понеділок, 18 квітня 2016 15:35

5 речей, які кожен батько повинен зробити для своєї доньки

5 речей, які кожен батько повинен зробити для своєї доньки

Дивовижне відкриття, що дівчатка не дуже схожі на хлопчиків, очікує чоловіка двічі в житті. У перший раз, звичайно ж, в пубертатному періоді. І це травма, з якою деякі все життя впоратися не можуть. А ось другий раз трапляється набагато пізніше - коли у чоловіка народжується донька, пише uaua.info.

Запитайте будь-якого молодого батька, і він одразу скаже, що прекрасно уявляє собі, як виховувати сина. А що робити з донькою? Ці дівчатка - вони ж такі примхливі і недовірливі, такі кумедні і незрозумілі. Що у них в голові? Що їм розповідати? Як себе вести, коли з них фонтаном б'є дівчача дурість? Куди бігти, коли раптово трапляється всесвітня істерика через те, що загубився рожевий фломастер, а 47 інших наявних кольорів для цього малюнка не підходять?

І потім - чому дорослий чоловік, який до цих пір не розібрався, чого ж хочуть ці дивні людські істоти протилежної статі, може навчити свою маленьку жінку? Насправді, він може навчити її дуже багато чому. Ось п'ять порад, які дає американський психолог чоловікам, невпевненим в тому, як виховуватися своїх дочок.

1. Говоріть їй, що вона красива, але не тільки це.

Зовсім не означає, ніби згадати про те, що ваша дочка прекрасна - це погано. Абсолютно ні. Але це не має бути єдиний комплімент, який вона чує. Вона може відчути, що тільки її зовнішній вигляд має значення. Хваліть її розум, винахідливість, уяву, працьовитість і силу. Не вдавайте, що як вона виглядає - не має значення, але вчіть її, що "зустрічають по одягу, а проводжають по розуму".

2. Пам'ятайте, те, як ви говорите про жінок матиме ефект на вашу доньку.

Вона буде відштовхуватися від ваших суджень про жінок, в незалежності від того, хороші вони чи погані. Навмисно чи ні, але ви формуєте її уявлення про те, що таке бути жінкою, і як себе з ними (тобто, і з нею теж) повинні вести чоловіки. Говоріть позитивно про жінок, але без лестощів. Безумовно, ви не можете бути завжди хорошим, принаймні, будьте шанобливим і вихованим. І пам'ятайте, все це потроюється, коли мова йде про її маму.

3. Вчіть її, що вона має владу над своїм тілом і сексуальністю.

З моменту, поки вона маленька, пояснюйте їй, що її тіло належить їй, і вона ним розпоряджається. Коли ж вона підросте, вчіть її тому, що її тіло не може бути використано для того, щоб завоювати любов і визнання, або маніпулювати людьми. Навчіть її тому, що секс прекрасний, але займатися ним чи ні - це абсолютно в її рішення. Нехай буде вірна собі. Дозвольте їй говорити з вами про секс без почуття сорому і провини, але в той же час залишайте щось для її розмов з іншими людьми.

4. Розкажіть їй про чоловічу привабливість без страху і залякування.

Дуже тягне розповісти своїй принцесі, що хлопчики погані, секс - це зло і всім їм потрібно від неї тільки одне ... За останні як мінімум 50 років, ця тактика статевого виховання виявилася абсолютно безглуздою. Або ваша дочка буде рости з думкою, що чоловіки - це негативні персонажі, або одного разу переконається, що батьки їй брехали весь цей час. Краще навчіть її поваги, яку заслуговують як хлопчики, так і дівчатка.

5. Дозвольте їй бути дівчинкою в платтячках, але не нав'язуйте їй все "дівчаче", якщо вона не хоче.

Дайте їй можливість вдягати сукні, коли вона хоче, але не схиляйте її до цього. Не купуйте їй все рожеве, якщо донька від цього кольору не в захваті. Допомагайте їй формувати смак, але не нав'язуйте нічого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20 речей, яким нас навчила мама: сміх і сльози

Зараз ви читаєте новину «5 речей, які кожен батько повинен зробити для своєї доньки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути