Ексклюзиви
вівторок, 28 лютого 2017 15:28

Чоловік доглядає за дітьми в останні дні їхнього життя
6

Автор: Genaro Molina / Los Angeles Times
 

62-річний Мухаммед Бзік із Лос-Анджелеса почав доглядати за невиліковно хворими дітьми у кінці 1980-х. Вони робили це разом із Дон, його дружиною. Нині чоловік - вдівець і продовжує піклуватися про дітей самотужки.

Автор: Genaro Molina / Los Angeles Times
 

Про це пише today

Чоловік береться лише за найтяжчі випадки - невиліковні хвороби у зовсім самотніх, покинутих дітей. Він - остання людина, яку ці діти бачать у своєму житті.

"Ключова умова: ви маєте любити їх, як своїх власних"

Син Мухаммеда - 19-річний Адам також повністю залежить від батька. Він народився із крихкими кістками і карликовістю (патологія недосконалий остеогенез - генетичне захворювання, при якому в кістках хворого не вистачає колагену, або його якість не відповідає нормі. Без нього кістки стають крихкими і слабкими. Ця хвороба невиліковна, зустрічається у 6 із 100 тис. новонароджених - Gazeta.ua).

"Я знаю, що вони приречені. Я роблю все, що повинен зробити як людина, а решта залежить від Бога"

Мухаммед Бзік один з небагатьох прийомних батьків у штаті Каліфорнія, хто пройшов навчання і сертифікацію по догляду за дітьми-інвалідами, про яких не можуть піклуватися родичі.

Автор: http://www.pbs.org/
 

Нині він піклується про 6-річну дівчинку із рідкісним дефектом мозку: вона народилася сліпою, глухою і паралізованою, і їй потрібен постійний догляд.

"Вона не чує мене і не бачить, але я розмовляю з нею. У неї є почуття, у неї є душа, вона жива людина"

"Я спостерігаю її з народження. До двох років ми вичерпали всі можливості поліпшити її стан. 22 години на добу вона проводить на приладах життєзабезпечення. І жива досі лише завдяки постійному догляду, який їй дає Мухаммед. Коли у неї нічого не болить і вона у гарному настрої, то може заплакати, якщо відчує себе самотньо. Вона не може говорити, але прекрасно повідомляє про свої потреби. В її житті є моменти, коли вона щаслива, і все це завдяки прийомному батькові", - розповіла Сюзанна Робертс, педіатр дівчинки.

Автор: http://metro.co.uk/
 

Мухаммед приїхав у США з Лівії в 1978 році вступати до коледжу, і залишився тут жити. Крім до догляду за власним сином і паралізованою дівчинкою, Бзік піклується про дітей із термінальними ураженнями мозку і шлунково-кишкового тракту.

Автор: Genaro Molina / Los Angeles Times
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Няня вразила своїм вчинком сім'ю маленької підопічної

"Коли нам повідомляють, що хтось із дітей без сім'ї потребує переводу у хоспіс, ми знаємо лише одну людину в місті, яка реально здатна допомогти дітям в їх останні дні. Це Мухаммед Бзік, людина з величезною душею", - каже Мелісса Тестерман, координатор Департаменту опіки Лос-Анджелеса.

Автор: http://www.pbs.org/
 

Знімки помираючого від раку 10-річного Дрейка Медінгера з Томболо, штат Техас, змусили світ зіткнутися із жорстокою реальністю.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік доглядає за дітьми в останні дні їхнього життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути