понеділок, 28 березня 2016 17:54

Як впливають соціальні мережі на дітей: думка Дмитра Карпачова

 

Сказати однозначно про негативний або позитивний вплив соціальних мереж на дітей неможливо, адже кожна дитина - це окрема особистість, яка знаходиться в процесі формування.

Дмитро Карпачов, ведучий телеканалу СТБ ( "Детектор брехні", "Один за всіх", "Кохана, ми вбиваємо дітей" каже):

Справа не в самих соціальних мережах, а в кількості часу, який там проводять діти і в контенті, який вони дивляться. У нашому світі соціальні мережі - це даність. Якщо ви живете в екопоселенні, де відмова від подібних речей, - норма, то в звичайному суспільстві заборона соціальних мереж призведе до соціальної ізоляції. Це буде мінусом, а не плюсом.

Дуже часто батьки прикриваються згубним впливом соціальних мереж, коли їм просто не вистачає часу на виховання дітей. Але в будь-якому випадку, потрібно звертати увагу на кілька факторів, які виникають внаслідок спілкування в соціальних мережах:

Перший фактор. Дитина проводить занадто багато часу в соціальних мережах. У такому випадку, вони замінюють йому нормальне спілкування. Інтернет - збочена модель спілкування з людьми, де підлітки можуть і лаятися, і нецензурно виражатися, що в нормальному житті вони, можливо, не дозволили б собі зробити.

Читайте також: Ігри, які змусять малюка відволіктися від планшета

Другий фактор. Примітивізм комунікації. Все спілкування обмежується смайликами, напівсловами, скороченнями. У діалогах відсутні складнопідрядні речення. Мозок дитини має розвиватися, а через подібне спілкування цього не відбувається.

Третій фактор. Кліпове мислення. Контент, який представлений в соціальних мережах, дуже обмежений: картинки, короткі відео, мінімум тексту, прості речення. Дитина втрачає можливість читати нормальні книги. Їй стає просто лінь.

 

Що робити?

Батьки повинні не просто прикриватися шкодою соціальних мереж, а максимально забезпечувати дитині живе спілкування з людьми і сприяти тому, щоб він читав художню літературу зі складнопідрядними реченнями.

У дитини повинні бути відпрацьовані навички живого спілкування з людьми, адже через активне віртуальне життя вони можуть не розвиватися, що може привести до проблем соціалізації, відсутності реальних друзів, небажання налагоджувати контакт з дорослими. І нас буде чекати покоління Еллочок-людожерок.

Зараз ви читаєте новину «Як впливають соціальні мережі на дітей: думка Дмитра Карпачова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути