четвер, 17 червня 2021 09:49

Уряд скасував автоматичне переведення пенсій на банківські картки

Понеділок, 7 червня, 08:32

Двоє рятувальників поправляють шланг, яким відкачують воду з дороги в каналізацію на пров. Гагринському в Дніпрі. Вода піднялася на кілька десятків сантиметрів.

На початку червня місто потерпало від дощів. Вийшла з берегів річка Гнила Киш. Через забиті сміттям зливні мережі вода підтопила кілька сотень будинків на дев'яти вулицях Амур-Нижньодніпровського району. Піднялася на 30–40 см. Одні люди збирали речі та виїжджали до родичів. Інші – виносили воду відрами й викликали рятувальників.

Частково постраждали й жителі Центрального й Індустріального районів.

– Майже усе в хаті зіпсоване – меблі, пилосос, холодильник. Одяг і взуття плавали кімнатою. Шпалери розмокли й відклеїлися. У дворі води стоїть сантиметрів 20. Ходимо в гумових чоботях, – каже дніпрянка Ольга Бакай, 45 років. – Не уявляю, як це переживуть літні. Рятувальники відкачують воду, але в хатах все замулене. Треба робити ремонт. Про городину нічого й казати – все змило.

– У нас із дружиною в нижніх полицях шафи лежали закордонні паспорти, – розповідає дніпровець Олексій, 34 роки. – Як почало затікати в дім, забули їх вийняти. Згадали, як усе кругом плавало. Частина сторінок зіпсувалася. Мали у вівторок летіти в Єгипет. Тепер усе зсувається. Треба відновити документи.

На 7 червня підтопленими лишалися 55 дворів і 26 будинків. Із річки комунальники вивезли 18 вантажівок мулу та сміття

Автор: УНІАН
  Учасники Всеукраїнського велодня зібралися на Софійській площі в Києві 5 червня. Проїхали центральними вулицями міста до парку Муромець, де проводили конкурси, змагання, розігрували лотереї. Акцію проводять останні 15 років
Учасники Всеукраїнського велодня зібралися на Софійській площі в Києві 5 червня. Проїхали центральними вулицями міста до парку Муромець, де проводили конкурси, змагання, розігрували лотереї. Акцію проводять останні 15 років

А в цей час:

29-річний Максим Давидюк із товаришем виносять ванну з під'їзду багатоповерхівки в місті Ірпінь на Київщині. Ставлять у вантажівку поряд із матрацом, раковиною та посудомийкою.

Максим вивозить речі з квартири колишньої дівчини Валерії Приймачко, 24 роки.

– Жили два роки. Хотіли у вересні розписатися, – каже. – Її батько купив житло, а я зробив ремонт. За ванну-джакузі віддав 30 тисяч гривень, за техніку – 52 тисячі. Кухню замовили дорогу. А Лєра заявила, що покохала тренера з йоги. Думав, збожеволію. Знову почав курити. Вона сподівалася, що зберу валізу – й на вихід. А я зібрав усе, що купував. Навіть ламінат, який не встигли постелити у спальні.

Двоє вантажників зносять холодильник, пральну машинку. Максим забирає робота-пилососа й кавоварку. Кричить товаришеві, щоб зносив гральну приставку.

Валерія погрожує викликати поліцію.

– Викликай. У мене на все є чеки, – відповідає Максим.

– Я адвокат колишнього чоловіка. Він заповів вам квартиру на Пасічній і BMW, – львів'янин 48-річний Олег Скиба дзвонить Ользі Ковальчук, 48 років.

2017-го вона розлучилася з Дмитром Мартинюком. Побрався з молодшою на 20 років жінкою. Помер після операції на серці в травні.

– Не знала, що Діма помер. На похорон не звали, – каже Ольга. – Розійшлися, як друзі. Його будівельний бізнес пішов угору. Мав багато планів. Лікарі давали добрі прогнози на операцію. Але перед нею захворів на коронавірус. Той ударив по нирках.

Спільних дітей пара не мала.

– Він виховував мого сина від першого шлюбу, який у червні одружиться. Хотів привести жінку до нас. Тепер матимуть окреме житло.

Через адвоката дізнається, де поховали Дмитра. Везе на могилу вінок із білих троянд.

  Відео з п’яним священником Російської православної церкви в Україні Василем Савкою виклали в інтернеті на початку червня. Батюшку затримали патрульні на Буковині за нетверезе водіння. Він лаяв правоохоронців і принижував українців. Савка – настоятель храму Архангелів Михаїла та Гавриїла в селі Балківці Чернівецької області. ”Якщо наступають на ногу – чому починає свербіти язик?” – дивується художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Відео з п’яним священником Російської православної церкви в Україні Василем Савкою виклали в інтернеті на початку червня. Батюшку затримали патрульні на Буковині за нетверезе водіння. Він лаяв правоохоронців і принижував українців. Савка – настоятель храму Архангелів Михаїла та Гавриїла в селі Балківці Чернівецької області. ”Якщо наступають на ногу – чому починає свербіти язик?” – дивується художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

"Білорусь заявила про інтеграцію з Росією. Тішаться, що будуватимуть "єдиний економічний простір". А там і до "спільного політичного" недалеко. Мінськ уже запросив російських військових на український кордон. Пропонують створювати розвідувальні пункти "для виконання спільних завдань". Уявляєте, які це завдання? Наш кордон із РФ стає на тисячу кілометрів більший. Маємо бути готові боронитися", –

Зоя КАЗАНЖИ, журналістка

Путін проговорився

На Петербурзькому міжнародному економічному форумі Путін повідомив про "успішне завершення укладання першої нитки газопроводу "Північний потік-2". Пообіцяв за півтора-два місяці закінчити і другу.

Російський президент упевнений, що американські санкції та німецька опозиція проєкт не зупинять. Можу передбачити, що він скаже керівництву України: "Думаєте, ми повинні годувати всіх?"

Однак у своєму виступі Путін проговорився. Сказав, що "є можливість завантажувати українську газотранспортну систему й далі. Але не "задля утримання армії, а для підняття економіки". Кремль готовий зберегти за нами транзитний статус, якщо зможе впливати на внутрішню політику України. Хочете грошей від перекачування газу – відмовляйтеся від опору і приймайте те, що вам скаже РФ.

Заради цього й починалося будівництво обхідних газогонів. Не для отримання додаткового прибутку, а заради політичного й економічного тиску на Україну. Газопровід недобудований, а Путін вже висуває нам вимоги. Можна уявити, як зміниться його тон після завершення проєкту.

Віталій ПОРТНИКОВ, публіцист

Україна отримала дипломатичного ляпаса

США відмовилися від зустрічі Бай­дена та Зеленського до перемовин із Путіним. Рішення ухвалили після історії з Нафтогазом.

Це було очевидно – того ж дня, коли по-шахрайськи була зруйнована реформа корпоративного управління підприємством (28 квітня Кабмін розпустив наглядову раду Нафтогазу та звільнив голову правління Андрія Коболєва. На його місце поставили виконувача обов'язків міністра енергетики Юрія Вітренка. – Країна). Всі почали говорити, що це коштуватиме нам підтримки партнерів. Бо США щільно залучені в історію з Нафтогазом. Натомість Україна вслід заявила держсекретареві Блінкену, що нікому нічого не винна.

Потім було зняття санкцій за "Північний Потік-2" і відмова від зустрічі із Зеленським. Це дипломатичний ляпас. Він має дати зрозуміти: наша влада помиляється, коли думає, що підтримка буде в будь-якому випадку. Україна – не пуп землі. В адміністрації Байдена є безліч пріоритетів. І щоб потрапити на радари, треба вистрибувати зі штанів.

Поки що є небезпечна ілюзія, що зможемо "пропетляти" без підтримки. Заснована на запасі міцності від зроблених реформ і сприятливій ситуації на зовнішніх ринках. Але рано чи пізно кулі закінчаться. І тоді принесуть рахунки. Краще в цей момент мати плече, на яке можна спертися. Бо Путін нікуди не дінеться.

Сергій ФУРСА, інвестиційний банкір

1 738 119 разів із 1 червня 2020-го до 1 червня цьогоріч притягували до відповідальності водіїв, які порушували правила дорожнього руху та потрапляли на камери фото- і відеофіксації. Сплатили майже 260 млн грн штрафів, повідомляють у Департаменті патрульної поліції

На заробітках у Польщі місяць зустрічалася з білорусом. Повернулася в Україну вагітна. Хлопець зрадів. Обіцяв переїхати до мене. Батьки почали готуватися до весілля – забронювали ресторан, купили сукню. Але до розпису справа не дійшла. Хлопець зник.

Ірина ЛИТВИНЕНКО

Зробив дівчині пропозицію після двох років стосунків. Погодилася моментально. Домовилися по-тихому розписатися й одразу полетіти на два тижні в Туреччину. За чотири дні до весілля, написала есемеску: "Зустріла колишнього і зрозуміла, що кохаю. Пробач і не дзвони".

Ігор МИХАЙЛЕНКО

17-річна донька ввечері прибігла в сльозах: "Дядько Сашко напився і приставав біля під'їзду". Спустився на вулицю, а сусід зі знайомим п'є горілку на лавці. Схопив пляшку і вилив йому на голову, дав по морді. За кілька днів він прийшов із тортом і шампанським: "Тільки зрозумів, за що мене влупив. Простіть".

Віталій ШАЙДЮК

Майже 2 тис. абітурієнтів з анексованого Криму й окупованих районів Донбасу вступили торік в українські університети, каже міністр освіти та науки Сергій Шкарлет. Подавати заявки цьогоріч мають через центри "Крим-Україна" та "Донбас-Україна". Працюють із 7 червня.

Туреччина змінила правила в'їзду для українців. По прильоту повинні надавати негативний тест на ковід, свідоцтво про повну вакцинацію чи довідку про перенесений коронавірус за останні пів року. До цього три тижні українців впускали без обмежень.

Із 1 січня 2022-го в Україні заборонять тонкі пластикові пакети. Такі є на касах у супермаркетах. За безкоштовну роздачу Держпродспоживслужба штрафуватиме на суму від 1,7 до 3,4 тис. грн. За повторне порушення – до 8,5 тис. За продаж уперше стягуватимуть від 3,4 до 8,5 тис. грн, повторно – до 34 тис.

16% території України займають ліси. За європейськими стандартами, насадження мають покривати 20% площі, кажуть у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів.

Володимир Зеленський підписав указ про створення президентського університету майбутнього. Навчатимуться найкращі абітурієнти на спеціалістів із кібербезпеки, нанотехнологій, біотехнологій, штучного інтелекту, аерокосмічних галузей. Вуз мають звести за три роки. На це з бюджету виділять близько 7,2 млрд грн.

Уряд скасував автоматичне переведення пенсій на банківські картки з 1 вересня. Бо в країні бракує банкоматів, заявили в Кабміні. Виплати доставлятимуть працівники Укрпошти.

 

Чоловік побачив, як сусід на вулиці б'є дружину. Побіг її рятувати. Кинув дядька на землю, скрутив. Тримав, доки той заспокоївся. Наступного дня постраждала прийшла до нас додому: "Гадюки смердючі! Через вас мій Вітя пішов із дому!"

Ольга, 32 роки, Полтава

Подруга відправила сина вчитися за кордон: "Там освіта краща і працювати вигідніше". У хлопця почалася депресія, бо не зміг знайти друзів. Підсів на наркотики. Нещодавно повернувся в Україну. Лікується.

Тетяна КОВАЛЬКОВА, 40 років, Хмельницький

Баба нічого з хати не викидала. В кімнатах була купа мотлоху. Взялася розгрібати після її смерті. Знайшла колекцію давніх монет. Продала за солідну суму. Вистачило на ремонт квартири й машину.

Вероніка ОБЕРЕНЕЦЬ, 30 років, Ужгород

Із дружиною шість років тому подорожували Бразилією. Ночували в дерев'яному будиночку в джунглях. Серед ночі прокинулися від страшних звуків за вікном – щось гарчало, скавучало, кричало. До ранку боялися поворухнутися. Потім прийшов адміністратор: "Може, ягуар забрів. Нічого страшного".

Сергій ІВЧЕНКО, 39 років, Харків

Зараз ви читаєте новину «Уряд скасував автоматичне переведення пенсій на банківські картки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути