Ексклюзиви
середа, 16 січня 2019 11:48

"Виблиснув і згасне. Модрич – гравець одного сезону"

Не вважаю Модрича найкращим гравцем року. Потужний виступ на Кубку світу – це ще не все. Тим паче і там Лука не був бездоганний. Єдина правда: для Хорватії, найбільшої несподіванки турніру, найзначущішою фігурою був її капітан. Проте Грізманн, Мбаппе також стали героями Кубка світу.

Окремо відзначу Мессі. Він переживає пік підйому, а ще й до того був найкращим гравцем на планеті. Проти Ліонеля тільки невдалий виступ збірної Аргентини. Саме Мессі мав би отримати "Золотий м'яч". Хоча зробити невелику перерву в домінації двох монстрів – Мессі й Роналду – непогано. Вони ж і за рік претендуватимуть на "Золотий м'яч". А Модрич надалі може бути яскравим гравцем, особливо якщо залишить "Реал", але ще раз приз не візьме. Зрештою, йому 33. Лука не настільки фізично феноменальний, як Кріштіану, аби виграти у природи.

Крім Мессі та Роналду, на "Золотий м'яч-2019" претендуватимуть Мбаппе, Сане, Неймар, Азар. Назвав би Грізманна, але манера гри "Атлетико" не сприяє здобуттю індивідуальних нагород.

Роберто МОРАЛЕС, 42 роки, футбольний телекоментатор

Чогось надзвичайного Лука Модрич торік не показав. Скоріше, отримав "Золотий м'яч" за сукупність досягнень збірної Хорватії та мадридського "Реалу".

Роналду з Мессі ще гратимуть довго, відповідно – будуть серед претендентів на нагороду. Футбол уміє дивувати. Ніхто не знає, що буде 2019-го. Більше шансів у креативних гравців. Із усіх футболістів, що грають, – це Вірджел ван Дейк. Його роль у "Ліверпулі" набагато більша, ніж просто провідний захисник. Нідерландець має лідерські якості, формує філософію команди Клоппа, яка може стати тріумфатором сезону.

Всеволод КЕВЛИЧ, 49 років, футбольний експерт

Не думаю, що Мессі чи Роналду здали позиції. Просто на Кубку світу Модрич закохав у себе журналістів. Фахівці й самі гравці не були в захваті від його гри. Це відчувалося в численних інтерв'ю. Лука – типовий гравець одного сезону. Виблиснув і згасне. Як у нас було з Блохіним і Бєлановим.

Мессі й Роналду можуть спокійно спати найближчі рік-два. Так, вони невдало виступили на Кубку світу, але ці хлопці щосили тягли свої клуби. І коли пішов Роналду, "Реал" із Модричем навіть близько не нагадує ту команду, яка тричі поспіль вигравала Лігу чемпіонів.

Атакувальна трійця "Ліверпуля" – Мане, Салах, Фірміно – вражає. Але це не ті хлопці, які можуть виграти "Золотий м'яч". Тут треба харизма. Роналду теж грав у колективний футбол у "Манчестер Юнайтед", але не втрачав власної ігрової привабливості.

Олег ФЕДОРЧУК, 57 років, футбольний тренер

Не стільки Модрич виграв, скільки Мессі й Роналду набридли всім за 10 років.

Сергій НАГОРНЯК, 47 років, колишній футболіст збірної України

Зараз ви читаєте новину «"Виблиснув і згасне. Модрич – гравець одного сезону"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути