четвер, 26 серпня 2010 10:19

Валерій Кришень поїде навколо світу у вишиванці

20 серпня 13.55


27-річний полтавець Валерій Кришень одягає шолом із написом "третя група крові, мінусовий резус-фактор" і сідає на свій мотоцикл Honda . До заднього сидіння причеплений прапор України. Валерій зі столичної Контрактової площі в навколосвітню подорож.

За 240 днів хоче проїхати Росією, Казахстаном, Монголією, Південною Кореєю, США, Мексикою, Гватемалою, Сальвадором, Нікарагуа, Коста-Рікою, Панамою, Колумбією, Еквадором, Перу, Чилі, Аргентиною, Бразилією, Парагваєм і країнами Європи. У Парижі хоче освідчитися коханій. Проводжають зо два десятки байкерів.

- Заїду на Полтавщину до мами, візьму вишиванку, буду їхати в ній, - каже Валерій Кришень, одягнений у комбінезон зі шкіряними вставками. -Узяв змінні шини, дві каністри води, спальний мішок, килимок, 5 тисяч доларів.


А в цей час:


Біля кас львівського стадіону "Україна" вишиковується черга з двох сотень людей. Хочуть придбати квитки на матч Ліги Європи місцевих "Карпат" із турецьким клубом "Галатасарай". Гра відбудеться за тиждень. Напередодні в Стамбулі команди зіграли внічию 2:2. Квитки коштують від 40 до 500 грн.

- Не хотів іти - шкода грошей за те позорище. Думав, і так програють. А вчора подивився по телевізору матч у Стамбулі - то не така в нас і погана команда, - міркує вусатий уболівальник років із 50. - Будемо битися. Прогнозую, виграємо 1:0. Гол заб'ємо на останніх хвилинах після контратаки. Бо туркам потрібна тільки перемога, от вони й поженуть уперед.


У полтавському мікрорайоні Крутий Берег стоїть накритий брезентом сарай 70-річної Надії Пашко. Близько третьої ночі на його дах заскочив на швидкості чорний Mercedes. Водій зник одразу ж, познімавши номери з авто. До обіду на машину дивилися всі місцеві. Потім приїхав кран від футбольного клубу "Ворскла" й зняв автівку. База клубу розташована поряд. Кажуть, Mercedes належить 24-річному гравцю Денисові Кулакову. Господарка говорить неохоче. Розповідає, що приїжджали якісь люди й пообіцяли відремонтувати будівлю в неділю.


У місті Семенівка Чернігівської області палає кухня в квартирі N10 на вул. Новій, 1-В. 10 хв. тому там загорівся холодильник. Вогонь перекинувся на стіл та кухонні шафи. Пожежу побачили сусіди. Власники квартири 57-річний Павло Кекух та 34-річна дружина Тамара були на роботі. Два дні тому закінчили в помешканні ремонт.

- Реле якесь перегоріло в холодильнику. Все чорне. Підлога згоріла. Пожежа на кухні, речі в шафах теж чорні. Знову треба буде ремонт робити. І в під'їзді воняє, - каже Тамара.


У Мелітополі скасовують урочистості до Дня Незалежності. У місті приспущені прапори з траурними стрічками. Вранці в Запорізькій обласній клінічній лікарні помер 37-річний мер Дмитро Сичов. Міській голова 4 серпня потрапив у ДТП неподалік села Григорівка Запорізького району. Volkswagen Passat, в якому їхав Сичов, урізався в МАЗ-504 з напівпричепом, потім у легковик ударили ще дві машини: Mitsubishi та Lanos. Два тижні лікарі рятували життя чиновника. Поховали Дмитро Сичова 22 серпня, попрощатись прийшли дві тисячі мелітопольців.


Що робили в міліції минулого тижня


19 серпня з вікна кабінету начальника Суворовського райвідділу міліції Херсонської області вистрибнув 27-річний місцевий житель. У квітні він підпалив оселю своєї бабусі. Жінка залишилася жива, а проти онука порушили кримінальну справу. Відтоді він перебуває в розшуку. До відділку прийшов добровільно. У міліції кажуть, чоловік попросився до туалету. Побачив, що двері начальника відчинені, відштовхнув охоронця й вистрибнув. У лікарні в нього виявили черепно-мозкову травму й забій черевної порожнини.

Минулого тижня стало відомо, що 11-го червня повісився 34-річний Валерій Кисіль, житель міста Корюківка на Чернігівщині. 1 червня міліціонери забрали його силоміць із дому. 10 діб тримали в СІЗО в селищі Сосниця. Не допускали адвоката і дружину, не дозволяли передати одяг, їжу, навіть не пояснили, на якій підставі утримують. Адвокат Олександр Заголець каже, що наодинці Валерій йому поскаржився: його б'ють, натягують на голову поліетиленові пакети й погрожують розправою над родиною. Змушували зізнатися у кількох крадіжках у приватних магазинах. Валерія Кисіля забрали рідні із СІЗО 10 червня.
- Він був у шоковому стані, побитий і постійно чогось боявся. Не міг спати, ходив по дому й казав, що по нього приїдуть "соснівські", його вб'ють, а сім'ю заріжуть. Зранку, 11 червня, 4-річна донька і старший син знайшли батька повішеним у сараї. У кишені Валерія була записка: "Я все зробив сам. Поцілуйте дітей", - каже вдова Ганна Кисіль. - Найгірше, що його діти знайшли. Тепер вони про це ніколи не забудуть.
У прокуратурі порушувати кримінальну справу відмовилися.


КОРОТКО
Орденом князя Ярослава Мудрого п'ятого ступеня нагородив Віктор Янукович народних депутатів із Партії регіонів Ріната Ахметова, Олександра Єфремова й керівника Одеської єпархії митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела. В указі на президентському сайті пояснюють: "За значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний і культурний розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю та з нагоди 19-ї річниці незалежності".

21 серпня військова прокуратура затримала 54-річного Валерія Іващенка, який у 2009-2010 роках виконував обов'язки міністра оборони України. Його звинувачують у незаконному продажі Феодосійського судномеханічного заводу.

Минулої суботи в Дніпропетровську біля Монастирського острова на Дніпрі прогулянковий теплохід врізався в залізобетонну опору мосту. 53-річний капітан-механік був п'яний. Ніхто з 15 пасажирів не постраждав. Дно теплохода пробите.

31-річний Микола Коровіцин, син заступника глави адміністрації президента Ганни Герман, загубив посвідчення заступника міністра з надзвичайних ситуацій.

Природний заповідник Асканія-Нова на Херсонщині безкоштовно віддасть двом російських зоопаркам самця кулана туркменського, дві антилопи канна і двох самиць бізона американського.

У новому підручнику з історії для п'ятого класу не буде згадування про помаранчеву революцію. Про це повідомив директор Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Олександр Удод. На його думку, у вступному курсі до історії не має бути зайвої політизації. Про Майдан 2004-го школярам розкажуть у 11-му класі.

Півострів Крим незабаром може відокремитися від материкової України й перетворитися на острів. За рахунок танення льодовиків рівень моря зросте на понад 50 см. Про це заявив керівник Гідрометцентру Микола Кульбіда.

23 серпня у сквері навпроти столичного кінотеатру "Україна" на вул. Городецького з'явилася скульптура "Зірка бажань". Металеву кулю вагою понад тонну обліпили з усіх боків жіночими трусиками та бюстгальтерами - також металевими. Автор ідеї скульптор 35-річний Володимир Білоконь.




ЦИФРА
2 764 200
стільки корів в Україні станом на 1 серпня нарахував Держкомстатистики

1700
пов'язаних із хабарництвом злочинів зафіксовано в Україні з початку року. Загальна сума задокументованих хабарів становить понад 27,7 млн грн, а середня сума одного - майже 24 тис. грн. Про це повідомив начальник департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України Валерій Коряк

1/3
лікарських засобів, що потрапляють на прилавки аптек, - фальсифіковані, за словами голови парламентського Комітету з питань охорони здоров'я Тетяни Бехтєєвої

4100 грн
витратив Віктор Янукович на сувеніри на Сорочинському ярмарку. Президент не торгувався, розплачувався за нього помічник. Янукович придбав вишиванку, керамічну статуетку, картину з бурштину, хліб, 3 кг ковбаси й дубову діжку для засолу огірків

$15 тис.
просили за немовля громадянки України 38-річна Світлана Образкова та її знайома 35-річна Наталя Коваленко. Вони намагалися продати в Москві новонароджену дочку Світлани. Обох затримали.



АНЕКДОТИ
Торговець на Сорочинському ярмарку каже іншому:
- Стільки народу, а ніхто нічого не купує.
- Звичайно, це ж охорона Януковича.

- Слухав по "Інтеру" гімн різними мовами?
- Слухав. Та для повноти не вистачає ще одного варіанту.
-Якого?
-Виконання гімну мовою Азарова.

Нарешті народ повірив президенту: кількість скарг, спрямованих Януковичу, перевищила кількість населення України.




ЦИТАТА
"Ви платите 50 гривень за те, що в ринкових умовах коштує 500. Лікар бере гроші, тому що йому їсти нема за що. Цю проблему вирішить тільки страхова медицина"
Зиновій МИТНИК, міністр охорони здоров'я, про хабарництво лікарів

 

Зараз ви читаєте новину «Валерій Кришень поїде навколо світу у вишиванці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути