четвер, 11 березня 2021 13:16

Як відновитися після спілкування з токсичними людьми: 3 поради

Як відновитися після спілкування з токсичними людьми: 3 поради
Як тільки в оточенні з'являється токсична людина, емоційні, інтелектуальні, тілесні системи починають давати збій Фото: pixabay

Як тільки в оточенні з'являється токсична людина, емоційні, інтелектуальні, тілесні системи починають давати збій. Як відновлюватися після спілкування з такими людьми, розповіла психологиня Олена Тараріна.

"Віддаліться фізично, скоротіть час контакту. Але не віддаляйте людину від себе внутрішньо. Якщо болить, це потрібно тримати в фокусі уваги, всередині. Але фізично, якщо вам зараз складно, обмежте контакт і вербальну комунікацію. Оберіть теми, на які ви ніколи не говорите, бо знаєте, що вони завжди призводять до конфліктів. Подумайте над тими, на які готові розмовляти", - сказала психологиня.

"Станьте Шерлоком Холмсом. Випишіть 1-3 риси чи особливості, які дратують вас у цій людині. Що саме вас "вмикає"? Писклявий голос, те, що людина не бере на себе відповідальність, що уникає рішень, які давно потрібно прийняти, що людина не дає вам уваги, що вона груба із вами. Завжди є речі конкретні, які дратують", - додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Психологиня розповіла, як люди стають токсичними

"Під час внутрішньої роботи із проблемами взаємин із токсичними людьми використовуйте творчість. Вона допомагає поглиблювати результати і закріплювати їх. Якщо відчуваєте, що іноді виникає потреба в творчості, це значить, що ви здорові", - зазначила Олена Тараріна.

Деякі люди роками живуть разом, завдаючи один одному емоційний біль, проте не можуть розлучитися. Це позначається на їх психологічному здоров'ї. Фахівці розповіли, які риси в романтичних відносинах вказують на токсичність і як знайти в собі сили залишити такого партнера.

Зараз ви читаєте новину «Як відновитися після спілкування з токсичними людьми: 3 поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути