пʼятниця, 22 квітня 2016 13:13

Сучасні вундеркінди: чим знамениті найталановитіші діти в світі
6

У вісім років брати участь у конференціях НАСА, в десять - закінчити коледж, в п'ять - виступати по всьому світу з концертами, а в три - з виставками картин або фотографій. Найталановитіші діти дивують сучасний світ унікальними здібностями. Про це пише uaua.info.

Малакал Семді

11-річний Малакал почав грати на музичних інструментах раніше, ніж встав на ноги. "Коли він був ще малюком, то стукав буквально по всьому. Моя дружина часто повторювала: "А ти знаєш, він, схоже, барабанщик", - згадує батько хлопчика Нассер Семді. Першу барабанну установку Малакал отримав, коли йому було два роки. У чотири він уже був прийнятий в музичну школу Марка Мерфі в Нью-Джерсі, а в п'ять дав перший концерт перед великою публікою.

Крім того, що він стрімко розвиває свій музичний талант, Малакал також допомагає дітям усього світу, граючи на барабанах. З п'яти років хлопчик відвідує дитячі будинки, поселення і всілякі місця, в яких живуть діти, грає там і доносить до слухачів одну важливу думку - в цьому житті можливо все. У 2015 році заслуги Малакала відзначив Сенат США та Генеральна Асамблея ООН.

Отом де Форест

 

14-річна художниця Отом де Форест здобула світову популярність, коли в 2001 році телеканал Діскавері в прямому ефірі оголосив її "геніальною художницею". Найбільші ЗМІ розповідали історію семирічної художниці, чиї роботи по своєму виконанню нагадували картини всесвітньо відомих авторів.

Отом почала експериментувати з фарбами в п'ять років, коли її батько займався розписом дерев'яних меблів. Помітивши у дитини талант, батьки підтримували дівчинку у всіх починаннях: купували пензлі, фарби, полотна. Вони навіть переробили свою музичну студію під її майстерню.

У 2001 році Отом провела першу виставку, а потім аукціон, з якого її роботи були продані більше, ніж за $ 100 тис. Її, як одну з найбільш обдарованих дітей світу, запрошували в Гарвардський Університет, де вона читала лекцію про те, як важливо викладати мистецтво в школах.

Зараз роботи Отом виставляються в міжнародних галереях нарівні з картинами Енді Уорхола, Пабло Пікассо, Генрі Матіса і Джаспера Джонса.

Міт Фуджі

 

Анафуджірі "Фуджі" Ремет - шестирічний фотограф з Нігерії. Він здобув популярність у віці трьох років, коли його роботи були представлені в Лагосі на виставці Sipa Press. Зараз за Фуджі числиться більше 3 тис. фотознімків. Його батько покладає на сина великі надії: "Сподіваюся, що він виросте не просто репортером, а буде досліджувати закони природи і впливати на людську історію".

Евері Молек

Евері Молек - фанат рок-гуртів Kiss, Metallica, Van Halen, AC / DC та інших. 9-річний хлопчик не просто слухає улюблених виконавців, він грає барабанні партії в їхніх піснях. У два роки мама принесла додому іграшкову гітару і барабанну установку, щоб розважити Евері. Малюка це сильно зачепило. Він дивився музичні кліпи замість мультиків, благав маму, щоб вона одягала його і фарбувала в стилі групи Kiss. У чотири роки батьки купили йому справжню установку, в п'ять він вже давав тури по своєму штату. Евері визначає ноти на слух, він рідко вчить мелодії за папірцями. У 2014 році гурт Kiss запросила його на тур з можливістю зіграти партію прямо під час шоу. Евері хоче стати рок-зіркою, і у нього є для цього всі шанси.

Данат Плюшінуетанві

 

13-річний Данат Вії, як його скорочено звуть у всьому світі, з Таїланду. Він один з найбільш унікальних дітей в світі. По-перше, він віртуозно грає на скрипці, по-друге, Данат - художник.

У дитинстві хлопчик проводив багато часу в гаражі з фарбами, досить скоро він навчився малювати. Його роботи вже тоді вражали батьків та їхніх друзів. Перша виставка Даната пройшла в Бангкоку, коли йому було три роки. На сьогоднішній день він створив більше 2 тис. абстрактних полотен, звернув на себе увагу і навіть продав декілька картин за серйозні гроші.

На скрипці Данат почав грати в три з половиною роки. Зараз він дає сольні концерти в різних країнах. Крім усього, Вії ще й блискучий оратор, і його академічні успіхи набагато серйозніші, ніж у дітей його віку.

Аеліта Андре

 

Ще видатна художниця проживає в Австралії. Аеліті Андре зараз 9 років, але арт-кола помітили цю дівчинку ще сім років тому. У два роки вона вже провела свою першу художню виставку.

Почалося все ще тоді, коли їй було дев'ять місяців. Одного разу батько залишив полотно і фарби на підлозі в кімнаті, Аеліта підповзла до полотна і почала видавлювати тюбики. Їй це сподобалося. Зараз у Аеліти є своя кімната, де на полотно в 10 разів більше від неї дівчинка кидає фарби, розливає цілі відра, поєднує неймовірні кольори і грає з формою. Вона нібито переносить історії зі своєї голови на полотно, звичайно ж попутно звертаючи сам процес в гру - все ж їй дев'ять років. BBC вже назвав дівчинку "наймолодшою професійною художницею".

За сім років було продано більше 30 її картин загальною вартістю в $ 800 тис. Виставки Аеліти проходили в Гонконзі, Лондоні, Нью-Йорку, Юті і інших містах по всьому світу.

Еліс Тен-Робертс

 

Всі ми добре знаємо Альберта Ейнштейна і його знамените IQ в 160 балів. А тепер уявіть, що в два роки IQ Еліс Тен-Робертс вже був 156. У п'ять місяців мала почала говорити, ще через два місяці ходити, трохи пізніше бігати. До півтора років Еліс знала все столиці світу, могла говорити іспанською, намагалася писати. У два роки вона стала наймолодшою учасницею організації Менса (найбільша, найстаріша і найвідоміша організація для людей з високим коефіцієнтом інтелекту, існуюча з 1946 року).

Еліс була оцінена доктором як більш ніж яскрава і підходяща для участі в організації. "Наша головна мета - простежити, що вона вчиться на високому рівні. Ми не хочемо, щоб вона скотилася і перестала вчитися тільки для того, щоб "відповідати рівню однокласників". Але вона все ще моя маленька. Я просто хочу, щоб вона була щаслива і насолоджувалася життям", - говорить її батько Едвард.

Зараз Еліс майже 10 років, і ні вона, ні її батьки не збираються зупинятися на досягнутому.

Клеопатра Стратан

Клеопатра народилася в сім'ї молдавського співака Павла Стратана і з юних років в усьому слідувала за батьком. Досить сказати, що в три роки вона стала наймолодшою виконавицею, що досягла комерційного успіху. Тоді ж вона записала свій перший альбом La vrsta de trei ani ("У віці трьох років"). Цікаво, що дівчинка не відвідувала жодних курсів, у неї не було вчителів. Клеопатра просто почала співати.

Деякі пісні Стратан переведені на англійську та іспанську, її знають в Японії. Дівчинці вручили вже три премії MTV як наймолодшій виконавиці в історії музики.

Таніш Метью Авраам

У чотири роки Таніша взяли в організацію Менса, на тестуванні він набрав 99,9%. У п'ять років він пройшов онлайн-програму Стенфордського Університету для юних геніїв з математики. У сім вступив в Американський Рівер Коледж на факультет геології і астрономії. Таніш випустився в минулому році, в 10 років. На своєму виступі на конференції TED в 2013 році він говорив: "Люди повинні йти в університет або коледж, коли вони готові, а не коли вони досить дорослі".

У вісім років Таніш брав участь у конференціях НАСА і спостерігав шторм на сонці з найбільшої консерваторії країни. За час навчання в коледжі він пройшов онлайн курс по хімії в університеті Берклі, навчився віртуозно грати на піаніно, в шахи і теніс.

Таніш веде твіттер і насправді обожнює науку: "Я люблю практичну фізику: всю цю антиматерію, долю всесвіту, теорію великого вибуху. Я б хотів створити ракету, яка б літала швидше за швидкість світла!".

Оскар Ріглі

 

Ще один малюк з високим IQ і неймовірними талантами - британець Оскар Ріглі, зараз йому дев'ять років. У два роки він став наймолодшим жителем Британії, якого взяли в суспільство Менса з IQ в 160 балів. У два з половиною роки його більше хвилював цикл репродуктивності пінгвінів, ніж звичайні дитячі розваги.

Батьки Оскара стверджують, що він почав говорити в дев'ять місяців, в 18 вже повторював алфавіт. До двох років його словниковий запас становив тисячі слів, у той час як звичайна дитина в цьому віці знає тільки близько 50. Його любов до музики проявилася вже в три роки, коли він попросив у подарунок саксофон, незважаючи на те, був занадто малий для того , щоб грати на ньому. "Він іноді сидить в машині, слухає саундтреки Індіани Джонса і підіграє пальцями. А потім каже "зараз буде труба" або "а ось тут скрипки"- згадує містер Ріглі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 13-річний художник став мільйонером і отримав прізвисько міні Моне

Зараз ви читаєте новину «Сучасні вундеркінди: чим знамениті найталановитіші діти в світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути