понеділок, 11 квітня 2016 13:16

Дитяче ожиріння провокує надмірна любов батьків - дослідження

Дитяче ожиріння провокує надмірна любов батьків - дослідження

Зайва вага у дитини - це не тільки наявність комплексів, а й істотних проблем зі здоров'ям. Ожиріння у дітей тягне за собою проблеми з серцем, високий тиск, артрит, високий рівень холестерину, цукровий діабет. Більш того, такі діти часто стають причиною насмішок однолітків. Що допоможе впоратися з ожирінням у дитячому віці?

Вчені відзначають, що виною всьому - зайва турбота і любов батьків, які перегодовують своїх дітей, змушуючи з'їсти "ложечку за маму, ложечку за тата". Також часто батьки не можуть відмовити своєму чаду в покупці цукерок, шоколаду та інших шкідливих продуктів.

Перебір норми калорій в день призводить до набору зайвої ваги. Важливо, щоб вони витрачалися протягом дня, а для цього потрібна фізична активність.
Команда американських дослідників виявила, що медитація допомагає підліткам боротися з ожирінням. Справа в тому, що такі заняття навчають дітей ставитися до їжі усвідомлено.

У дослідженні взяли участь 40 підлітків дев'ятих класів, які протягом 12 тижнів навчалися по-новому сприймати процес вживання їжі. Під час занять вчені використовували шоколад як приклад для кращого розуміння смаку і почуття насичення, пояснюючи, що емоції від їжі здатні викликати переїдання.

Дослідники прийшли до висновку, що медитація – теж відмінний спосіб боротьби з підлітковим ожирінням, так як діти навчилися самостійно справлятися з почуттям голоду і перейшли на здорову їжу.

Але важливо відзначити, що батьки - перший приклад для дитини, саме вони впливають на спосіб життя свого чада. Якщо в сім'ї вживають фаст-фуд, напівфабрикати та інші шкідливі продукти, дитині складно буде самостійно перейти на здорове харчування без підтримки близьких. Рекомендується всій сім'ї змінити харчові звички на користь здорових.

Поради, які допоможуть боротися з дитячим ожирінням:

1. У холодильнику повинні бути тільки корисні продукти і страви.

2. Вся їжа має бути домашньою. Якщо готує мама, вона точно знає, скільки калорій у страві, а також використовує тільки свіжі продукти.

3. Корисна альтернатива. Рекомендується правильно термічно обробляти продукти: варити, готувати в духовці або в пароварці, але не смажити. Якщо дитина любить картоплю, можна замість фрі приготувати корисний варіант - запекти в духовці або в багатті. Останній варіант особливо припаде до душі дітям.

Прості поради - це шлях до здоров'я і краси вашої дитини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арахісове масло може перемогти дитяче ожиріння

Зараз ви читаєте новину «Дитяче ожиріння провокує надмірна любов батьків - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути