вівторок, 09 березня 2021 19:37

Психологиня розповіла, як люди стають токсичними

Психологиня розповіла, як люди стають токсичними
Часто токсичними є ті, з ким доводиться жити поруч Фото: needpix

Проблема токсичних людей є практично в кожній родині. Психологиня Олена Тараріна на відкритій лекції розповіла, як захиститися від таких і відновитися після спілкування з ними.

"Як тільки в оточенні з'являється токсична людина, емоційні, інтелектуальні, тілесні системи починають давати збій. Чим довше така людина перебуває поряд, тим більше збоїв за цей час відбувається у різних системах. Це виснажує, руйнує, причиняє фізичний, емоційний, духовний біль", - сказала Олена Тараріна.

"Токсичні люди - це, перш за все, ті, яких ми вважаємо такими. Як тільки думаємо, що поряд є хтось, хто може нашу внутрішню структуру розхитати, даємо зелене світло цій людині, і вона починає діяти саме так, як ми про неї думаємо. Наприклад, у метро жінка дуже голосно розмовляє по телефону. Є вибір: приклеїти їй маркер "токсична людина", або ж "людина, у якої настільки багато болю в душі, що вона не чує, що тон її голосу вище припустимого у громадському місці", - додала психологиня.

Часто токсичними є ті, з ким доводиться жити поруч.

"Буває, доводиться жити на їхній території чи отримувати від них матеріальну допомогу. Просто так піти не виходить, бо не хочеться залишитися без цього ресурсу. Опиняємося перед дилемою: терпіти страждання, але мати житлову площу чи гроші, або ж прийняти імпульсивне рішення і опинитися незрозуміло де і незрозуміло з чим. Токсичні люди примушують нас повернутися в той бік своєї глибинної частини психіки, куди зазирати не хочеться", - сказала Тараріна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали ознаки токсичних відносин

"У полі токсичних людей теж стають токсичними: починають жалітися, нити, звинувачувати інших. Але атакуючи інших, миру в душі не буде. Треба атакувати токсин, який відзеркалює цю людина, і розібратися з ним", - додала вона.

В більшості пар є проблеми у стосунках. Якщо цей негатив триває довго, то слід замислитись та проаналізувати, чи стосунки не є токсичними.

Зараз ви читаєте новину «Психологиня розповіла, як люди стають токсичними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути