четвер, 10 грудня 2020 23:46

Чи впливають брати і сестри на рішення про одруження і розлучення

Чи впливають брати і сестри на рішення про одруження і розлучення
Виявилось, що брати та сестри впливають на наш шлюб. Фото: pixabay

Коли людина вирішує одружуватись, розлучатись або народити дитину, то це залежить від того, чи зробили так брати чи сестри.

Таке дослідження провели у Кельнському університеті, повідомляє ScienceDirect.

Вчені для отримання результату проаналізували дані 4,521 людини. Виявилось, що брати та сестри впливають на наш шлюб. Шанси вступити у шлюб зростають після того, як брат чи сестра одружаться. Це можна пояснити тим, що разом з цим збільшується тиск родини на неодружену дитину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені виявили зв'язок між генами і щасливим шлюбом

За словами дослідників, схожі спостереження й щодо народження дитини чи розірвання шлюбу. Якщо брат чи сестра народили дитину чи вирішили розлучитися з партнером, то ваші ризики – підвищуються.

Якщо казати про ризики народження дитини, то цей ефект є короткостроковим і досягає свого піку протягом перших 3 років життя племінника. Головний автор дослідження Зафер Буюккецеці запевнив, дослідження підтримує ідею того, що процес формування родини є взаємозалежним між братами та сестрами.

Американські вчені підтвердили теорію про те, що первістки як мінімум частіше мають вищий рівень освіти, і на це є дуже прозаїчні причини. Науковці Університету Х'юстона скористалися даними багаторічного дослідження Project TALENT, яке провели на репрезентативній вибірці 377 тисяч американських школярів в 1960 році та повторили через 50 років після первісної оцінки

Зараз ви читаєте новину «Чи впливають брати і сестри на рішення про одруження і розлучення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути