Ексклюзиви
четвер, 07 грудня 2017 18:50

Укртелеком скасовує передачі телеграм із 1 березня наступного року

 

Неділя, 26 листопада, 20:01

Двоє покупців магазину "Святковий" в Оболонському районі Києва затримують 14-річного Богдана Попова, сина нардепа від "Радикальної партії" Ігоря Попова, 45 років. Підліток із на рік старшим товаришем намагався пограбувати крамницю.

Обидва були в балаклавах. Погрожували пістолетом продавщиці. Забрали дві

з половиною тисячі гривень. Напарник Богдана відбився від покупців, які намагалися затримати його, і вибіг із магазину з грошима.

Автор: фото: Сергій Старостенко
  Вегетаріанський торт вагою 1962 кілограми спекли в Києві на фестивалі-виставці здорового способу життя, що проходила 26 листопада. У довжину має вісім метрів, завширшки – три. Один метр торта кондитери зробили без яєць, молока й меду. Бісквіти змастили смородиновим сиропом. Решта виробу просочена яблучно-вишневим джемом. Торт вкритий вершками. Прикрашений яблуками й виноградом
Вегетаріанський торт вагою 1962 кілограми спекли в Києві на фестивалі-виставці здорового способу життя, що проходила 26 листопада. У довжину має вісім метрів, завширшки – три. Один метр торта кондитери зробили без яєць, молока й меду. Бісквіти змастили смородиновим сиропом. Решта виробу просочена яблучно-вишневим джемом. Торт вкритий вершками. Прикрашений яблуками й виноградом

– Усе сталося за кілька секунд. Забігли, пригрозили. Напарниця не хотіла гроші давати, то в неї кинули печивом, штовхали, – говорить продавщиця Олена. Прізвища не називає. – Покупці одного затримали, зняли балаклаву. Ми його ніколи не бачили.

До крамниці прибув поліцейський патруль. За 20 хвилин зловили другого нападника.

"У мене в сім'ї – біда. Син потрапив у погану компанію і вчинив серйозне правопорушення. Це – моя вина, що недостатньо часу приділяв його вихованню. Не догледів, не попередив. Слава Богу, всі живі. Винні понесуть відповідальність без жодних виключень. Це стане уроком і сину, й мені", – написав Ігор Попов у Facebook.

 

Богдан – його єдина дитина. Навчається в дев'ятому класі столичної гімназії №143.

Проблем із законом в обох підлітків раніше не було

А в цей час:

– Звідки у вас руки ростуть, придурки? – кричить на двох вантажників киянин Сергій Вовченко, 34 роки. Чоловіки піднімали на третій поверх будинку плазмовий телевізор LG. Упустили.

Сергій розпаковує коробку, дістає телевізор. У куті екрана помічає тріщину.

– Так діло не піде. Везіть назад. Дзвонитиму в магазин розбиратися.

Чоловіки кладуть техніку в машину. Їдуть.

– Місяць тому зламався старий телевізор. Вирішив не ремонтувати, а купити сучасніший. Дружина підтримала, – розповідає Сергій. – Почитав в інтернеті про розпродажі в "чорну п'ятницю" 24 листопада. На цей телевізор 5 тисяч знижки давали. Замовив. Сказали, безкоштовно доставлять у неділю. Купив вино, запекли рибу. Думали посидіти ввечері, кіно подивитися.

Сергій телефонує в магазин. Там обіцяють замінити пошкоджену плазму.

Дніпрянин 19-річний Володимир Срібний викидає всі речі з шафи в кімнаті батьків. Шукає відкладені ними 11 тис. грн. Гроші зникли після вечірки, яку хлопець організував удома.

– Мати з батьком поїхали до родичів у Запоріжжя. Вчора вирішив увечері посидіти з друзями. Прийшли з десять людей, – говорить Володимир. – Частина пішли ще вночі. Інші – вранці, коли помогли прибрати. Я ліг спати. Ввечері прокинувся. Хотів сходити в супермаркет купити м'яса на вечерю. Мав своїх 500 гривень. Вирішив їх розміняти на дрібні купюри, то й поліз до батьків у схованку в шафі. А там нічого немає. Не знаю, на кого й думати.

Хлопець обдзвонює усіх друзів. Запитує про гроші. Усі відповідають, що нічого не бачили. Вранці наступного дня Володимир ­зізнається батькам, що 11 тис. грн пропали. Вони вимагають зібрати всю компанію для розмови. Інакше подадуть заяву в поліцію.

– Не роби цього! В нас нічого не було! – харків'янка 28-річна Вікторія Мироненко просить чоловіка Віталія, 27 років. Він замкнувся у спальні. Перед цим напився й пообіцяв покінчити з собою, бо запідозрив дружину у зраді.

– Мені в друзі у Skype додався хлопець із Шотландії. Спілкувалася з ним, аби підтягнути свою англійську, – каже Вікторія. – Переважно розмовляли про події в Україні, кіно. А на днях шотландець заявив, що закохався в мене. Прислав своє оголене фото. Написала, що він – ідіот. Чоловік сьогодні взяв планшет і заліз у мій Skype. Побачив переписку й фото. Думає, хочу йому зрадити. Ледь не залпом випив пляшку горілки. Замкнувся в кімнаті. Кричав звідти, що повіситься.

Вікторія дзвонить двоюрідному братові. Він приїжджає і ломом зриває замок на дверях у спальню. Віталій спить на ліжку.

У нас немає сил відірвати Білорусь від Росії

Білорусь страшна тим, що не може перешкодити російським спецслужбам робити все, що їм заманеться. Майже повністю віддала свою територію для їхньої діяльності. Ця держава зараз є недружньою щодо України. Вона становить загрозу – як для нашої національної безпеки, так і для окремих громадян. Нам не потрібно було заохочувати контакти з Мінськом на найвищому рівні. Політтехнологи Адміністрації президента пояснюють це довгостроковою стратегією на відрив Білорусі від Росії. Але в нас немає ресурсів, а в Мінська – бажання відриватися. Найкраще – дистанціюватися від Лукашенка.

Богдан ЯРЕМЕНКО, дипломат

Прокурорські слідчі перетворилися на армію писарів

Треба ліквідувати інститут досудового слідства, багатотисячну армію писарів. Бо наші слідчі не розкривають злочини. Винятково оформляють, у відповідності до портновського Кримінально-процесуального кодексу (перший заступник голови Адміністрації президента Януковича Андрій Портнов розробляв КПК, який запрацював у 2012 році. – Країна), якісь там слідчі дії. Підшивають папери. Це – тупикова і зайва ланка в тілі правоохоронної системи. У 99% випадках злочини розкривають оперативні служби, детективи Національного антикорупційного бюро.

Потрібно міняти правову доктрину кримінальної юстиції. Щоб оперативники збирали докази, прокуратура їх оцінювала і передавала в суд із присяжними. Тоді суди будуть владою. А прокуратура забезпечуватиме принцип змагальності в них.

Сергій ІВАНОВ, блогер, колишній прокурор

Англійська допоможе витіснити російську

У Грузії більшість молоді вже не говорить російською, а переходить на англійську. Нам важко це зробити, але треба пробувати. Англійську варто розглядати не тільки як засіб просування в Європу. Вона має допомогти психологічно витіснити російську мову. Хоча б у спілкуванні з іноземцями. У Києві одиниці на вулиці здатні поговорити з туристом англійською.

Вадим ВАСЮТИНСЬКИЙ,

соціальний психолог

Читачі висловлюються про матеріали, які запам'яталися у новому номері "Країни"

Покійна баба розповідала, як у Голодомор 8-річною вийшла на поле шукати колоски пшениці. Ззаду підійшов сусідський дядько. Схопив її на руки й поніс додому. Казав, що наварить із неї супу. На півдорозі впав безсилий. Баба вирвалася. Сусід помер за тиждень.

Вікторія, 31 рік, Полтава

З дівчиною зустрічався півроку. Одного ранку прокинувся і побачив, як приймає таблетки. Запитав, що за препарати. А вона: "Я – ВІЛ-інфікована. Це засоби, аби вірус не розвивався". Вкрився холодним потом, бо займалися сексом без презервативів. Здав аналізи у двох лікарнях. Показали, що не заразився. Дівчину кинув.

Михайло, 27 років

Подзвонили з ритуального бюро й запропонували за невисоку ціну організувати похорони чоловіка. Була в шоці, бо він поруч на дивані дивився телевізор. Розпитала, хто їм дав мій мобільний. Виявилося, сестра. Мстить, бо покійна мати заповіла мені квартиру в місті, а їй – недобудовану дачу в селі.

Олександра, 42 роки

588 927 українців отримали дозвіл на проживання в країнах Євросоюзу з початку року. 87% із них видала Польща

1300 іноземцям заборонений в'їзд в Україну через відвідування окупованого Криму

30 українських фільмів вийдуть у прокат 2018-го

На мобільний прийшло повідомлення, що на банківську картку мені перерахували 96 тисяч гривень. Перевірила. Справді, сума є. Була в шоці, бо кошти отримала від людини, якої не знаю. Відправника знайшла у "Фейсбуку". Написала мобільний, щоб зв'язався. Чоловік подзвонив. Сказав, що скидав кошти сестрі й помилився у двох цифрах картки. Спішив і не глянув навіть ініціали одержувача. Попросив переслати гроші назад. За чесність дозволив лишити собі 2 тисячі. Купила на них зимові чоботи.

Вікторія ДАШКО

Знайомий після роботи йшов додому через парк. На вулиці вже стемніло. Коли до будинку лишалося кількасот метрів, підбігли двоє чоловіків у капюшонах. Били палицями по тулубу й ногах. Вимагали, аби віддав гроші. Товариш упав, а один із нападників вгледівся в його обличчя і закричав іншому: "Не бити! Це ж Олег!" Чоловіки розвернулися і втекли. Знайомий упізнав одного з нападників. Прийшов додому і викликав правоохоронців. Затримали безробітного сусіда з квартири навпроти. Коли його виводили, то проклинав Олега за те, що здав його. Пообіцяв помститися.

Антон КУРБАЛА

В 11-му класі товариш заліз на дах триповерхової школи й кричав, що стрибне вниз. Хотів вкоротити собі віку, бо класний керівник погрожувала не допустити його до випускних екзаменів – через погані оцінки. На вулицю вибігла вся школа. Просили його не робити дурниць. Вчителька стала на коліна і пообіцяла, що він обов'язково все здасть. Однокласник спустився, його забрали медики. Два тижні лежав у психіатричній лікарні. До екзаменів допустили. Жоден учитель не поставив йому оцінку нижче четвірки.

Ольга МАТВЕЄВА

Замість Ігоря Плотницького ватажком терористичної ЛНР став Леонід Пасічник. Досі він очолював так зване міністерство державної безпеки.

"Водевільна дуель зазвичай закінчується пострілом хлопавки, яку надіслав спонсор", – вважає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

Укртелеком скасовує передачі телеграм із 1 березня наступного року. Послуга втрачає популярність. Цьогоріч компанія кожні три місяці відправляє близько 10 тис. повідомлень. Позаторік було більше майже у дев'ять разів. Вартість телеграми по країні – 5 грн за слово, за кордон – 10 грн.

Українські військові можуть носити вуса й бороди за умови, що ті не заважатимуть використанню засобів захисту. Раніше були дозволені тільки офіцерам.

З уламків пам'ятника воїнам Української повстанської армії вимостили дорогу в польському селі Грушовичі Підкарпатського воєводства. Він стояв на цвинтарі, де поховані українські бійці. В квітні цьогоріч пам'ятник знесли.

США надали Україні 100 гранатометів компанії AirTronic USA. Це удосконалена версія радянського ручного протитанкового гранатомета. Компанія співпрацює з Україною останні два роки.

Національний банк випустить 100-гривневу банкноту, присвячену національно-визвольній боротьбі українців у 1917–1921 роках. Використають дизайн купюр того часу.

Зараз ви читаєте новину «Укртелеком скасовує передачі телеграм із 1 березня наступного року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути