четвер, 09 червня 2011 15:26

Восени в книгарнях з'явиться кримінальний кодекс для дітей

 

5 червня, неділя, 20.45

Одеситка 53-річна Антоніна Афанасьєва підкурює сигарету на балконі. Мешкає на дев'ятому поверсі у будинку в мікрорайоні Лузанівка. Із темряви прилітає кажан, чіпляється в довге волосся.

- Аж у очах замерехтіло, - згадує Антоніна Олександрівна. - Тріпається, рве коси, я верещу.

Прибігають донька Ярослава і зять Микола. Дочка кричить, зять набирає рятувальників.

- На таке не виїжджаємо, - каже диспетчер. - Дзвоніть у "швидку".

Ярослава гукає сусіда Бориса. Той скручує кажанові голову. Тварину виплутують із волосся, зять обрізає його пасмами.

А в цей час:

52-річна Тетяна Морозова з райцентру Самбір Львівської області змащує зеленкою побиті лікті й коліна чоловіку Володимирові. Вони загноїлися, кровоточать. У четвер Володимир стрибнув у 12-метровий колодязь у підвалі й урятував сусідського 7-річного Ростислава Кавчака. Хлопчик упав, коли грався в хованки. На глибині 4 м зачепився за насос.

- Одразу кинувся за дитиною, вхопив малого на руки. Сусіди витягли його шлангом, а мене - дротяним шнуром. Годину сидів по шию в холодній воді, обдерся об бетон. Тепер будемо добре накривати колодязь. У мене ж двоє онуків ростуть.

Голова села Нові Петрівці під Києвом 30-річний Родіон Старенький скопує лопатою землю в дворі будинку. Хоче посадити чорнобривці. Вибирає камінці, тачкою вивозить сміття.

- Маю 4 сотки, - розповідає. - Півтори засадили картоплею, є ще цибуля, часник, морква, трохи полуниці.

4 травня Київський окружний адміністративний суд із подачі Старенького заборонив журналістам мітингувати біля "Межигір'я", резиденції президента Януковича. Вона розташована на території Нових Петрівців.

28-річна Наталія Бачинська гуляє Львовом. Чекає на дзвінок від Михайла. Познайомилася з ним у суботу на фестивалі "Альфа Джаз".

- Джаз я не дуже люблю. Але подруга сказала, що на платній сцені в Парку культури будуть віп-персони, банкіри. Неодруженій - хороша нагода завести цікаві знайомства, - розповідає. - Ще у травні купила квиток за 300 гривень. Між виступами пила каву, до столика підійшли троє чоловіків у костюмах. Працюють у банках. Одному, Міші, я сподобалася. Обмінялися телефонами. Обіцяв передзвонити в неділю. Сподіваюся, неодружений.

У черкаському Ювілейному парку з друзями прогулюються 23-річний Ігор Сичов і на рік старший Сергій Марченко. Згадують, як відсиділи три дні в СІЗО. Їх випустили в суботу.

- Я був у двомісній. Дуже маленька - тільки нари, умивальник і туалет. Заснути заважало включене світло. Як голився, охоронець стояв поряд. Проведу станком, і показую, що лезо не зламане. У камері був хлопчина - молодий, а вже весь у наколках, - каже Ігор.

24 травня він написав на паркані в центрі Черкас "Владу геть!", а Сергій - "Бунтуй! Кохай! Права не віддавай!". За це відбули по три доби адмінарешту.

Що світ дізнався про Україну за тиждень

"Ніколи не викладав у військовому закладі. Зброю бачив по телевізору", - так 80-річний Костянтин Власов, професор Харківської національної академії міського господарства, прокоментував звинувачення, що начебто він учив будувати ракети свого колишнього студента-палестинця Абу Сісі. Той під керівництвом Власова писав кандидатську про використання трансформаторів у міських електромережах. Нині Ізраїль звинувачує Абу в розробці ракет для ХАМАСу, пише 6 червня The Washington Post.

46 млн т зерна планують зібрати з українських полів цьогоріч. Близько половини піде на експорт, пише британське видання Agrimoney. Прогноз оптимістичний, навіть попри можливу посуху й нестачу гербіцидів.

Нігерійська кіноактриса Омоні Оболі зніметься в українському фільмі. Стрічка - про важку долю африканської дівчинки, яку батьки привезли в Україну в пошуках кращого майбутнього. Угоду з продюсерами Омоні підписала в травні, після жорсткого відбору. Зйомки розпочнуться за тиждень, триватимуть місяць, повідомляє 6 червня американське інформагентство COMTEX.

Україна стає все привабливішою для європейців, які намагаються стати батьками. Послуги сурогатного материнства тут дешеві, а закони ліберальні. Торік від сурогатних матерів в Україні народилися 120 дітей. Для іноземців такі послуги обходяться у $30-45 тис., повідомляє "Радіо Свобода".

 

Восени в книгарнях з'явиться кримінальний кодекс для дітей. У ньому описано 13 статей, за які відповідальність настає з 14 років. Автор - юрист Галина Палійчук. Кодекс коштуватиме 50 грн.

В Україні відновлять роботу 34 стаціонарні пункти ДАІ. Кожен пост матиме патрульне авто, радіостанцію з гучномовцем, факс, комп'ютер із доступом до інтернету і встановленими автоматичними інформаційно-пошуковими базами ДАІ. Стаціонарні пости ліквідував 2005 року президент Віктор Ющенко. Тодішній глава МВС Юрій Луценко називав їх "пунктами машинного доїння".

Албанія скасувала візи для українців на період із 1 червня по 31 жовтня.

До кінця року Укрзалізниця запровадить електронні квитки на всі популярні рейси. Коштуватимуть на 9 грн дешевше, аніж у касах. Зараз оплачені через інтернет квитки приймають лише в потязі Київ - Дніпропетровськ.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Восени в книгарнях з'явиться кримінальний кодекс для дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути