четвер, 28 квітня 2016 17:37

6 бід, які приносить життя без батька - дослідження

6 бід, які приносить життя без батька - дослідження

У дітей, які виросли без батька майже завжди більше проблем в житті, ніж в інших. Але деякі наслідки вже підтверджені дослідженнями.

National Center for Fathering (Національний центр батьківства - неприбуткова організація, розташована в Канзас-сіті, штат Канзас) нарахував принаймні шість таких проблем. Про це пише fathersclub.

Бідність

У дітей, які ростуть з матерями-одиначками, в чотири рази вища ймовірність залишитися бідними. Згідно з дослідженням Бюро статистики США, проведеного в 2011 році, 12% дітей в повних сім'ях жили за межею бідності. У випадку з дітьми, які жили тільки з матір'ю, малозабезпечених виявилося 44%. Подібне співвідношення показало і дослідження Департаменту охорони здоров'я США, проведене в 2012 році - рівень бідності в сім'ях без батька склав 47,6% - в чотири рази вище цього ж показника в повних сім'ях.

Алкоголь і наркотики

"Діти, які ростуть без батьків, перебувають в зоні підвищеного ризику зловживання алкоголем і наркотиками", - вважають автори Survey on Child Health, виданого Департаментом охорони здоров'я США в 1993 році. Джон Хоффманн в статті "Громадський контекст структури сім'ї та вживання наркотиків підлітками" в журналі "Шлюб і сім'я" (Травень 2002-го року) пише, що рівень вживання наркотиків значно вище серед дітей, які ростуть без батька і матері".

Фізичне і психічне здоров'я

Ще одне спостереження, зроблене американськими і європейськими психіатрами - у дітей, що ростуть без батька вдвічі вище ризик вчинити самогубство. Висновок грунтується на зіставленні даних про рівень смертності і зверненнях за медичною допомогою двох різних груп дітей. Перша - 65 тис., що народилися на початку 1980-х, але виросли тільки з матерями. Друга група - 920 тис., що народилися тоді ж, але виросли в повних сім'ях. Результати дослідження були опубліковані в науковому журналі The Lancet в січні 2003 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 9 найжахливіших помилок, які роблять мачухи і прийомні батьки

Інше дослідження - Fragile Families Study, опубліковане в журналі "Шлюб і сім'я" в 2007 році, ставило собі за мету виявити відмінності між дітьми у віці від народження до 3-х років з сімей з однією матір'ю і повних сімей. Виявилося, що у матерів-одиначок дитина показує більш високий рівень агресії в поведінці.

Прогалини в освіті

Діти, які живуть тільки з одним з біологічних батьків, або які пережили розлучення, показують більш низький рівень успішності, ніж діти з повних сімей. Інша закономірність - діти з сімей з вітчимом вчаться гірше, ніж їх однолітки, що живуть з рідним батьком.

Журнал Psychology Today в 2012 році опублікував статтю Еварда Крука, в якій стверджувалося, що 71% студентів, які кинули вищу освіту або були відраховані їх ВИШів - вихідці з сімей без батьків.

Злочинність

Дослідження National Longitudinal Study of Adolescent Health виявило пряму залежність від структури сім'ї і ризику підліткової злочинності в конкретному районі. Виявилося, що там, де кількість сімей без батьків більше, збільшується і рівень підліткової злочинності. Залежність в цифрах - якщо кількість дітей "без батька" більше хоча б на 1%, то рівень підліткової злочинності буде на 3% вище.

Ранній секс і рання вагітність

А ось висновки, зроблені з дослідження обставин життя підлітків-південців (США), що живуть в сільській місцевості. (Було опитано 1409 осіб - 851 дівчат та 558 хлопців у віці від 11 до 18 років). Є пряма залежність між відсутністю батька та підлітковою сексуальною активністю. Підлітки з родин, в яких немає батька, були більш активними в своїх статевих відносинах, ніж підлітки зі звичайних сімей.

Інші дослідження підтвердили, що у дівчат, вихованих матерями-одиначками, вище ризик стати вагітною, будучи ще неповнолітньою, або вийти заміж за людину, у якої низький рівень успішності в школі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сварки батьків провокують у дітей астму - медики

Зараз ви читаєте новину «6 бід, які приносить життя без батька - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути