Ексклюзиви
четвер, 07 липня 2016 15:28

Головні правила, які допоможуть уберегти доньку від насильника
7

Найстрашнішим кошмаром будь люблячої матері буде новина про те, що з її дитиною трапилася біда. І природно, радіючи і пишаючись красою та юністю своєю підростаючої доньки, в голови матерів закрадаються тривожні думки про міські небезпеки та маніяків- ґвалтівників.

Річард Лі Орей, колишній судовий репортер, автор книг і статей на кримінальну тематику, намагається дати характеристику того, що відбувається в голові у насильника, щоб кожна дівчина-підліток та її мама знали, як захистити себе від нападу, пише uaua.info

 

Інформація заснована на свідченні укладених ґвалтівниками. Нижче описані їх визнання про те, що ж все-таки їх приваблює в майбутній жертві:

1. Перше, на що звертає увагу насильник - зачіска. Вони швидше оберуть жінок з хвостом, кіскою, пучком або ще чимось, за що можна схопити. Також вони найімовірніше оберуть жінку з довгим волоссям. Коротковолосі жінки рідше потрапляють в сіті маніяків.

2. Друге, на що дивиться насильник - одяг. Вони будуть шукати жінок, одяг яких можна швидко здерти. Багато хто навіть носять з собою ножиці для цих цілей.

3. Вони шукають жінку, яка говорить по телефону, або риється в сумочці. Коли жінка відволіклася чимось - її легше схопити, бо вона не пильнує.

 

4. Найчастіше насильники атакують і ґвалтують рано вранці, в проміжку з 5 до 8.30 ранку.

5. Топ-3 найвірогідніших для викрадення місця: парковка супермаркету, офісна парковка, громадські вбиральні.

6. Ґвалтівники намагаються схопити і відразу відтягнути жінку туди, де не бояться бути спійманими.

7. Всього 2% гвалтівників здійснювали свої злочини зі зброєю, бо за зґвалтування дається від 3 до 5 років, в той час як за зґвалтування з носінням зброї - 15-20 років (принаймні в законодавстві США).

8. Якщо ви почнете видиратися і захищатися, то це може послабити бажання ґвалтівника займатися вами. Їм вистачає кілька хвилин, щоб зрозуміти, що ви витрачаєте їх час і можете привернути небажану увагу.

9. Злочинці зізнаються, що жінки, у яких є парасольки або інші схожі предмети в руках, знаходяться у відносно більш безпечному положенні. Ключі для оборони не підходять, оскільки їх можна використовувати тільки з особливої близької відстані до нападника. Сенс в тому, щоб переконати цих хлопців, що ви не варті їх старань.

 

10. Є кілька захисних механізмів: якщо вас хтось переслідує на вулиці, парковці, в ліфті - подивіться їм в очі і заговоріть. Запитайте, котра година або поговоріть про погоду. Тепер, коли вам відомі його обличчя і голос, ви зможете виділити його з натовпу. Таким чином ви втрачаєте для нього свою привабливість, як жертва.

11. Якщо хтось рухається прямо на вас, виставіть руки вперед і закричіть "Стоп! Стій, де стоїш!". Більшість опитаних в'язнів сказали, що вони залишать жертву в спокої, бачачи, що вона готова захищатися. Їм потрібна тільки легка здобич.

12. Якщо у вас є перцевий балончик, то ви можете закричати про це і пригрозити, що також змусить насильника відступити.

13. Якщо вас схопили і у вас не виходить вирватися, спробуйте перехитрити нападника. Якщо він схопив вас позаду за талію, постарайтеся ДУЖЕ СИЛЬНО вдарити його або в область між пахвою і ліктем, або по внутрішній частині стегна. (Одна жінка, яка відвідувала курси самооборони, використала такий удар на чоловікові, який намагався зґвалтувати її на обманному побаченні. Вона так знівечила руку хлопця, пошкодивши м'язові тканини, що йому наклали шви).

14. Після першого удару цільтеся в пах. Це неймовірно боляче. Ви можете припустити, що ще більше розсердите поганого хлопця, але насправді вони не хочуть жінок, які створюють проблеми. Так що створюйте їх.

15. Якщо насильник простягає до вас руку, хапайте його за два пальця і якомога сильніше потягніть їх назад. Це дуже боляче.

16. Ну і звичайно, те, що ми і так всі знаємо. Дивіться по сторонам. І якщо помітите якісь незрозумілі ознаки поведінки, не бійтеся діяти. Піддайтеся інстинктам. Вам може здатися це дурним, але буде гірше, якщо це дійсно небезпечна людина.

 

Ще кілька підказок

Найсильніший удар - ліктьовий. Якщо ви на достатній відстані, бийте з ліктя.

Якщо злодій вимагає вашу сумку або гаманець, не давайте їх йому, а відкиньте. Швидше за все, ці предмети його цікавлять більше, ніж ви, тому поки він буде їх забирати або спустошувати, біжіть стрімголов якнайдалі.

Якщо вас раптом заштовхали в багажник машини, то вибийте фару, просуньте руку в отвір і махайте, як ненормальна. Ваш викрадач цього не побачить, але от інші водії можуть допомогти. Цей трюк не раз рятував життя.

Жінки і дівчата часто люблять сидіти в машині після походу по магазинах, обіду або роботи, просто перевіряю витрати або складаючи плани. НЕ РОБІТЬ ЦЬОГО! Хижак за вами спостерігає, бо це для нього прекрасна можливість пробратися на заднє сидіння, приставити дуло до вашого скроні і сказати, куди їхати.

Як тільки ви опинилися в машині, закрийте двері і їдьте.

Якщо на вас напали в машині і приставили пістолет до голови, то не намагайтеся ухилитися. Заведіть мотор, розженіться та вріжтеся у щось. Вас врятує подушка безпеки, а ось вашому пасажирові буде непереливки. Як тільки це станеться, вибирайтеся з машини і біжіть.

 

3 правила, як сідати в машину на парковці або в гаражі:

А) Подивіться по сторонах, огляньте машину, пасажирське сидіння та підлогу.

В) Якщо ви опинилися припаркованими поряд з фургоном, залазьте в машину з боку пасажирського сидіння. Більшість серійних вбивць хапали жінок, поки ті намагалися відкрити двері машини і сісти за кермо.

С) Зверніть увагу на машини, припарковані поруч по обидва боки від вашої. Якщо в одній з них сидить чоловік, ще й на сидінні поруч з вашою машиною, то краще поверніться в магазин/на роботу і попросіть охоронця/поліцейського вас проводити.

 

Ще кілька порад з безпеки

Користуйтеся ліфтом. Сходи - відмінне місце для нападу, особливо вночі.

Якщо у злочинця в руках зброя, але вас він не контролює - БІЖІТЬ. Стріляючий потрапляє тільки в 4 з 100 жертв, що тікають. А навіть якщо вас ранять, швидше за все це не буде смертельно небезпечним пораненням.

БІЖІТЬ, і виляйте з боку в бік.

Дівчата, з причини своєї жалісливої натури, часто стають жертвами насильства або вбивства. Більшість серійних вбивць є симпатичними, освіченими молодими чоловіками, які прагнуть викликати співчуття і довіру своїх жертв. Вони часто прикидаються кульгавими – з палицями в руках, тому просять допомогти їм сісти в машину, що і забезпечує їм легку здобич.

 

НЕ ЗАБУВАЙТЕ І ПРО ТАКЕ

Дитина плаче у вас на порозі? Телефонуйте в поліцію! Вони скажуть вам ні в якому разі не відкривати двері. Серійні вбивці часто використовують запис дитячого плачу, щоб виманювати жінок або дітей з дому.

Поділіться цією інформацією з усіма жінками і дівчатами, яких ви знаєте.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 порад, як захистити дитину від упливу Інтернету

Зараз ви читаєте новину «Головні правила, які допоможуть уберегти доньку від насильника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути