пʼятниця, 19 серпня 2022 07:55

Класика Коко Шанель: 10 стильних прийомів, які модниці обожнюють і сьогодні
6

Сьогодні, 19 серпня, виповнюється 139 років із дня народження легенди світу моди Коко Шанель. Про її життя зняли десятки фільмів, написали сотні книжок, а тисячі цитат знаменитості і досі актуальні.

Габріель Шанель – справжнє ім'я французької модельєрки – перевернула модний світ ХХ ст. Вона залишається іконою стилю та прикладом для наслідування для модниць і дотепер. Gazeta.ua підготувала 10 правил її стилю, яких дотримуватися актуально і сьогодні.

1. "Остерігайтеся оригінальності – в жіночій моді оригінальність може призвести до маскараду", – казала Коко Шанель.

Вона завжди одягалася стримано. Наперекір усім трендам зірка віддавала перевагу класиці.

2. Маленька чорна сукня – один із геніальних винаходів Коко Шанель. Хоча б тому, що з легкістю вирішує проблему "нічого вдягнути" в будь-якій ситуації. Найкраще про незамінність little black dress у гардеробі висловився колишній креативний директор Chanel Карл Лагерфельд: "У маленькій чорній сукні неможливо мати вигляд надто шикарний чи надто скромний".

3. "Розкіш має бути зручною, інакше – це не розкіш", – наголошувала Коко Шанель.

Вона завжди робила ставку на речі, в яких їй самій було комфортно: від мідіспідниці та штанів до тієї ж маленької чорної сукні.

4. Француженка була переконана, що немає жінки, якій не підходить перли. Саме тому завжди радила клієнткам прикраси з цим камінням, кажучи, що "перли завжди мають рацію". До речі, улюблена нитка перлів самої мадемуазель досягала метра завдовжки.

5. Незважаючи на те, що вона обожнювала перли, ніколи не дозволяла собі носити більше трьох аксесуарів із цим камінням. Її порада: "Обираючи аксесуари, зніміть те, що наділи останнім".

19 серпня виповнюється 139 років з дня народження легенди світу моди Коко Шанель. Фото датоване 1952-м
Фото: Getty Images
Про життя Коко Шанель зняли десятки фільмів, написали сотні книг, а тисячі цитат знаменитості і досі актуальні. Фото датоване 1931-м
На фото (справа): 63-й прем'єр-міністр Великої Британії Вінстон Черчілль, його син Рендольфа і Коко Шанель на зустрічі кабанських собак герцога Вестмінстерського
Про життя Коко Шанель зняли десятки фільмів, написали сотні книг, а тисячі цитат знаменитості і досі актуальні. Фото датоване 1920-м
Коко Шанель та її коханий Артур "Бой" Капель (посередині) на пляжі у французькому Сен-Жан-де-Люз, 1917 рік

6. Коко Шанель завжди приділяла велику увагу взуттю, кажучи: "Якщо жінка добре взута, значить, вона добре одягнена".

7. Шанель вдалося неможливе: типовий повоєнний образ a la garconne (у перекладі з французької означає "хлопчачий". – Gazeta.ua) вона зробила модним. Зірка однією з перших почала носити штани. Адже була переконана, що саме "штани роблять жінку вільною".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Що доречне француженці, не пасує слов'янці" – фешн-блогерка написала книжку про стиль українок

8. "Що гірше у дівчини справи, то кращий вона повинна мати вигляд", – стверджувала Коко Шанель.

Згадуйте цю фразу щоразу, коли прокидаєтеся в поганому настрої.

9. "Сумка має бути на ремінці, щоб руки залишалися вільними", – казала Коко Шанель.

10. Шанель була переконана в тому, що "ніщо так не старить жінку, як надто багатий костюм". Тому й створила жакет із твіду. На її думку, він стриманий і стильний. І таки мала рацію: костюм не втрачає актуальності вже багато років.

Дружина 35-го президента Сполучених Штатів Джона Кеннеді Джекі вважається однією з модних ікон 1960-х. Тоді важливими елементами образу, особливо офіційного, були рукавички й капелюшок. І перша леді США вміла їх носити.

Саме завдяки модним образам Джекі змогла підкорити американців. Вони закохалися в її сучасний елегантний стиль. Однак у численних біографіях першої леді США неодноразово згадували її руки. Нібито Джекі вважала їх негарними і тому майже завжди носила рукавички.

Зараз ви читаєте новину «Класика Коко Шанель: 10 стильних прийомів, які модниці обожнюють і сьогодні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути