вівторок, 11 жовтня 2016 17:51

5 дій, які зроблять вас хорошою матір'ю

 

Мати двох синів, письменниця і блогер Дженніфер Ліза, написала відкритого листа батькам. Вона перерахувала п'ять дій, які допомогли їй краще жити із дітьми і отримувати задоволення від кожної хвилини, проведеної разом.

"Я далеко не завжди відчуваю радість або знаходжу в собі сили бути мудрою. Бували періоди, коли мені хотілося раніше лягти спати, аби день скоріше закінчився. Я дзвонила чоловіку на роботу і плакала в трубку. Були дні, коли я почала кричати. Як мати, я зовсім не пишаюся цими вчинками. Але, здається, я нарешті зрозуміла, що варто змінити в своєму підході до виховання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-10 радощів декретної відпустки

1. Не потрібно планувати ідеальний день

Наші будні ніколи не будуть схожі на картинки з глянцевих журналів. Мої діти не будуть кожен день носити красивий, стильний одяг. Ми не можемо раз в тиждень робити ідеальну саморобку, щоб продемонструвати її всім своїм родичам. Нереально три рази на день харчуватися корисними органічними продуктами. І в цьому немає нічого поганого. Іноді ідеальний день - це коли ви проводите його в піжамах і з ранку до вечора дивитеся телевізор. Розслабтеся і відчуйте себе вільною у виборі занять - і діти будуть вам вдячні.

2. Змиритися з постійним шумом

Я витратила купу часу, намагаючись заспокоїти своїх дітей. "Припиніть кричати", "Поводьтеся тихіше" - зрештою, мені набридло це повторювати. Так, діти шумлять. Вони голосно пересуваються, голосно розмовляють і кричать один одному з різних кімнат. Тепер я просто приймаю це як належне.

3. Дозволити дітям пишатися собою

Щовечора ми просимо своїх дітей прибрати за собою іграшки. Часто це означає, що, по суті, вони повинні навести порядок в невеликому іграшковому магазині. У нашому будинку є певні контейнери для різних іграшок. І з якоїсь причини я очікувала, що три- або шестирічна дитина з легкістю розсортують всю цю купу іграшок по різних контейнерах. Одного разу я зловила себе на тому, що стримано дякую синам за прибирання, а потім сортую всі іграшки по контейнерах, коли вони вже лежать в ліжках. Навіщо? Звідки взялася ця потреба? Я зрозуміла, що для них це дійсно непросто. І стала хвалити від щирого серця, навіть якщо вони просто прибрали з підлоги деталі Lego. І тоді я помітила, що вони намагаються прибирати краще.

4. Дозволити їм робити помилки

Дуже важко стояти осторонь в кожній дрібниці, яку діти роблять неправильно. Коли наш шестирічний син вперше сів на двоколісний велосипед, я постійно кричала "Бережись!", "Тримайся лівіше!". В результаті одного разу він просто зліз з велосипеда і сказав, що здається. Пройшов якийсь час, перш ніж він знову повернувся до велосипеда. Я стояла на іншому кінці двору, кусала губи і змушувала себе не втручатися. Коли за 20 хвилин у сина вийшло поїхати і я побачила його посмішку - повірте, мої покусані губи того вартими.

5. Не поспішати

Наші дні наповнені нескінченних справ. Раз, коли ми бігли з одного місця в інше, у мене вирвалося: "Не можу дочекатися, коли цей день закінчиться". А мій 6-річний син раптом відповів: "Я теж". Зачекайте секунду - але ж це ненормально, коли дитина з нетерпінням чекає закінчення дня. Ваш стрес стає їх стресом. Насправді листи в електронній пошті можуть почекати, а дитина може побігати на вулиці ще годинку, поки ви приготуєте смачну вечерю.

Нагадаємо, комедіантка потролила зіркових матусь

Зараз ви читаєте новину «5 дій, які зроблять вас хорошою матір'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути