середа, 24 жовтня 2018 11:54

Звільнення Моуріньйо з "МЮ" – питання часу. Але він залишається топ-тренером

– Це полювання на людину. Дощ у Лондоні – винен я. У проблемах Великої Британії щодо виходу з Європейського Союзу – теж винен я, – каже португальський тренер 55-річний Жозе Моуріньйо.

Він перемагав у Лізі чемпіонів із португальським "Порту" й італійським "Інтером". Вигравав чемпіонати Англії та Іспанії. Нині третій сезон працює з англійським клубом "Манчестер Юнайтед". У перший команда перемогла в Лізі Європи, у другий – здобула срібні нагороди, поступившись "Манчестер Сіті".

"МЮ" не вигравав чемпіонат з 2013 року. Це був останній сезон, коли команду тренував Алекс Фергюсон. Моуріньйо запросили для того, аби повернув втрачені позиції. Проте цього сезону після восьми турів "Юнайтед" посідає восьме місце. В останньому поєдинку поступався вдома "Ньюкаслу" – 0:2. Якби не виграв – напевне, португальця звільнили б. Проте "МЮ" переміг – 3:2. Але чи довго ще Моуріньйо буде в Манчестері? Чи зможе впоратися з ситуацією і довести, що залишається фахівцем топ-класу? Чи відставка неминуча в разі поразки від "Челсі" у виїзному матчі 20 жовтня?

Автор: REUTERS
  Жозе Моуріньйо третій сезон працює у ”Манчестер Юнайтед”. Виграв суперкубок Англії-2016, Кубок англійської ліги-2017  та Лігу Європи-2017. Нині команда йде на восьмому місці у чемпіонаті
Жозе Моуріньйо третій сезон працює у ”Манчестер Юнайтед”. Виграв суперкубок Англії-2016, Кубок англійської ліги-2017 та Лігу Європи-2017. Нині команда йде на восьмому місці у чемпіонаті

– Моуріньйо – досвідчений, висококваліфікований тренер, – каже 48-річний Артем ФРАНКОВ, головний редактор журналу "Футбол". Уболіває за "Челсі" та є прихильником Моуріньйо, який раніше очолював команду лондонців. – Проте зараз проблема: Жозе працює третій сезон. Історія показує: він завжди складається для португальця невдало. Так було в "Реалі" й "Челсі". Починаються суперечки з клубними менеджерами. Нині протистоїть Еду Вудворду, який улітку не купив йому центрального захисника.

Можна говорити про недостатньо якісний склад "Манчестер Юнайтед"?

– Частково – так. Його не можна назвати топовим. Земляки з "Сіті" та їхній тренер Гвардіола витрачають значно більше.

І не тільки вони, а й інший принциповий суперник – "Ліверпуль". Хоча менеджерів "МЮ" можна зрозуміти. Моуріньйо просить центрального захисника? А куди подіти Віктора Лінделефа та Еріка Байї, які торік і позаторік були куплені за 40 мільйонів євро кожен – і не заграли? Їх придбали на прохання Жозе. Тому провину мають розділити і тренер – за ігрову кризу, і керівництво клубу – за скупість.

Англійська прем'єр-ліга – це постійні перегони фінансових можливостей. Футболу стає менше, ніж бізнесу. Деякі клуби заточені, скоріше, на прибуток, ніж на результат. Це може стати проблемою для Моуріньйо.

Яка його подальша доля в "Манчестер Юнайтед"?

– Відставка в нинішньому сезоні – питання часу. Однак це не вплине на його затребуваність. Можливо, очолить збірну Португалії.

Моуріньйо залишається топ-тренером?

– Для мене – безсумнівно. Його "МЮ" грає відчутно краще, ніж за попередників – Девіда Моєса та Луї ван Гаала.

Зараз ви читаєте новину «Звільнення Моуріньйо з "МЮ" – питання часу. Але він залишається топ-тренером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути