Ексклюзиви
неділя, 10 травня 2020 01:35

Чому жінки люблять взуття на високих підборах
5

  Жінка на підборах виглядає більш стрункою, підтягнутою, елегантною
Жінка на підборах виглядає більш стрункою, підтягнутою, елегантною

Часто заради високих підборів жінки готові знехтувати багатьма незручностями, а іноді і ризикувати здоров'ям. Чим же приваблює жінок цей фатальний предмет? Дослідження показали: високі каблуки можуть кардинально змінити сексуальне життя.

Пропорція фігури

Підбори подовжують ноги і візуально зменшують об'єм стегон. Незалежно від типу фігури жінка на підборах виглядає більш стрункою, підтягнутою, елегантною і більш сексуальною.

Змінюється постава: через зміщення центру тяжіння збільшується прогин у спині, підкреслюючи округлості сідниць. Грудна клітина піднімається, створюючи ефект високих грудей. Хода стає більш привабливою, тому що природним чином збільшується амплітуда руху стегон з боку в бік.

Доданий зріст

В середньому зріст жінки менше за чоловічий. Жінка хоче бути поміченою, але цього не станеться, якщо чоловік буде дивитися поверх її голови. Значить, потрібно збільшити зріст, що можна зробити, до речі, не тільки за рахунок підборів, але й за допомогою пишної зачіски.

 

Любити себе

Взуття на підборах може бути цілком безпечним для здоров'я, головне — шанобливо ставитися до власного тіла. Увечері варто витратити 15 хвилин, щоб зробити гімнастику (елементарні "ножиці" або "велосипед"), зробити ванночку для ніг. Можна придбати різноманітні гелеві вкладиші — для зводу стопи, під п'яту, під пальці, які дозволять зменшити тиск і мінімізувати стрес для ніг. Віддавайте перевагу туфлям з підборами антишок, які пом'якшують удари об землю, або зі спеціальними амортизуючими устілками. І змінюйте взуття і висоту підборів якомога частіше.

Враження тендітності

Туфлі на шпильках візуально зменшують ногу. Маленька витончена ніжка, поставлена на високий каблук, не співвідноситься з виразом "твердо стояти на ногах". Жінка на шпильках не здатна навіть рятуватися втечею. Її призначення — бути завойованою і здатися на милість переможця. Саме ця вразливість і робить жінку на високих підборах "неземним" створінням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американська актриса показала, як носити модне взуття навесні

Особлива привабливість

На думку французького психоаналітика Катрін Антоні, високий каблук — це фалічний символ, чоловічий атрибут, якого жінка позбавлена природою. Чоловік, наділяє жінку таким атрибутом у своїх еротичних мріях, не в силах зізнатися самому собі в своїх гомосексуальних бажаннях. Якщо ж звернутися до досліджень жіночої фізіології, сигнал, який отримує чоловік, коли бачить жінку на каблуках, має прямолінійний характер: він просто чекає від неї більш сильного сексуального задоволення.

 

Ретельна примірка

У взутті на підборах повинно бути зручно з першої примірки - не чекайте, що воно розноситься і сяде по нозі. Головне, на що варто звернути увагу, - щільне прилягання всієї поверхні ступні, включаючи звід, до устілки. Бажано, щоб не було зазору між супінатором і склепінням стопи, інакше посилюється тиск на пальці. Приміряти туфлі потрібно стоячи на твердій поверхні. Ворсисті килимки, які використовують в бутиках, щоб не пошкодити лак на підошві дорогого взуття, часто заважають об'єктивно оцінити комфорт туфель під час примірки. Деякі недоліки можна виправити за допомогою устілок і напівустілок зі шкіри та силікону, підігнавши взуття по нозі.

Вони підсилюють насолоду

Носіння каблуків стимулює розвиток м'язів, що впливають на оргазм. Вимірюючи активність тазових м'язів, вчені з'ясували, що жінки, які були в туфлях на підборах близько 7 см або ж ступні яких були розташовані під кутом 15 градусів до підлоги, демонстрували більш високу активність (на 15% вище) цієї м'язової зони.

Добре натреновані м'язи тазового дна — ключ до сексуального задоволення: чим краще вони підготовлені, тим сильніше сексуальне збудження і яскравіший оргазм. Крім того, з ними пов'язано здоров'я внутрішніх органів, сечового міхура, кишечника і матки. З віком, після вагітності і пологів, ці м'язи часто слабшають і втрачають тонус.

Між естетикою та комфортом

Каблук може бути практично будь-якої висоти, якщо він стійкий. Каблук не повинен бути завищений, тобто зміщений у бік п'яти щодо підошви, він не повинен йти в бік, ні назад — незалежно як припадає на нього навантаження. Ідеальним поєднанням естетики і практичності вважається каблук сім сантиметрів. Вище — вже складно тримати баланс. Якщо жінка хоче здаватися вищою, можна вибрати взуття з прихованою платформою. Взуття на високих підборах краще купувати ввечері, коли нога в силу фізіології має максимальний об'єм.

 

Підбори на здоров'я

Жінка в туфлях на високих підборах навантажує свій хребет в три рази більше в порівнянні з тими, хто носить балетки або широкий стійкий каблук, а колінну чашечку — на 26% у випадку високої шпильки і на 22%, якщо це стійкий каблук.

Мова про дійсно високі (більше 7 см) підбори: менша висота знаходиться в межах фізіологічної норми. Оптимальною вважається висота каблука 4-5 см в залежності від розміру ноги. Взуття на пласкій підошві теж не корисне, воно поступово призводить до деформації склепіння стопи і погіршення її амортизаційних властивостей.

Найкращий варіант — часта зміна висоти каблука і форми колодки. Важлива не стільки висота каблука, скільки правильний розподіл тиску на стопу і хороша амортизація — або, простіше кажучи, правильно підібране, якісне взуття.

Взуття як продовження ноги

При виборі взуття на високих підборах головне — розуміти, наскільки інтенсивно і в яких умовах ви будете його носити. З точки зору технології, висота каблука 7 і навіть 8 см дозволяє зробити зручну колодку, при якій розподіл ваги на стопу буде достатньо рівномірним по всій поверхні. Такі туфлі можна носити кілька годин без особливої напруги. Приміряти туфлі треба так, як ви передбачаєте їх носити — в колготках або без. Велике значення для безпеки грає ходова частина взуття: зараз успішно використовуються інсталяції гуми та термополіуретану в шкіряну підошву, щоб зменшити ковзання, підвищити комфорт.

Краще вибирати взуття, в якому стопа відчуває себе вільно: в літній час нога схильна до набрякання, а взимку додатковий невеликий обсяг дозволить зберегти тепло. Навіть якщо взуття здається зручним, приміряйте пару на пів розміру або навіть на розмір більше - часто вона виявляється ще зручнішою. Наприклад, Софія Лорен завжди купує туфлі на розмір більше.

Туфлі на підборах були запозичені з чоловічого гардероба, де у каблука було практичне призначення - тримати стремено при верховій їзді.

Зараз ви читаєте новину «Чому жінки люблять взуття на високих підборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути