понеділок, 28 листопада 2016 15:55

Пізня вагітність: жінки розповіли про труднощі материнства
7

Автор: today
 

Жінки, які стали мамами пізно, розповіли про речі, які вони усвідомили, народивши дитину.

Про це пише goodhouse

1. Молодість повернулася

Незважаючи на відсутність сну, постійну тривогу за малюка та фізичну втому, материнство після 40 змусить вас відчувати себе молодшою.

"Постійно бачу молодих жінок з дітьми - ровесниками мого сина. Вони всім своїм виглядом нагадують мені про те, як отримувати задоволення від життя", - розповіла 42-річна Джена, мама двох дітей.

Автор: today
 

Деякі мами зізнаються, що почали відчувати себе як підліток у муках статевого дозрівання.

"Це почалося під час вагітності, коли у мене знову з'явилися прищі. Коли ми з малюком приїхали додому, я могла плакати добу безперервно через всякі нісенітниці. Думала, що ці гормональні перепади настрою вже позаду, але все виявилося не так", - зізналася 43-річна Мішель Нойєндорф.

2. Услід за молодістю різко приходить старість

У свої 40 жінка не готова до того, що її будуть називати "старою". Але з цим ви можете зіткнутися під час численних візитів до лікаря.

Автор: today
 

"Думала, що завагітніти буде складно, але все сталося дуже легко і природно. Тому я справді не була готова до того, що лікар почав попереджати мене про ризики вроджених дефектів плоду і загрози моєму власному здоров'ю, які виникають при вагітності в 42 роки" , - розповіла Мішель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 9 речей, які не варто робити самотній мамі

Мам після сорока часто приймають за бабусь їх власних дітей. З цим доведеться змиритися, каже 60-річна Марджері Мотт, мати 18-річних близнюків і 16-річного сина.

3. Увесь багаж знань ваших друзів про батьківство - до ваших послуг

Величезний плюс пізнього материнства - ваші друзі відносно нещодавно пройшли через це і можуть дати дійсно корисні поради (на відміну від бабусь, які виховували дитину 40 років тому).

Якщо у ваших сестер або подруг купа дітей, вони чесно попередять вас, що тримати під контролем сечовий міхур під час вагітності буде досить складно, волосся буде випадати, але найголовніше - що це коли-небудь скінчиться.

Автор: today
 

4. Ви будете цінувати своє здоров'я

До 40 років ви краще розумієте своє тіло і дбайливіше до нього ставитеся.

"Я б краще стежила за своїм здоров'ям під час вагітності, якщо б заздалегідь знала про те, як важко приходити в форму в цьому віці", - говорить 40-річна Лорі Карг, мати чотирьох дітей.

Автор: today
 

"Думаю про те, чи зможу я бути бабусею своїм онукам? Це питання нагадує мені, що не можна нехтувати візитами до лікарів і регулярними обстеженнями".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як пережити кризу 3 років: поради батькам упертої дитини

5. Люди будуть задавати вам дуже особисті питання

Не варто недооцінювати готовність незнайомця запитати вас, як саме ви народили вашу дитину, особливо якщо ви зробили це після 40.

"Мене не турбує сам факт цих питань. Найбільше пригнічує, що якщо тобі за 40, люди думають, що ти не могла народити природним шляхом, не вдаючись до допомоги сучасної медицини. Наче у 35 наші яєчники висихають і відмирають" , - говорить Карла О'Коннор, мати трьох дітей.

Автор: today
 

6. Ви будете відмінною мамою

Усіх матерів хвилює питання: наскільки хорошою мамою я буду своїй дитині. А мами, які народили після 40, ще й порівнюють себе з молодшими батьками.

"У мене вже немає стільки енергії, як у більш молодих жінок. Намагаюся не витрачати її на менш важливі речі, а зосередитися на тому, що дуже подобається нам з дитиною - наприклад, читання казок на ніч або обов'язкові пригоди у вихідні", - ділиться Мішель Нойєндорф.

Виховувати дітей складно, незалежно від того, скільки років батькам.

"Досі розумію, що була відмінним адвокатом, але дуже посередня у всіх питаннях материнства", - зізналась 47-річна Ніккі Едвардс, яка народила сина незадовго до 40-річчя.

Автор: today
 

"Тим не менш, виховання дитини після 40 - це найкорисніший досвід, який був у мене в житті".

Вагітна сіамськими близнюками жінка поділилася переживаннями

Зараз ви читаєте новину «Пізня вагітність: жінки розповіли про труднощі материнства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути