понеділок, 26 грудня 2011 13:42

"Давай подарок і вали" - 5 історій з життя столичного Діда Мороза

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  “Дід Мороз” Володимир Левчук з 2002 року виходить під ялинку на Майдані
“Дід Мороз” Володимир Левчук з 2002 року виходить під ялинку на Майдані

Киянин Володимир Левчук 20 років працює Дідом Морозом. З 2002 виходить під ялинку на Майдані. Заробляє по 20 гривень за знімок. Замовити його додому на 20-30 хв. можна за 500 грн.

"З 20 грудня по 20 січня ходжу у відпустку. Ніхто на роботі не проти. Знають, що я Дід Мороз", - каже Володимир Левчук. - Бороду свою запустити не можу. Волосся біле, як молоко, а щетина чогось не сивіє.

Маю сині очі. Дітей це заворожує. Ніс і щоки червоною помадою підмальовував. Тепер використовую грим, як у клоунів. Ввечері стираю молочком для зняття макіяжу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Серед Дідів Морозів на Майдані під ялинкою страшна конкуренція

Згадує 5 найцікавіших історій про дітей.

1. Бідні діти вірять у Діда Мороза більше, бо сподіваються на диво. Багаті нічого не чекають від завтрашнього дня. У них пусті очі. Торік одній 10-річній дівчинці тато трикімнатну квартиру подарував. Дитина навіть не усміхнулась. Я їй акт купівлі-продажу вручив, а вона даже у руки брать не захотіла. Образилсь і пішла в свою кімнату.

2. Торік прийшов до сина бізнесмена. Вони живуть у дворівневій квартирі на Оболоні. У кімнату заходжу, а звідти нянєчка заплакана вибігає. Спочатку не вкурив, що там за монстр живе. Кажу: "Петрику, розкажи віршик". А він: "Я не папугай, щоб віршики розказувати. Давай подарок і вали". Дістаю конструктор лего, а він возмущається: "Я робота просив. Що за хєрню ти мені приніс?

3. Років десять тому діти просили цукерок і мандаринів. Тепер пишуть: "Дай мені грошей, татові принеси нову машину, мамі мобільний". 6-річна Валя написала: "Дєд, купи мені сапожки розові на каблуку і телефон самсунг з великим екраном".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обирати подарунки треба за законами нумерології

4. У 2007 році їздив в дитбудинок під Житомиром. Організатори платили 700 гривень, я взяв тільки сотню на бензин. Там діти просили в листах, щоб їм маму подарував, сестричку допоміг знайти. Один хлопчик написав: "Нічого не принось. Забери у нас тата, бо він маму б'є".

5. Часто на вулиці бачу бідних діток. Морозно, а хлопчик грається на майданчику у дірявій осінній куртці. У торбі завжди маю пару шоколадок. Дарую йому шоколад. Він радіє. Бо бачить його тільки перед новим роком, якщо мама-алкоголічка з роботи донесе.

Зараз ви читаєте новину «"Давай подарок і вали" - 5 історій з життя столичного Діда Мороза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути