вівторок, 13 листопада 2012 18:07

Всеукраїнський тур рок-гурту Kozak System на підтримку альбому "Шабля"
5

Який має бути сучасний козак, розповідають автори текстів  пісень рок-гурту Kozak System та інші письменники

Артем ПОЛЕЖАКА, 37 років:

– Козак у моєму розумінні – це Іван Леньо з Kozak System. Чорне, як вороняче крило, волосся, спортивна фігура. А як розтягне гармонь – завмирають всі. Козак – це справжній чоловік. Але що для однієї ­дівчини козак, для іншої – ­турок. Точно повинен уміти гарно любити жінку. Щоб вона була задоволена. Якщо завагітніє – ­нести відповідальність. Хоче заміж – треба женитися. Якщо дуже не хочеться, треба дати грошей і привести собі достойну заміну: ось чоловік, який буде виконувати мої функції, а я тільки зрідка з'являтимусь.

Ірена КАРПА, 31 рік:

– Має бути незасциканим. Менше кричати про те, що він – козак, самурай чи воїн, і більше ним бути. Мати внутрішню силу, перш за все. Усе інше – похідне. Його жінка має бути ­красивою й хитрою. Ну, і якщо козак справжній, вона може дозволити собі бути сильною. Ще такий чоловік не стане вивищуватися за рахунок приниження інших. Із наших сучасників реальний козак – Сашко Положинський.

Лада ЛУЗІНА, 37 років:

– Мені наші козаки на ­піратів Карибського моря чомусь схожі. В моїй уяві це безстрашні відчайдухи, які позбавляють розуму. Їх не треба багато, але водитися мають. Це як фатальна жінка. Щастя, за визначенням, не принесе, але існувати мусить. Щоб пам'ятали, якою має бути справжня жінка.

Дмитро ЛАЗУТКІН, 33 роки:

– Впевнений у собі й національно свідомий. ­Розуміє, що майбутнє країни і його родини залежить тільки від нього. Дещо ­авантюрний, ­готовий іти ва-банк. Сучасні ­чоловіки занадто обережні, несміливі. Але при цьому – безвідпо­відальні, у ставленні до ­жінки ­також. А мають розуміти, що ­жінка поруч – людина. З нею треба рахуватися, не користатися з її доброти, не чіпля­тися через дріб'язок. Дуже допомагає думка, що вона щохвилини може піти назавжди. ­Жінка ж козака має бути терпляча, ­безумовно, красива. Така, щоб викликала бажання повертатися до неї, а не розмінюватися на дрібниці.

Анатолій ДНІСТРОВИЙ, 38 років:

– Справжній козак має бути усміхнений, життєрадісний і цим надихати. Трішки гламурний. Намагатися бути на рівні із сучасною жінкою, яка вже давно сильніша за чоловіка. Згадати, які потужні ми були в Середні віки, але без звірств. Не забувати про "мужичарські" справи: ходити на полювання, рибалку, по пивницях. Останнє в міру – бо знищить. Бажано, щоб пуза не було, але спорт без причини – признак дурачини. Часу не маю до тренажерної ходити, тому інколи ­люблю помити підлогу. Служити душі, як Григорій Сковорода вчив: "Плоть ніщо, дух животворить". ­Стосунки з коханими передусім мають бути ­ліберальними. Також сучасний козак не повинен ховатися в монастирі. Святість зможе здобути тільки у важких умовах буднів.

Зараз ви читаєте новину «Всеукраїнський тур рок-гурту Kozak System на підтримку альбому "Шабля"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути