середа, 27 квітня 2011 13:01

"Завдяки Кейт зникла мода на дурнуватих блондинок"

 

29 квітня у Лондоні принц Вільям, 28 років, та на рік старша Кейт Мідлтон одружаться у Вестмінстерському соборі. Після церемонії молодята у скляній кареті поїдуть до Букінгемського палацу. Королева Єлизавета ІІ влаштує прийом, приватну вечерю і урочистий бал. Дружкою Кейт Мідлтон буде її сестра Піппа, а свідком Вільяма - його  молодший брат 26-річний Гаррі. Потім молодята вирушать у весільну подорож. Для цього принц взяв два тижні відпустки у Королівській армії, де служить.

Вільям і Кейт познайомилися 10 років тому під час навчання в університеті Святого Ендрю. Кейт Мідлтон - дочка колишніх стюардеси та авіадиспетчера, які заснували власну фірму з продажу аксесуарів для вечірок. 16 листопада торік прес-секретар королівської родини оголосила, що Вільям і Кейт заручилися. Принц подарував нареченій обручку з 14 діамантами. Її свого часу принц Чарльз дарував принцесі Діані.

Очікують, що на весіллі британці зароблять близько мільярда доларів - завдяки притоку туристів та телетрансляції одруження.

Грем СМІТ, 39 років, активіст руху "Республіка за скасування монархії", Лондон:

- Для більшості людей в нашій країні монархія - це фоновий шум. Єлизавета з родиною існують у паралельному світі. І раптом нас затопила кампанія: мовляв, усі в захваті від королівського весілля і ти теж повинен. Усі газети тільки про це й пишуть, на кожному сайті - банер, у кожному випуску новин розповідають, скільки тарілок завезли в палац.

На альтернативну вечірку "Некоролівське весілля" чекаємо 12 тисяч учасників. Влада намагається заборонити її

Вільям і Кейт могли б улаштувати скромне весілля. Вони цього не зробили, бо за монархією стоять багато людей і прихованих інтересів. Їхні вплив і гроші уможливлює існування монархії. А вона у свою чергу залежить від народжень, смертей і шлюбів. Наступного року святкуватимуть 60 років, як королева Єлизавета ІІ, яку ми не обирали, є главою нашої держави. І знову нам розкажуть, які ми щасливі, що маємо королеву. І знов на це витратять мільйони з бюджету, які могли б піти на соціальні виплати чи медицину.

Весілля - гарна нагода для нас просувати ідею республіки. До і під час святкування проведемо різні акції. Головною буде альтернативна вечірка "Некоролівське весілля", вона відбудеться в центрі Лондона 29 квітня. Чекаємо 12 тисяч учасників. Влада вже намагається заборонити її. Ми хочемо самі обирати голову держави. Думку 10 мільйонів британських республіканців не можна ігнорувати.

 

Конрад БАРБЕРІ, 47 років, власник друкарні, Норфолк:

- Вихідні після Великодня зливаються з вихідними після весілля і щорічними травневими святами. Загалом виходить 11 неробочих днів. У вівторок-середу після Великодня банки мали б працювати, але у провінції більшість відмовляється відкриватися.

Коли одружувався Чарльз, гуляли два дні

Коли одружувався Чарльз, гуляли тільки два дні. Мої працівники щасливі, що не виходитимуть на роботу майже два тижні. Дивно тільки - вони не розуміють, що отримають за місяць меншу зарплату. Ми працюємо на себе, такий простій дасться взнаки. Мені ледве вистачить, щоб розрахуватися за друк і папір. Друг має ферму. Каже, у ці дні виллє понад 500 літрів молока, бо люди їдуть у Лондон на весілля. Решта ж намагаються вибратися за кордон. Дружина працює у туристичному агентстві. До них звернулися більше 150 людей з проханням продати будь-яку путівку, щоб утекти від цієї весільної істерії. Відправила їх до Італії. Збули навіть 260 путівок до Франції, хоч раніше у цей час брали не більше 50.

 

Олівія СТЕЛЗ, 46 років, власниця крамниці, Лондон:

- За кілька місяців ми продали понад тисячу копій обручок Кейт. Одна коштувала 6 фунтів (79 грн. - "Країна"). Є й дорожчі варіанти, але ця найбільш ходова. Дівчата ніби показилися на них. Деякі клієнтки брали по кілька - на подарунки. Кажуть, це дуже елегантна річ, яка пасує до всього. Компаньйонка замовила таке ж, як у Кейт, синє плаття - продали понад 400. Коштувало 10 фунтів, потім підняли ціну до 110. Його купували і товсті, й худі, й британки, й афроамериканки. У нього такий крій, що пасує всім. Навіть собі одне залишила.

Плаття коштувало 10 фунтів, потім підняли ціну до 110

Після заручин сувенірна фабрика привезла нам два ящики з посудом - чашки і блюдця з портретом пари. Їх беруть старі леді. Коли запропонувала молодим туристам, вони поцікавилися, що з цим потім робити. А старшим подобається мати вдома речі, які стосуються королівської родини. Чимало хто має чашку чи блюдце ще часів королеви Вікторії.

Я не відчуваю якогось піднесення через це весілля. Навпаки - вулицю біля мене перекрили, бо там їхатиме кортеж, постійно купа поліції. Рада за них, але не розумію загального ажіотажу. Деякі люди так не переживали через весілля близьких.

Еван ГОРАН, 46 років, історик, Лондон:

- Зі мною консультуються кілька друкарень, як правильно називати Кейт після весілля. Оскільки вона не з королівської родини, отримає титул "Її Величність Кейт, принцеса Вільяма Вельського". Навіть коли Вільям стане королем, титул Мідлтон не зміниться. Через своє походження вона не стане королевою. Так само в офіційних хроніках її не можна називати принцесою Кейт чи Кетрін. Принцеса Діана мала такі ж права. Правильно її треба було називати "Діана, принцеса Вельська". Принцеса Ді - це народне ім'я. Титул дружини принців зберігають навіть після розлучення.

Через своє походження Кейт не стане королевою

Все вказує на те, що після Єлизавети королем стане принц Вільям. За правилами, Кейт зараз мала б спочатку стати герцогинею, як свого часу Філіп. Але, щоб уникнути переходу в принцесу після коронування чоловіка, їй одразу дадуть цей титул. Вільям перебрав більшість обов'язків, які мав би виконувати Чарльз. Їздить колишніми колоніями, відвідує свята, зустрічає іноземні делегації разом з Єлизаветою.

 

Еван ФІЛДІНГ, 34 роки, іміджмейкер, Лондон:

- Я вдячний Кейт, бо через неї зникла мода на дурнуватих блондинок. Раніше дівчата, запрошуючи мене з ними в магазин, обирали там рожеві сукні, все агресивне й надто сексуальне. Тепер просять зробити м'який, світлий образ, як у Кейт. Він буде доречним і для ділової жінки, і в романтичній атмосфері.

Іміджмейкери намагаються знайти в ній родзинку, але поки це не вдається

Зараз у Букінгемському палаці працює мій знайомий, який викладає у Парижі та Нью-Йорку. Він із командою примусили Кейт схуднути перед весіллям. Не знаю, чи вдалим було це рішення, бо вона вже надто худа. Вони намагаються знайти в ній родзинку, але поки це не дуже вдається. Діана, хоч була менш приваблива зовні, мала внутрішній шарм, а Кейт його поки не відкрила. На людях вона почувається скуто. Складається враження, що поводиться зверхньо, але їй просто незручно, тому з благодійністю доведеться почекати. Треба придумати, що може ще робити майбутня королева.

Дуже вдало, що Кейт не одягається у надто дорогих дизайнерів. Недавно придбала чотири сукні за 225 фунтів. Крій скромний, універсальний. Зараз не треба дратувати людей платтями за 2 тисячі й обідами у дорогих ресторанах. Думаю, через це і Мішель Обама почала з'являтися у досить демократичних марках. Хоч наша Кетрін і не принцеса від народження, але має королівський смак.

 

Кайла МАКГРЕГОР, 34 роки, економіст, Бірмінгем:

- Через це весілля більшість знайомих наче подуріли. Наші друзі оголосили, що теж одружуються 29 квітня, а майже всі в компанії сказали, що вже забронювали квитки в готелях і їдуть дивитися на святкування. Ніби від того, що вони повитріщаються на розкішну карету, в їхньому житті щось зміниться. Подруга виграла запрошення. Передивилася всі фото Кейт і скупила купу такого ж одягу, як у неї.

Країна не може дозволити собі оплачувати зараз такі гуляння. У нас проблеми з пенсіями, дитячими виплатами. Тільки у Бірмінгемі треба навчити й улаштувати на роботу більше 20 тисяч мігрантів.

 

Бет МІНТЕН, 64 роки, Кент:

- Молодь не розуміє, яке значення для країни має цей шлюб. Єлизавета стара, Чарлз після скандалів не здатен стати королем. Я щаслива побачити молоду кров у Букінгемському палаці.

Це велика радість, що спадкоємний принц обрав скромну дівчину, та й сам Вільям служить у війську. Їх ніколи не бачили на п'яних гулянках. Я б хотіла, щоб мої онуки були подібними до них. Узимку тут цигани гуляли два весілля підряд. На обидва запросили по 400-500 гостей. За сукні віддавали по 2 тисячі фунтів. Хіба королівське весілля може бути скромнішим?

У нас є клуб. Вісім жінок з нього поїдуть до Лондона. Там житимемо у готелях. Хочемо побачити, як наречена виходитиме з собору.

 

Гостей буде дві тисячі

Принц Вільям і Кейт Міддлтон запросили на весілля майже дві тисячі гостей. 100 запрошених з боку нареченої. Серед них - колишні футболісти, комік, вчитель йоги, м'ясник з її рідного містечка Баклбері. З боку принца - переважно дипломати, політики, військові. Чекають подружжя Бекхемів, Елтона Джона з чоловіком та Роуена Аткінсона, виконавця ролі містера Біна. Запросив Вільям і бездомну британку, якій свого часу допоміг фонд його матері. Також запрошення розіслали 100 звичайним британцям, вибраним випадково.

Четверо із майбутніх гостей - дівчата, з якими принц Вільям раніше зустрічався. Кейт запросила двох екс-бойфрендів.

 

Кейт коштує 35 фунтів

Присвячені Кейт і Вільяму сувеніри з'явилися у продажу одразу після заручин, що відбулися 16 листопада торік у Кенії.

Фанам пропонували стандартні чашки, ложки, тарілки, попільнички. Випустили кілька тисяч перснів з чорним каменем, схожих на той, що подарував принц Кейт при заручинах.

Наприкінці лютого почали продавати паперові пакети із зображенням наречених і пиво "Поцілуй мене, Кейт".

7 квітня на прилавках з'явилося 10 тис. ляльок. 40-сантиметрова міні-наречена коштує 35 фунтів - 454 грн. Після весілля продавці іграшкових магазинів обіцяють ляльку Кейт у весільній сукні.

 

 

Британці моляться за вірність принца і його нареченої

За три тижні до весілля принца Вільяма і Кейт Міддлтон англіканська церква склала дві молитви, присвячені молодим. Перша - для дорослих. У ній вірні просять Господа дати силу королівському подружжю, щоб зберігали вірність одне одному.

Друга - для школярів. Учні просять Бога безпеки і щастя для майбутнього монаршого подружжя, і щоб вони піклувалися одне про одного.

Слова молитви можна промовляти як індивідуально, так і на богослужіннях.

Заг.: Молитва для школярів

Дорогий Ісусе, молимося за принца Вільяма і Кетрін Міддлтон, щоб вони були готові до весілля. Охороняй їх, зроби їх щасливими, допоможи їм, щоб оберігали одне одного. Амінь

 

 

ЦИФРА

495 000 000 фунтів коштує будинок Кейт Міддлтон з чотирма спальнями у містечку Баклбері. В ньому наречена принца жила до 13 років. Помешкання продадуть на аукціоні 31 травня

1200 працівників комунальних служб залучили для підготовки до весілля. Ландшафтні дизайнери працюють із деревами скрізь, де проїде кортеж. У день вінчання місто патрулюватимуть більше двох тисяч поліцейських.

2500 фужерів для шампанського закупили для весілля.

59 років принц Чарльз є спадкоємним принцом. Це - рекорд для британської королівської родини. Його мати Єлизавета стала королевою у 25 років. Зараз їй 85. Її попередник Джордж VI успадкував престол 41-річним.

 

Зараз ви читаєте новину «"Завдяки Кейт зникла мода на дурнуватих блондинок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути