четвер, 23 червня 2016 21:03

Дівчинка, якій ампутували ногу через рак, стала балериною
8

14-річна Габі Шулл зі штату Міссурі, США, поборола рідкісну форму раку кісток, але при цьому втратила ногу. Проте, дівчинка знайшла в собі сили для того, щоб втілити в життя свою мрію - танцювати.

Габі діагностували остеосаркому коліна, коли їй було всього дев'ять років. Дівчинці ампутували ногу вище колінної чашечки і пришили до культі її власну ніжку, повідомляє The Daily Mail.

Вперше Габі запідозрила недобре після падіння на ковзанці в 2011 році. Спочатку її батьки думали, що це просто удар, але за два тижні, після яких поліпшення так і не настало, вони відвезли дівчинку до лікаря. Габі зробили МРТ. За результатами стало ясно - у дівчинки рак.

Габі пройшла тримісячний курс хіміотерапії, після чого дівчинці потрібна була операція. Лікарі запропонували два варіанти: звичайна ампутація, або ротаційна - коли видаляється колінна чашечка, уражена раком, і до культі пришивається її ж нога, розгорнута на 180 градусів. За словами медиків, такий метод забезпечує велику рухливість і в майбутньому спростить дівчинці пересування.

Єдиний мінус подібної операції - естетичний, бо нога після неї виглядає дійсно страхітливо. Але на кону стояло життя дитини, тому батьки погодилися на другий варіант.

За операцією слідував тривалий період реабілітації, після якого Габі знову приступила до занять танцями.

"Мені було дуже боляче. Я боялася спиратися на хвору ногу, але все ж продовжувала займатися. Зараз я рада тому, що мені зробили саме ротаційну операцію. Інакше я б не змогла танцювати", - говорить дівчинка.

Зараз Габі Шулл бере участь в змаганнях і є джерелом натхнення для багатьох дітей, які побороли рак. Вона розповідає про свій досвід, допомагаючи дітям, яким ще належить пройти реабілітацію.

"Вона дуже смілива, ніхто з нас не вважає Габі інвалідом. Іноді ми забуваємо, що у неї є протез", - говорить мама дівчинки.

Габі мріє стати педіатром і займатися пошуком ліків від раку. "Якщо я змогла подолати хворобу і навчитися жити без ноги, то зможу в цьому житті і щось більше", - каже вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські чоловіки підкорили дружин танцями з дітьми

Зараз ви читаєте новину «Дівчинка, якій ампутували ногу через рак, стала балериною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути