четвер, 06 травня 2021 09:00

Експертка назвала фактори, які забирають в людини інтерес до життя

Експертка назвала фактори, які забирають в людини інтерес до життя
Люди, які нас оточують можуть давати життєві сили і забирати їх. Фото: pixabay

Люди, які оточують особистість, мають велике значення для її життєвої енергії.

Під час спілкування з друзями, наприклад, ми отримуємо величезний заряд бадьорості та підвищення настрою, усе стає кращим, розповіла Gazeta.ua коуч з життєвої енергії Олена Садома.

"Але є і люди, з якими ми вимушені спілкуватися, і після цього хочеться відпочивати. За цим варто спостерігати. Тобто, коли спілкуємось із людьми, то слід звертати увагу на те, про що думаємо в цей момент, які настрої в голові. Так можна зрозуміти, спілкування з ким дає сили, а з ким забирає. Водночас є ті, хто не звертають увагу на такі фактори й не можуть проаналізувати, що для них життєва енергія і звідки береться. Це означає, що таким людям це і не є нагальним та потрібним. Їх не варто змінювати, якщо це буде потрібно, то вони почнуть займатись самі", - розповідає коуч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що таке життєва енергія і як її знайти в собі

За її словами, є багато факторів, які забирають в людини енергію: люди, процеси, середовище, звички, історія, яку видумали в голові.

"Ми відучились спостерігатись за собою, своїм тілом. Дарма, тому що воно дасть нам відповіді майже на всі запитання. Якщо розуміти характер людини, як звичку, то з будь-якою звичкою можна працювати. Якщо ти звик робити з мухи слона і тобі це заважає, то змінюй це, і воно потягне багато інших змін у різних сферах життя. Тут треба працювати з мисленням. Так можна підняти рівень ресурсності та не витрачати сили, куди це не потрібно".

Щоб повернути життєві сили, експертка радить висипатися, їсти смачну їжу, робити те, що подобається, ходити на прогулянки, виділяти час для себе, займатися спортом.

Люди, у яких є близькі друзі, мають шанси прожити довше, ніж ті, у кого їх нема. Австралійські вчені досліджували цю теорію 10 років. В експерименті щодо проблем старіння, брали участь 1477 чоловіків і жінок у віці понад 70 років.

Зараз ви читаєте новину «Експертка назвала фактори, які забирають в людини інтерес до життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути