понеділок, 30 січня 2012 12:39

У дитячій кімнаті не можна клеїти темні шпалери
17

Фото: фото надане Олексієм Іванченко

Олексій Іванченко з Івано-Франківська працює у Києві 7 років. Робить ремонти, працює в одній зі столичних будівельних компаній.

"Останнім часом почастішало замовлень на дизайнерське облаштування дитячих кімнат, - показує каталог фірми, пропонує підібрати підходящий варіант. – У нас працює чотири дизайнера. Вони відслідковують нові модні течії, допомагають за характером та інтересами дитини підібрати колір стін, підлогу, вікна та меблі у дитячу".

На фотографіях 200 варіантів дитячих кімнат.

"У дитячій кімнаті дитина проводить дуже багато часу – спить, вчить уроки, грається. Завдання батьків – створити для малого чи малої найкращі умови для відпочинку, гри чи навчання".

Стіни в дитячій радить пофарбувати.

"Шпалери - в минулому. Якщо все ж вирішили шпалери клеїти, то обирайте світлі, пастельні кольори. Бо є батьки-диваки. Ліньки їм стіни в дитячій рівняти, то обклеюють їх сірими або темно-синіми шпалерами. Дитина в такій обстановці може замкнутися, ще й жахи почнуть снитися. Краще купувати шпалери паперові, із невеликим вініловим напилюванням. Якщо ж ви боїтеся, що стіни швидко забрудняться, можете оклеїти дитячу шпалерами, що миються. Я вдома такі дочці поклеїв. Дружина задоволена. Світлі пофарбовані стіни дають великий простір для творчості. Їх можна разом з дітьми розмалювати або оздобити наклейками. У кімнаті для дівчинки батьки просять набити на стінах квіти і метелики, у кімнаті хлопчика – героїв його улюблених мультфільмів".

Підлогу краще робити з дерева, вона повинна бути якісною і не слизькою.

"Для покриття підбирайте матеріал, який буде витримувати стрибки, кувиркання, біганину. Найкраще покласти натуральний паркет, але це обійдеться набагато дорожче, ніж ламінат. Якщо купуєте останній, беріть німецький або польський з більшою товщиною. У дитячій можна постелити ковролін".

Стелю роблять навісну або з гіпсокартону.

"Важливу роль в оформленні кімнати дитини грає освітлення. Якщо хочете вішати традиційну люстру, не купляйте кришталеву і ажурну. Такі світильники створюють відблиски, які подразнюють очі дітей. Розподіл світла повинно бути рівномірним і м'яким, тому кращий почепіть великий плоский плафон у центрі стелі.

Дизайнер Ольга Кулигіна допомагає оздоблювати оселю меблями і шпалерами.

"Один з основних стильоутворюючих елементів інтер'єра - штори. У дитячих я найчастіше вішаю легкі фіранки з органзи або шифону, щільні портьєри зі світлонепроникної полотнини або атласу. Якщо вікна кімнати виходять на сонячну сторону, краще почепити жалюзі або рулонні штори".

Меблі, штори, іграшки і покривало на ліжку бажано підбирати насичених відтінків.

"Підійде сполучення близьких по тону неяскравих відтінків. Добре, коли підлога, стіни і стеля зроблені у світлих тонах – білих, блакитних, молочних. Меблі у дитячу купуйте білі – вони однаково потішать і хлопчика і дівчинку. Не обирайте громіздких високих шаф – краще комод, стіл для уроків і малювання, ліжечко з висувними шафками. Хлопчикам купуйте меблі зелені і блакитні, дівчаткам – рожеві і салатові".

"Не забудьте про полички для книг та іграшок. Доповнити дизайн кімнати можна дерев'яною палицею, на яку на вішаках розвішують дитячі плаття і костюмчики. Цим дасте змогу дитині самій обирати собі вбрання, привчите тримати одяг у чистоті на самостійно одягати його на себе".

Зараз ви читаєте новину «У дитячій кімнаті не можна клеїти темні шпалери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути