовини - неоноли, фталати і фторовані сполуки. Вони забруднюють воду як у процесі виготовлення речей , так і при носінні. Адже при пранні частинки барвників потрапляють у проточну воду, а потім осідають в ґрунті і випаровуються у повітря", - пояснила Вікторія.

На думку дизайнерки прогресивний підхід до одягу - це відмова від переспоживання і тимчасових трендів. На часі – свідоме ставлення до навколишнього середовища.

"Купуючи неякісні вироби ми дійсно завдаємо шкоди планеті. – додала Гресь. - Велика частина викинутих речей не буде перероблена правильно. Приміром, блуза зі 100% поліестеру буде ще 40 років "доживати" своє на нашій планеті до повного розпаду".

Зараз ви читаєте новину «Повільна мода: дизайнер розповіла про нову модну тенденцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути