четвер, 13 червня 2019 10:08

Український лоукостер запустив два внутрішніх авіарейси

Неділя, 2 червня, 13:38

– Держим строй, – кричать активісти "Правого сектора" біля пам'ятника радянському маршалу Георгієві Жукову на проспекті Петра Григоренка в Харкові.

Погруддя в'яжуть мотузками. Майже півтори тисячі людей із громадських організацій "Фрайкор", "Національний корпус", "Демократична сокира", "Правий сектор" вишиковуються півколом. До них ланцюгом рушає наряд правоохоронців у касках. Активісти під вигуки "Разом – і до кінця!" намагаються не пустити поліцію. Правоохоронці пробиваються в натовп. Мітингувальники розпилюють сльозогінний газ. Поліцейські відступають.

Люди намагаються повалити погруддя. Чоловік вилазить на драбину і прив'язує мотузку до шиї пам'ятника. Тягнуть. І той падає. Натовп кричить: "Ура! Україна!"

Постамент розбивають молотками та сокирами. На плечах фарбою пишуть "кат".

– У ці хвилини має відбуватися з'їзд політичної партії "Довіряй ділам". Її створили мер Харкова Геннадій Кернес і міський голова Одеси Геннадій Труханов. Ми вийшли, щоб провести пікети перед цим з'їздом, – каже співорганізатор 56-річний Юрій Лихота.

У поліції дії активістів розцінюють як хуліганство. До вечора понеділка нікого не затримують

Автор: УНІАН
  Ліцеїсти-випускники святкують Останній дзвоник у Київському військовому ліцеї імені Івана Богуна 31 травня
Ліцеїсти-випускники святкують Останній дзвоник у Київському військовому ліцеї імені Івана Богуна 31 травня

А в цей час:

Рятувальники розбирають уламки сцени етно-рок-фестивалю Kozak Fest 2019 в урочищі Княжі Байраки села Жовтоолександрівка П'ятихатського району на Дніпропетровщині. Напередодні ураган зірвав дах сцени. Ним убило чоловіка, який працював на заході. 52-річна відвідувачка отримала перелом ноги, в 41-річного чоловіка – перелом ступні.

– Піднялася сильна буря, – говорить 52-річний Андрій Кульбач з управління надзвичайних ситуацій області. – Дах відірвало. Почалася злива. Люди намагалися виїхати машинами. Але 53 автомобілі застряли в багні.

Кількома годинами раніше організатори повідомляють про закриття фестивалю.

– Постраждали люди, – каже його засновник Юрій Береза, 49 років. – Цей випадок є причиною назавжди закрити Kozak Fest.

55-річна Олександра Тлявова з Переяслава-Хмельницького на Київщині стоїть під дверима реанімації столичного центру дитячої нейрохірургії. Туди привезли її онука 5-річного Кирила. Йому вистрілив у голову п'яний поліцейський.

– Череп роздроблено. Куля застряла в мозку. Її не можуть дістати, – каже Олександра Тлявова.

Кирило грався із приятелем біля будинку. Думали, що хлопець упав і вдарився головою. Лише під час операції лікарі з'ясовують, що це вогнепальне поранення.

Слідчі знаходять гільзи від патронів Флобера. Місцеві підказують, що неподалік розважалися двоє поліцейських – сержант Володимир Петровець і лейтенант Іван Приходько. У свій вихідний стріляли по бляшаних банках, щоб побачити, наскільки прицільно влучає рушниця.

– Визнають вину. Були п'яні. Не знають, хто вистрелив у дитину, – говорить Олександра Тлявова.

Правоохоронців затримують. Проводять балістичну експертизу. Знімають відбитки пальців.

У понеділок, 3 червня, Кирило помирає.

Старший лейтенант поліції 24-річний Іван Дудчак прасує форму. Працює в Хотинському райвідділі в Чернівецькій області. Напередодні витягнув 24-річну жительку району з річки Дністер у селі Атаки.

– Перехожі задзвонили, що жінка збирається стрибати з мосту через Дністер, – розповідає Дудчак. – Чорнява. Одягнена в темні джинси та кофту. Ми якраз застаємо момент, коли стрибає. Одночасно прибувають ще двоє водолазів з управління надзвичайних ситуацій. Троє знімаємо форму і пливемо до середини річки. Витягую її за допомогою рятувального круга й жилета. Вона притомна, але отримала пере­охолодження. Жінку забирає "швидка". Пізніше муситиме піти на консультацію до психіатра. А мені начальство сьогодні висловило подяку на сторінці у Facebook.

  Кум Путіна, проросійський політик Віктор Медведчук, заявив, що залишає переговорний процес із РФ, бо він перебуває в опозиції до президента України Володимира Зеленського. ”Чужий вовк серед своїх овець або свій вовк серед чужих овець все одно залишається вовком”, – розмірковує художник Володимир Казаневський
Кум Путіна, проросійський політик Віктор Медведчук, заявив, що залишає переговорний процес із РФ, бо він перебуває в опозиції до президента України Володимира Зеленського. ”Чужий вовк серед своїх овець або свій вовк серед чужих овець все одно залишається вовком”, – розмірковує художник Володимир Казаневський

До Ради може пройти більш як сотня екс‑"регіоналів"

Об'єднання Юрія Бойка й Олександра Вілкула вплине на результат дострокових виборів. Сумарний рейтинг їхньої партії потенційно становить 16–18%. Список матиме, орієнтовно, 50–60 місць.

Така перевага на старті й локальний адмінресурс дають змогу претендувати на виграш по округах у південно-східному регіоні, посуваючи кандидатів від "Слуги народу" Зеленського.

Загалом фракція Бойка–Медведчука–Новінського–Вілкула може нараховувати 90–110 депутатів. Наслідки такого реваншу важко прорахувати, але це матиме вплив на зовнішню та внутрішню політику.

Віктор ТАРАН, політолог

Підстав для подорожчання газу немає

До кінця 2019-го газ подорожчає на 15%. Наступного року – на 20%, йдеться у квітневому прогнозі Мінекономрозвитку.

Сьогодні підстав для подорожчання газу немає. Його вартість необхідно привести до нормального рівня, відповідно до закону про ціни й ціноутворення. Якщо прибуток Укргазвидобування встановити на рівні 30%, а не 300, як маємо, газ подешевшає до 4500 грн за тисячу кубометрів.

Зекономлені гроші можна використати на програми з енергоефективності чи встановлення індивідуальних лічильників. Щоб люди платили за фактичне споживання, а не більшу в кілька разів розрахункову норму.

Марія ЯКОВЛЄВА, екпертка з енергетики

Заступив на зміну на пункті пропуску. Приїхала вантажівка з іноземними номерами. За кермом – громадянин Сербії. Помітили з колегою пошкоджений тент на причепі. Під ним ховалися двоє нелегалів із Бангладеш. Думали, що машина їде до Франції.

Богдан ГАВАРЕЦЬКИЙ

Купив машину в кредит. Своє авто з іноземною реєстрацією віддав в оренду знайомому на три місяці. Саме відтермінували штрафи за нерозмитнені іномарки. Домовлялися усно, без договору. Збирався тими грошима покривати свою позику. Потім думав продати на запчастини і сплатити решту кредиту. За два дні знайомий розбив машину, ремонту не підлягає.

Володимир МАКАРОВ

За день до вильоту в Париж виявила, що загубила закордонний паспорт. У ньому було вкладено сотню доларів. За 3 години до літака подзвонила перукарка, до якої ходила два тижні тому. Документ випав із сумки, а вона все забувала повідомити. Привезла паспорт і гроші в аеропорт.

Ірина САЄВИЧ

115 громадян України переслідують із політичних мотивів в окупованому Криму й на території Російської Федерації. 63 з них є кримськими татарами, 38 – вже засуджені, решта перебувають на етапі досудового слідства

20 327 людей утримують в українських слідчих ізоляторах. Максимум у цих установах пенітенціарної системи можуть перебувати 23 291 особа

"Непопулярні – це не доведені до кінця реформи. Коли людям щось обіцяють, а потім не виконують. А втілені зміни – популярні. Такою є реформа публічних закупівель", –

Максим НЕФЬОДОВ, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України

"Кажуть, Україна має почати переговори з Росією з чистого аркуша. Ідея непогана. Тільки для початку слід скасувати всі рішення РФ щодо анексії Криму, вивести російські війська з Донбасу, звільнити українських військовополонених і політичних в'язнів, повернути домівки та майно всім біженцям із Криму й Донбасу. І от із такого чистого аркуша можна починати переговори про розмір і порядок виплати Росією компенсації матеріальних збитків, завданих Україні внаслідок п'ятирічної агресії. Ні? Ми щось не так зрозуміли? Здається, під назвою "чистого аркуша" нам пропонують вибачити всі непокарані злочини й легалізувати їх наслідки", –

Євген ДИКИЙ, екс-командир роти батальйону "Айдар"

У Києві, на площі перед Палацом дітей і юнацтва, відкрили відреставрований комплекс фонтанів "Зорі та сузір'я". Не працював 40 років. Реставрацію почали 2017-го. Це пам'ятка архітектури модернізму, що включає басейни та фонтани в монументальній мозаїці.

Український лоукостер SkyUp запустив два внутрішніх авіарейси з Києва й Харкова до Одеси. Час перельоту – одна година. Ціни на акційні авіаквитки стартують від 500 грн. Перельоти здійснюватимуть у середу, суботу й неділю.

У 40 українських вузах відкрили центри для вступників з окупованих територій. Мають право подати документи на вступ без українського паспорта, атестату та здачі ЗНО. Можуть скласти іспити з української мови, історії України та профільного предмета й отримати тимчасову довідку, яку замінять упродовж трьох місяців на документ про освіту.

Українські військовослужбовці перед виходом у район проведення Операції об'єднаних сил отримуватимуть премію в розмірі 3 тис. грн. Доплати запроваджують для підвищення мотивації особового складу.

Із 1 червня породіллі отримуватимуть оновлений пакунок малюка. До нього додали рукавички для немовлят, слинявчик, крем під підгузок, гіпоалергенне господарське мило та дитячі ватні палички.

 

Сестра знайшла в батьківському домі вишитий портрет молодої жінки. Ніхто не знав, чий він. Спитали в сусідки. Та впізнала нашу бабусю, якої ми ніколи не бачили. Розповіла, що портрет дід брав із собою на фронт як оберіг. Повернувся – і вони одружилися.

Валентина Стороженко, 40 років, Рівне

Кума складала 10 років гроші на ремонт. Усе зробили до Великодня. Тиждень падав дощ – і хату затопило: підлога піднялася, стіни й меблі затекли. Тепер збираються з чоловіком на заробітки, щоб до зими зробити новий.

Ірина Петрів, 40 років,

місто Надвірна Івано-Франківської області

Два роки тому вирішила відмовитися від цигарок. Спробувала нетрадиційний рецепт: обрізані нігті засунула в цигарку й викурила. Два тижні пролежала з отруєнням. Кинула курити.

Олена Мороз, 34 роки

В армії зробив невелике татуювання. Як повернувся додому, батько розлютився. Взяв рашпіль і почав терти ним мою руку. Казав: або зітре, або без руки залишуся. Зостався шрам. Відтоді з батьком не спілкуюся.

Богдан Ґудзь, 28 років

Допомагали підготувати сусідку до похорону. Родичі дозволили взяти з хати будь-що з її речей. Дістала зі скрині вишиту сорочку. Від місцевого історика дізналася, що може коштувати тисячі доларів. За кілька днів родичі покійної хотіли забрати і продати. Не віддала.

Надія Дідух, 54 роки,

місто Сміла на Черкащині

Зараз ви читаєте новину «Український лоукостер запустив два внутрішніх авіарейси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути