пʼятниця, 14 жовтня 2016 15:55

Ідеальні осінні вихідні: 8 важливих порад від батька трьох дітей

Автор: http://fathersclub.com.ua/
 

Холодні осінні вихідні - не привід відмовлятися від активного відпочинку. День або хоча б півдня в пішому або велосипедному форматі піде дітям лише на користь.

Про це розповів Fathers Club Дмитро Слинько, журналіст, мандрівник і батько трьох дітей.

Порада № 1. Недалеко і ненадовго

Найголовніша помилка - завищений кілометраж. Придумайте маршрут - і скоротіть його втричі. Пройдіть два кілометри. Хоч один. Таке міні-тренування не зробить з вашого сина олімпійського чемпіона - але хіба це наша мета? Те ж саме стосується вибору маршруту. Хребет Чорний Діл у важкодоступних Буковинських Карпатах - прекрасне місце. Але не для одноденної вилазки з дітьми в листопаді. Якщо це замок, до якого веде асфальтована дорога - підніміться на замкову гору "навпростець". Це не забере багато часу і сил - зате дозволить занести в дитяче резюме пункт "піднімався на карпатську вершину". Дітей таке мотивує. Що там замок - оберіть найближчий до вашого мікрорайону ліс. Або заплавні луки річки біля вашої дачі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як розповісти малюкові захоплюючу казку: головні секрети

Порада №2. Одяг проти погоди

Банальну істину "немає поганої погоди - є поганий одяг" знають всі. Але не всі і не завжди виконують. Штормівка, термобілизна, непромокальні штани - ця екіпіровка туриста існує і в дитячих версіях.

Порада №3. Бачу ціль

Просто ходити лісом, занурившись у власні роздуми і меланхолійну музику в навушниках - це для дорослих. Діти люблять чітко розуміти, навіщо вони відірвалися від мультиків і планшетів і кудись тупають вологою ґрунтовкою або крутять педалі. "Купувати" похід ціною іграшки - не найкраща ідея. Так можна прищепити любов до іграшок, але не до активного відпочинку. Мета має бути зрозумілою, досяжною і цікавою - як уже згаданий замок. При грамотному підході підійде і старий дуб.

Порада №4. Легенди

Це вам, дорослим, вже приїлися легенди про красуню, яка викинулася в море і перетворилася на скелю, або про її коханого, що наплакав ціле озеро сліз. А ось діти з їх тягою до казок і уявних світів із задоволенням схопляться за той факт, що перед ними - не дуб звичайний, а дуб зачарований. Етнографом чи істориком бути не обов'язково: Гугл нині знає легенди чи не про кожен квартал.

Порада №5. Веселіше разом

У дитячому поході кількість дітей має бути більше одного - це правило підтвердить вам кожен професійний гід. Інакше дитина занудьгує і винесе вам мозок. Якщо у вашій родині тільки одне чадо - захопіть сусіда або однокласника.

Автор: http://fathersclub.com.ua/
 

Порада №6. Деталі

Диких тварин навіть поблизу від міста не так мало, як може здатися. Помічений на сосні шуліка викличе невимовний захват. Та й просто навчитися розрізняти дерева за листям чи корою буде і корисно, і цікаво.

Порада №7. Фото і відео

Надайте можливість дітям зробити фотосесію і відеорепортаж про вашу вилазку. Ви здивуєтеся, але смартфон в невпевнених дитячих рученятах - це далеко не завжди розмиті кадри власних пальців.

Порада №8. Іграшка на тему

Повернувшись додому після походу, діти часто продовжують його в своїх іграх. Закріпити враження допоможуть тематичні іграшки, навіть маленькі і недорогі. Якщо маршрут проходив повз ДОТи Київського укріпрайону - підійдуть солдатики і танчики. Якщо ви вивчали дику природу - фігурки тварин. Лазили по древнім оборонним валам - дерев'яні мечі і щити. Втім, діти часто самі підказують ідеї, головне - уважно їх слухати.

Нагадаємо, півторарічний малюк зробив чудові сімейні фото

Зараз ви читаєте новину «Ідеальні осінні вихідні: 8 важливих порад від батька трьох дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути