четвер, 23 червня 2022 07:49

Вишиту сорочку Зеленського продали за 100 тисяч доларів

– Треба вже тепер думати про відновлення цієї прекрасної країни, України. Для цього створили платформу, яка об'єднає всі вже наявні ініціативи. Цю платформу очолює Україна, яка мусить обирати своє майбутнє. З українцями хочемо започаткувати діяльність таким чином, щоб пішли інвестиції разом із реформами. Це допоможе прокласти шлях до членства в Євросоюзі, – каже про платформу United24 президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час форуму глобальної безпеки GLOBSEC-2022 у Братиславі, Словаччина, 2 червня.

Про запуск онлайн-платформи для збору благодійних пожертв на підтримку України United24 повідомив президент України Володимир Зеленський 5 травня. З появою ресурсу всі охочі отримали змогу перерахувати кошти на такі напрями: оборона та розмінування, медична допомога, відбудова України. Гроші потрапляють на офіційні рахунки Національного банку України й розподіляються між профільними міністерствами.

Автор: voanews.com
  Керамічний кухоль у формі півника, аналогічний уцілілому на шафці в обстріляному росіянами житловому будинку в селищі Бородянка на Київщині, виставили на продаж організатори благодійного аукціону у Вашингтоні 3 червня. Захід провели в рамках презентації глобальної ініціативи United24
Керамічний кухоль у формі півника, аналогічний уцілілому на шафці в обстріляному росіянами житловому будинку в селищі Бородянка на Київщині, виставили на продаж організатори благодійного аукціону у Вашингтоні 3 червня. Захід провели в рамках презентації глобальної ініціативи United24

– Пожертву можна зробити одним кліком із будь-якої точки світу у криптовалюті або через PayPal, карткою чи прямим банківським переказом, від одного до мільйона доларів, – пояснює міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. – І це безпечно. За чотири тижні через United24 зібрали 50 мільйонів доларів. Найбільша кількість донорів – зі Сполучених Штатів Америки. Ми отримували пожерт­ви від 20 до 1000 доларів.

Футболіст Андрій Шевченко і тенісистка Еліна Світоліна стали амбасадорами благодійної платформи. Взялися поширювати інформацію про події в Україні й закликати до збільшення допомоги.

29 травня в Берліні та Києві провели благодійний телемарафон Save Ukraine. Під час нього оголосили про збір коштів на медичне обладнання для поранених цивільних і військових в Україні. Для цього використовували платформу United24.

Телемарафон транслювали канали 20 країн, стримінгові платформи та соцмережі. Участь у заході взяли гурти "Океан Ельзи", The Hardkiss, "Антитіла", виконавці Monatik, Onuka, alyona alyona, Тіна Кароль. Спеціальними гостями концерту стали переможці Євробачення-2022 – гурт Kalush Orchestra.

Зі зверненнями виступили політичні лідери, митці, громадські активісти, актори, художники, спортсмени, волонтери.

– Наші серця й думки – разом із вами. Щодня, відколи Росія напала на Україну, – каже під час телемарафону канцлер Німеччини Олаф Шольц. – Німецький уряд надає Україні допомогу для підтримки економіки, надсилає зброю. Цим порушуємо давню німецьку традицію – нікому не давати зброї. 80 тисяч українців знайшли прихисток у Німеччині. Ми зустріли їх з обіймами. Після війни ми допоможемо відбудувати Україну. Стоїмо за людську гідність, за свободу, за демократію.

Збірна України з футболу передала на потреби України 4,3 млн грн. Їх зібрали з продажу квитків на товариські поєдинки з німецькою "Боруссією" та італійським "Емполі". 1 червня відбувся благодійний продаж віртуальних квитків на матч із Шотландією. Їх купували ті, хто не міг приїхати на стадіон, але хотів підтримати Україну. Таким чином зібрали 415 тис. грн.

3 червня на території Українського дому у Вашингтоні влаштували благодійний аукціон і презентацію програми United 24. За $100 тис. продали вишиту сорочку, яку Володимир Зеленський одягав на День вишиванки. Учасники аукціону придбали також футболки з підписами футболістів Артема Довбика й Андрія Ярмоленка, в яких вони грали з Шотландією. Інші лоти – керамічний кухоль у формі півника, прапор України з підписом Зеленського, вино, яке вціліло у сховищах, зруйнованих російськими обстрілами, поштові марки.

На зібрані за місяць з допомогою платформи United24 кошти закупили 35 тис. шоломів, 30 тис. бронежилетів, сім спеціальних автомобілів для військових, 35 транспортних апаратів штучної вентиляції легенів для медиків у гарячих точках.

Автор: facebook.com/anna.episheva.5
  Випускниця харківської школи №134 прийшла до розбомбленого росіянами навчального закладу 6 червня. Вдягнула плаття, яке готувала для випускного вечора. ”Моя племінниця та її подруги купили сукні та з нетерпінням чекали великого дня, – пише у фейсбуку тітка випускниці Анна Єпішева. – Та прийшли росіяни. Її школу зруйнували 27 лютого. Сьогодні дівчина навідалася до залишків будівлі. Дякую, моя люба Валеріє, за те, що ти сильна і смілива. Я пишаюся тобою і люблю”
Випускниця харківської школи №134 прийшла до розбомбленого росіянами навчального закладу 6 червня. Вдягнула плаття, яке готувала для випускного вечора. ”Моя племінниця та її подруги купили сукні та з нетерпінням чекали великого дня, – пише у фейсбуку тітка випускниці Анна Єпішева. – Та прийшли росіяни. Її школу зруйнували 27 лютого. Сьогодні дівчина навідалася до залишків будівлі. Дякую, моя люба Валеріє, за те, що ти сильна і смілива. Я пишаюся тобою і люблю”

30 дільниць для утримання російських військовополонених на базі установ виконання покарань і слідчих ізоляторів запрацювали в Україні, станом на 2 червня. Також розпочав роботу перший табір для окупантів. Він розрахований на 500 полонених. Розташований у західній частині України. Кабмін затвердив фінансування установи, щоб облаштувати її відповідно до вимог Женевської конвенції

"Путін у виступі ще минулого липня показав, що він не хоче існування України як незалежної нації. Це геноцид. З одного боку, Путін – диктатор, який сам вирішив розв'язати цю війну. З іншого – є відповідальність Росії та росіян. Путін діє в культурному контексті. Можна навіть сказати, що він – його продукт. У цьому культурному контексті сильною є русофобія, ідея блокування Росії Заходом, а також ідея так званої образи на Захід. Усі ці ідеї підживлюють російську агресію", –

сказав у інтерв'ю ВВС 6 червня Мартін Шульце Вессель, професор Мюнхенського університету Людвіґа-Максиміліана, член німецько-української комісії істориків

4 червня в Європейському Союзі на рік скасували всі мита та збори з українських товарів, які спрямовують на тамтешні ринки.

– Це безпрецедентний крок для розвитку економіки України, яка значно ослаблена внаслідок російської агресії, – каже речниця Єврокомісії з питань сільського господарства й торгівлі Міріам Гарсія Феррер на брифінгу у Брюсселі. – Таким чином допоможемо подолати важку ситуацію, в якій опинилися українські виробники й експортери.

5 червня Болгарія, Північна Македонія та Чорногорія не дозволили прольоту літака глави російського МЗС Сергія Лаврова в Сербію. Ці три сусідні із Сербією країни входять до ЄС та НАТО. Повітряний простір закрили на підставі санкцій, запроваджених Європейським Союзом проти Сергія Лаврова й російського президента Володимира Путіна через вторг­нення в Україну. Лавров мусив скасувати дводенний візит у Сербію.

6 червня в Латвії заборонили трансляцію телеканалів із Росії. Це наслідок ухвалення закону, що не дозволяє реалізації продукції країни, яка загрожує незалежності та територіальній цілісності іншої держави. Заборона діятиме, доки Росія не припинить війни проти України й не поверне окупованого Криму.

Щоб регулярно читати всі матеріали журналу "Країна", оформіть передплату ОНЛАЙН. Також можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Вишиту сорочку Зеленського продали за 100 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути