вівторок, 30 травня 2017 20:51

Верховна Рада визнала аліменти власністю дітей

Неділя, 21 травня, 16:30

У Львові починається злива зі шквальним вітром. За 6 годин випадає 23 міліметрів опадів – третина місячної норми. Вода заливає вулиці, двори, утворює калюжі глибиною 30 сантиметрів. Автомобілі зупиняються в заторах. Громадський транспорт не ходить, на зупинках стоять черги. У багатьох будинках зникає світло.

Вода розносить містом сміття з контейнерів. Непотріб не вивозять зі спальних районів Львова понад місяць. Усюди валяються пляшки, обгортки, гнилі овочі і фрукти.

37-річний Анатолій Олешко виходить із "Жигулів".

– Щойно виїхав, колеса зникли під водою. У салон набігла вода, – каже. – У сусіда квартира в напівпідвалі австрійського будинку. Вода стоїть на рівні шибки. А вони дім лише недавно поштукатурили. Усе відпало.

Такого не було б, якби у місті доглядали за зливними колекторами, пишуть львів'яни у Facebook.

"Зливні мережі не чистять десятиліттями. Аби зекономити під час ремонту, водостоки і каналізацію з'єднують. Ніхто нічого не контролює. У результаті стоїть сморід", – пише користувач, який підписується Любомир Кит.

69 населених пунктів у 11 районах Львівщини зливи з грозами залишають без струму. Світло відновлюють за добу.

Автор: REUTERS
  Бої подушками пройшли на столичній Поштовій площі 20 травня. Близько півтори сотні чоловіків і жінок били одне одного подушками й обсипали пір’ям. Наприкінці провели поєдинки сам на сам. Переможці отримали грамоти. По завершенню флешмобу учасники прибрали за собою
Бої подушками пройшли на столичній Поштовій площі 20 травня. Близько півтори сотні чоловіків і жінок били одне одного подушками й обсипали пір’ям. Наприкінці провели поєдинки сам на сам. Переможці отримали грамоти. По завершенню флешмобу учасники прибрали за собою

А в цей час:

– Повезло тобі, що я добрий. Якби хто інший попався твоїм псам, платив би до кінця життя, – каже харків'янин 32-річний Ігор Жельченко сусідові Романові, 35 років.

Забирає у нього $300. Роман платить, бо напередодні дві його німецькі вівчарки накинулися на Ігоря.

– Йшов додому з роботи. У Романа були відкриті ворота, звідти вибігли собаки й кинулися на мене. Покусали за руки й ноги, – розповідає Ігор. – Добре, що Роман швидко забрав їх. Він працював кінологом, уміє тренувати собак. Просив не звертатися у поліцію чи лікарню. Злякався, що про нього піде погана слава як про спеціаліста.

Полтавка 26-річна Інна Матвієнко збирає біля під'їзду п'ятиповерхівки уламки ноутбука. Комп'ютер із четвертого поверху викинув її хлопець Ілля, 25 років. Запідозрив, що Інна знайомиться в інтернеті з іншими чоловіками.

– Зранку поїхала до матері і забула вийти із Facebook та кількох інтернет-чатів. Ілля почав ритися в повідомленнях. Побачив, що багато чоловіків слали мені листи з проханням познайомитися, – говорить Інна. – Я всім відмовляла. Пояснювала, що маю хлопця. Але до цього місця Ілля не дійшов, бо влаштував скандал. Безупину півгодини кричав і бив кулаком по столу. Пояснень чути не хотів. Потім схопив комп'ютер і кинув у вікно. З Іллею живемо разом рік, планували одружитися. Тепер не хочу.

– Ще раз рот відкриєш – пожалієш, що на світ народився! – кричить 34-річний Сергій Івашків із Дніпра на сусіда Василя, 44 роки.

Б'є його у плече. Василь тікає, закривається у власній квартирі

– Вася – алкоголік. П'є щодня і багато. Живе з матір'ю. Коли вона бачить, як відкорковує пляшку горілки – забирає телевізор і кудись з ним іде. Боїться, що син проп'є, – говорить Сергій. – Василь сьогодні забагато прийняв. Вирішив, що його мама принесла телевізор мені. Подзвонив у двері і почав "наїжджати". Матюкався, погрожував, намагався вдарити.

19 000 000 доларів заблокували на рахунках бойовиків ДНР і ЛНР українські хакери. Перекрили доступ до 445 рахунків

136 000 українців, яких можна було врятувати, помирають щороку. Близько семи тисяч гинуть від інфекційних захворювань, які успішно лікують у розвинених країнах

  Верховна Рада скасувала ”закон Савченко”, за яким проведений у слідчому ізоляторі день зараховувався за два у в’язниці. Закон діяв від грудня 2015-го, із тюрем вийшли майже 10 тисяч ув’язнених.  ”Для одних час біжить, для других тягнеться, а з третіми грає в піжмурки”, – натякає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Верховна Рада скасувала ”закон Савченко”, за яким проведений у слідчому ізоляторі день зараховувався за два у в’язниці. Закон діяв від грудня 2015-го, із тюрем вийшли майже 10 тисяч ув’язнених. ”Для одних час біжить, для других тягнеться, а з третіми грає в піжмурки”, – натякає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

З усіма своїми трьома чоловіками знайомилася в соцмережах. Із двома першими – у "ВКонтакте". З ними сумарно прожила три роки. Перший бився, другий усі гроші спускав на алкоголь і друзів. Із третім зійшлася завдяки Facebook. Разом п'ятий рік, маємо двох дітей. Я – щаслива.

Ілона СОБКО

Сусід знизу тричі вистрілив у мене з пневматичного пістолета. Був переконаний, що ночами я спеціально гупаю у підлогу, щоб він із дружиною не заснув. Я тиждень ходив з величезними синцями на животі й руках. За кілька днів сусід дізнався, що у стіни гупала психічно хвора пенсіонерка з його поверху. Прибіг вибачатися. Дав пістолет, аби я так само стрельнув у нього. Я відмовився, але зброю йому не повернув.

Артем СКОРОХОД

Біля дому з друзями зустріли чоловіка у футболці з гербом РФ. Попросили зняти. Він послав нас. Прийшлося заламати його, стягнути футболку й підпалити. Чоловік сипав прокльонами, кидався на нас. Коли почув, як викликаємо поліцію, бо виявили сепаратиста, – втік.

Михайло М'ЯКУШКО

Україна і Китай домовилися про спільне будівництво мосту біля Кременчука на Полтавщині та реконструкцію Шулявського ­шляхопроводу в Києві. Вартість робіт – понад 10,5 млрд грн.

Виготовлену 1730 року скрипку вилучили прикордонники в 40-річного українця. Автомобілем ВАЗ їхав до окупованого Донецька. Припускають, скрипку виготовив італійський майстер Антоніо Страдіварі, який жив у XVI ст. Вартість його інструментів починається від 15 млн грн.

Пам'ятник гетьману Богдану Хмельницькому в Чернігові розвернуть спиною до Москви. Монумент встановили у 1950-х.

Героєм України посмертно став кримський татарин Решат Ахметов. У березні 2014-го він виходив на мітинги проти окупації Криму. Тоді його викрали. За два тижні знайшли закатованим.

Верховна Рада визнала аліменти власністю дітей, на яких вони виплачуються. Дорослим заборонили використовувати ці кошти на цілі, які суперечать інтересам дитини. Також непов­нолітній має право отримувати аліментні гроші й витрачати на свої потреби.

"Багато чую, що нові санкції змусять українських інтернет-­користувачів перебудовувати звичний побут. Можу за них порадіти. Бо будь-яка війна – це вихід із зони комфорту. І якщо цифрова продукція агресора – це усе, чим вам доводиться жертвувати, то ви – щаслива людина. У багатьох ситуація значно складніша. Поспілкуйтеся з переселенцями", –

Павло КАЗАРІН, публіцист

"У польській свідомості українці – хороші іммігранти. Білі й не мусульмани. Певні претензії до них є, але загальний настрій у Польщі доволі проукраїнський. Так само і Україна ставиться позитивно до поляків", –

Яцек ДЕНЕЛЬ, польський письменник

Демократія у Великій Британії діяла навіть в умовах війни

У роки Другої світової в Британії ­з'явилося Мі­ністерство економічної війни. Воно мало створювати перешкоди для індустрії країн – членів "Вісі" – Німеччини, Італії, Японії. Міністерство обмежило діяльність британських компаній, у країні запровадили жорстку цензуру. Водночас працювала антинацистська пропаганда, наголос робили на британський патріотизм. Був заарештований лідер місцевого союзу фашистів Освальд Мослі, а потім усю фашистську організацію оголосили поза законом. Але демократія в Британії діяла навіть в умовах війни.

Олег БЄЛОКОЛОС, дипломат

Україна має допомогти кримським татарам відновити свою державність

Кримські татари створили на півострові державу тоді, коли багато європейських націй не могли навіть мріяти про це.

Російська імперія не просто окупувала Крим. Вона витіснила звідти його народ. Сталін лише завершив те, що почали російські імператори. В окупованому Криму татарам не залишитися національною більшістю. Але це не означає, що він перестав бути їхньою батьківщиною, і вони повинні відмовитися від мрії про державність. Просто вона має будуватися за підтримки української держави і українського народу.

Віталій ПОРТНІКОВ, публіцист

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам'яталися у попередньому номері "Країни"

Винна банкові 55 тис. грн. Колектори знайшли школу, де вчиться моя 10-річна донька. Перестрівають її і кажуть передати мамі, що не відчепляться. Дитина боїться вийти з квартири.

Іванна, Харків

 

Зустрічалася з хлопцем два роки. Після заручин у двері подзвонила молода жінка з немовлям. Сказала, що теж збирається вийти заміж за мого нареченого. Розбила хлопцеві тарілку об голову і вигнала разом із коханкою.

Світлана, 28 років

Знайома видалила всі сторінки в соц­мережах. Тепер має багато вільного часу. Вирішила здобути другу вищу освіту, подала заявку на аспірантуру.

Артем, 27 років, Полтава

Три роки тому в Єгипті побився з двома росіянами, які зняли з балкона мого номера український прапор. На допомогу мені кинулися троє єгиптян. Після бійки пояснили, що росіян ненавидять за наглість і хамство. Між собою називають їх свинями.

Віталій, 36 років, Харків

Те, що долар підскочить до 30 гривень, знайомий зрозумів ще як тільки почався Майдан. Звільнився з обласної адміністрації, де працював заступником губернатора. Продав бізнес і переїхав у Чорногорію. Людина, яка викупила його підприємства, розорилася.

Сергій, 42 роки

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада визнала аліменти власністю дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути