Ексклюзиви
середа, 07 листопада 2018 15:25

Житомирська обласна рада заборонила в регіоні російські пісні, книжки й фільми

Субота, 27 жовтня, 03:58

Кілька десятків захисників тварин заходять на територію морського порту в місті Чорноморськ на Одещині. Обступають вантажівку з 300 вівцями у при­чепі. Не дозволяють фурі виїхати і відвезти тварин на забій.

Отара належить підприємству "Украніксар", що розводить худобу на Дніпропетровщині. 6 жовтня вони відправили овець поромом на замовлення фермерів у Туреччину. Тамтешні митники завернули вантаж, бо документи на нього були начебто неправильно оформлені. Українські прикордонники й ветеринари заборонили в'їзд фури назад у країну. Вівці могли заразитися за кордоном інфекційними хворобами, пояснили. Лишили машину на території порту. Простояла там три тижні. 54 вівці загинули від голоду.

26 жовтня в Державній службі з питань безпечності та якості харчових продуктів заявили, що тварин потрібно знищити.

– Керівництво порту проблему ігнорувало, – каже директор "Украніксару" Олена Севинч. – Я жила ці тижні з тваринами у скотовозі. Намагалася годувати їх травою і давати пити. Їжі було мало. Вівці конали одна за одною. Звернулася до Держпродспоживслужби. Сказали, що заяву розглянуть у порядку черги.

Зоозахисники дозволяють вантажівці виїхати з порту 28 жовтня, після заяви Держпродспоживслужби, що живих тварин спробують урятувати.

Овець привозять у райцентр Тульчин на Вінниччині. Їх оглядатимуть ветеринари. Дадуть висновок, чи вони є переносниками хвороб

А в цей час:

— Ти зовсім з розуму зійшов? Припиняй, бо викличу поліцію! – кричить киянка 29-річна Марина Денисенко колишньому хлопцеві Віктору, 34 роки.

Чоловік б'є у двері ногами, хапає їх за ручку.

– Вернешся до мене! Бо інакше отак щоночі приходитиму, – відказує Віктор.

За хвилину йде.

– Вітя п'яний. Тільки в такому стані наважився б до мене серед ночі припертися, – говорить Марина. – Прокинулася від гуркоту. Думала, сусіди в коридорі б'ються. Прислухалася – до мене хтось гупає. Перелякалася. Питаю: хто там? Віктор почав нести тираду про кохання і вимагати, аби впустила. Розійшовся ще більше, коли послала його. Ледь не вибив двері. Зустрічалися з ним півтора року. Кинула – через проблеми з алкоголем. Зараз правильно було б викликати поліцію. Та шкода матері Віктора. Вона після інсульту. Їй не можна нервувати.

Полтавець Юрій Дерев'янко, 41 рік, проганяє двох безхатченків із двору свого приватного будинку в мікрорайоні Юрівка. Залізли спати в альтанку.

– Зовсім подуріли – по дворах лазити! Якби собака не у вольєрі сидів, то позагризав би вас! – виганяє чоловіків.

Обидва вибачаються. Швидко йдуть.

– У мене вівчарка. Проснувся від гавкоту. Вийшов надвір, а тут ці двоє на лаві в бесідці лежать. Куртками повкривалися, – розказує Юрій. – Я їх і погнав. Видно, що не грабувати прийшли, а ночувати. Але в мене не готель. Хай шукають інше місце. Цікаво тільки, як вони пробралися у двір. У мене високий забор. Ворота і хвіртка замкнуті на ключ. Хіба з боку городу прийшли. Там не повністю загородження встиг збудувати. Треба долаштувати й випускати собаку на ніч.

  Національне антикорупційне бюро розкрило схему, за якою у 2013–2014 роках Ощадбанк ошукали на  млн. Створювали фіктивні підприємства й реєстрували на них нерухомість. Під її заставу брали в банку кредити. Потім майно продали і фірми закрили. Кошти не повернули.  ”Громадська кишеня подібна до ставка, в якому рибу ловлять тільки браконьєри”, – стверджує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Національне антикорупційне бюро розкрило схему, за якою у 2013–2014 роках Ощадбанк ошукали на  млн. Створювали фіктивні підприємства й реєстрували на них нерухомість. Під її заставу брали в банку кредити. Потім майно продали і фірми закрили. Кошти не повернули. ”Громадська кишеня подібна до ставка, в якому рибу ловлять тільки браконьєри”, – стверджує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

3798 електричних автомобілів зареєстровані в Україні за перші дев'ять місяців року

92 жінки загинули на Донбасі з початку війни – військові і цивільні. 258 перебували в заручниках терористів ДНР і ЛНР. Зараз у полоні – шість українок. 21 жінку вважають зниклою безвісти

"Сполучені Штати отримали величезну користь від українців, які до нас переїхали. Серед них – учений-механік Степан Тимошенко, авіаконструктор Ігор Сікорський. На жаль, Україна торгує своїми талантами, а не продукцією", –

Лорен ҐРЕМ, професор Массачусетського технологічного інституту у США

Житомирська обласна рада заборонила в регіоні російські пісні, книжки й фільми. Указ діятиме в публічних місцях – ресторанах, барах, готелях. Заборона триватиме до припинення російської агресії в Україні та повернення Криму. Подібну ухвалу прийняла у вересні облрада Львівщини.

Українські виноробні компанії замінять назву "шампанське" на "ігристе вино", а "коньяк" – на "бренді". Цього вимагає Франція, бо нинішні назви напоїв походять від назви її провінції Шампань і міста Коньяк. Зміна назви обов'язкова і як одне з положень документа про зону вільної торгівлі з Євросоюзом.

Майже 3,5 тис. км доріг відремонтували в Україні загалом із початку року. 2017-го оновили 2,1 тис. км шляхів, позаторік – 900 км.

Близько п'яти тисяч автомобілів викрали в Україні за перші дев'ять місяців року. 2017-го поцупили 9816 машин, позаторік – 13 233. Найчастіше крадуть авто марки Toyota.

У канадському Торонто відкрили меморіал жертв Голодомору в Україні у 1932–1933 роках. Його частиною є скульптура виснаженої голодом дівчинки, яка стоїть, схрестивши руки на грудях.

Путін прирік себе на поразку в Україні

Рішення Константинополя про надання Українській церкві автокефалії матиме серйозні геополітичні наслідки. Контроль Росії над релігійним життям був останнім бастіоном Путіна всередині України.

"Партія регіонів" розпалася, компартію заборонили. А 16% традиційно проросійських виборців перебувають на окупованих РФ територіях. Українці асоціюють Росію з "агресією", "жорстокістю" і "диктатурою". Москва хотіла змусити Януковича відмовитися від підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Тепер ЄС став нашим найбільшим торговельним партнером.

Після втрати приблизно половини парафій в Україні РПЦ, а отже й Росія, у православному світі ослабне. Не менш болючою стане втрата присвоєної української історії, що "русский народ" виник у Києві. Москву заснували приблизно за два століття після правління князя Володимира Великого, який хрестив Київську Русь.

Тарас КУЗЬО, науковий співробітник Центру трансатлантичних відносин

 

Коли йшов знайомитися з батьками нинішньої дружини, вирішив вразити – купив пляшку віскі за 3 тисячі гривень. За столом майбутній тесть відсьорбнув із чарки, скривився: "Гівно!" Взяв пляшку і все вилив у рукомийник. Із балкона приніс літрову пластикову пляшку із самогонкою. Пили її.

Олексій, 31 рік, Дніпро

Уперше спробував спиртне на випуск­ному в 11-му класі. П'яним побив учителя історії й дав ляпаса класному керівнику, яка намагалася мене спинити. За два дні поїхали з батьком до вчителів додому – вибачатися. Із того часу не випив і грама алкоголю.

Денис, 24 роки, Харків

Торік відпочивали з чоловіком на Кіпрі. У рибному ресторані бу­ли так вражені стра­ва­ми, що лишили кухарю 60 євро чайових. Цього літа знову зайшли в цей заклад. Кухар нас упі­знав. Наказав офіціан­там не брати з нас гро­шей за замовлення на 110 євро. Я вмію відповідати на добро, сказав нам.

Оксана, 41 рік, Київ

Зараз ви читаєте новину «Житомирська обласна рада заборонила в регіоні російські пісні, книжки й фільми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути