середа, 22 травня 2013 15:49

Виховувати левів допомагають собаки

 

Дресирувальники 46-річні Вероніка та Олексій Пінко лежать на спині 6-річного лева Геркулеса під час атракціону "Африканські леви" у столичному цирку. Подружжя працює з цими тваринами 10 років. Мають сімох вихованців: Боніфація, Рема, Цезаря, Геркулеса, Алекса, Дуката й Пудинга

 

– Раніше разом із чоловіком були повітряними гімнастами, – розповідає Вероніка Пінко. – Але виступали в одній програмі з дресирувальниками левів і просто закохалися в цих тварин. Півтора року працювали асистентами, а потім купили перше левеня. Беремо їх у зоопарках. За одного платимо 20 тисяч гривень, але ніхто не може дати гарантії, що з левеняти виросте артист. Треба попрацювати з ним рік-півтора. Левів, які проявляють агресію, на манеж не виводимо. Віддаємо в зоопарки, але грошей нам не повертають.

Дорослий лев важить близько 200 кг. За день з'їдає 6 кг м'яса.

– Левенята живуть із нами в кімнаті, сплять на нашому ­ліжку. ­Виховувати їх допомагають собаки. Місячного Марсика наша ­собака сприйняла за своє дитинча – облизувала його й годувала молоком. ­Працюємо лише з самцями. Якщо леви почують запах самки, ­битимуться за неї до смерті.

Глядачів від левів захищає 4-метрова манежна сітка.

– Доки лев відчуває, що дресирувальник психологічно сильніший за нього, нападати не буде. Якщо ж кинеться, асистент направить на нього струмінь води з брандспойта. Інший асистент має довгу металеву палицю й пістолет із холостими набоями. Одного пострілу досить, щоб лев зупинився.

 

 

 

Зараз ви читаєте новину «Виховувати левів допомагають собаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути