четвер, 19 вересня 2019 01:35

Як правильно вибирати колготки

 

Як вибрати потрібні колготки, адже асортимент настільки різноманітний, що зробити вибір іноді буває дуже непросто: класичні, з орнаментом чи незвичайними принтами, безшовні, моделюючі, теплі, фантазійні.

Колготки не тільки допоможуть зберегти тепло, створити досконалий силует, візуально подовжити ноги, але і додадуть яскравого акценту, який зробить образ стильним. На що варто звертати увагу при покупці колготок, щоб вони прослужили довше і не розчарували, пише marieclaire.ru.

На що слід орієнтуватися при виборі?

Для регулярного використання варто вибирати класичні і прості моделі з верхньою частиною у вигляді шортиків і зручним поясом. Якщо ви багато часу проводите на ногах - зверніть увагу на колготки з підтримуючим ефектом, який досягається за рахунок розподіленого тиску по нозі (більш інтенсивного в області гомілок і поступового зменшення на стегнах). Цей ефект поліпшує кровообіг і допомагає зняти втому.

Колготки з Nudo ефектом – ідеальний вибір, якщо ви плануєте надіти плаття з високим розрізом, коротку спідницю або шорти. Завдяки відсутності шортиків, дана модель створює ефект "оголених ніг".

Моделюючі - завдяки коригувальним структурним зонам, сідниці стануть підтягнутими, а живіт пласким, а також візуально поліпшаться пропорції.

Антицелюлітні – завдяки спеціальній масажній і підігріваючій функції та ефекту лімфодренажу відбувається виведення зайвої рідини і продуктів обміну речовин з міжклітинної зони.

Для вагітних – колготки створені спеціально для вагітних жінок, з урахуванням всіх особливостей фігури. Саме тому їх можна носити на будь-якому терміні. Торс колготок виконаний у вигляді бандажу, який добре підтримує живіт (в тому числі і на пізніх термінах вагітності). М'яка і комфортна гумка знижує тиск на поперек, а розподілений тиск по нозі сприяє зняттю втоми і нормалізує кровообіг.

 

Фантазійні – для тих, хто хоче додати образу яскравого і незвичайного акценту, зробити його більш помітним, стильним або провокаційним. Вибір великий - з традиційним орнаментом у вигляді дрібного гороху, шва ззаду або імітації панчіх, так і з абстракцією, імітацією мережива і так далі.

Безшовні колготки – завдяки повній відсутності швів подібні моделі практично не відчуваються на тілі, забезпечують повну свободу рухів і при цьому непомітні навіть під сильно облягаючим одягом, що робить їх оптимальним вибором, як на "кожен день", так і для особливих випадків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дизайнери розповіли про головні тренди осені

Щільність колготок

Якщо влітку без колготок ніяк не обійтися, то варто віддати перевагу колготкам 6-15 den моделей або "з ефектом тюлю". У них буде легко і комфортно в спекотну погоду.

Міжсезонний варіант для ранньої осені і пізньої весни – це, як правило, моделі 20-40 den, в них буде не жарко і не холодно, а саме комфортно.

Зимові моделі можуть бути дуже різними, як за щільністю (варіюється від 50 до 600 den), так і за складом. Головна функція "зимових" колготок – зберігати тепло, і це може досягатися за допомогою додавання до складу вовни, мікрофібри, кашеміру або ангори.

Ще один важливий момент – ціна. Виробництво колготок вимагає великих витрат, тому якісні колготки не можуть бути дешевими. З моменту початку в'язки і до полиці магазинів колготки проходять близько 10 виробничих операцій. Якщо колготки дешеві, значить виробник пропустив кілька етапів з метою заощадити або використовував для виробництва більш дешеву сировину.

 

Розмір

На звороті практично кожної упаковки колготок є спеціальна таблиця, виходячи з якої ви можете визначити відповідний вам розмір за співвідношенням зросту і ваги. Навіть якщо ви знаєте свій розмір, але вирішили спробувати нову марку, то спочатку перевірте розмір за таблицею, бо у різних брендів мірні лінійки зазвичай відрізняються.

Корисна інформація:

Nylon 6.6 у складі колготок говорить про те, що виробник не економив на якості матеріалів - він кваліфікується як преміальний, більш міцний, еластичний і гіпоалергенний матеріал.

Якщо ви хочете, щоб колготки щільно облягали і сиділи як "друга шкіра", то шукайте на упаковці значок 3D Lycra. Ця технологія не надає колготкам посиленого блиску, а дозволяє колготкам краще прилягати до тіла.

Не варто вибирати колір колготок тільки по упаковці - враховуйте, що в ній колготки зазвичай складені в кілька шарів.

Купуйте кілька пар колготок, щоб кожна вирішувала певне завдання. Наприклад, модель "на кожен день" (можливо, безшовна) для роботи, колготки з моделюючим ефектом для вечірніх виходів, з ефектом тюлю на літо, міжсезоння і, звичайно, зимові. Така покупка - це не трата грошей, а, скоріше, інвестиція, так колготки слугуватимуть вам набагато довше.

У сезоні 2019/20 колготки - це не тільки необхідна функціональна деталь гардеробу, але ще й яскравий акцентний аксесуар, який може стати головним у будь-якому образі. Ця осінь для яскравих фарб: червоний, насичений винний, мікс жовтого і помаранчевого відтінків, зелений та інші кольори, які можна носити в поєднанні з монохромними сукнями та спідницями, светрами oversize, об'ємними і трохи грубими черевиками.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно вибирати колготки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути